Menu
Artikel

Artikel (4410)

Fur Museums Støtteforening - Nytårshilsen

  • Udgivet i Artikel
  • Skrevet af

  • Notice: Undefined property: stdClass::$numOfComments in /var/www/furnyt.dk/public_html/templates/gk_news/html/com_k2/templates/default/category_item.php on line 54
    Vær den første til at kommentere!

Nytårshilsen 

Kære medlemmer 

Fur Museums Støtteforening ønsker jer alle et rigtig glædelig nytår. 

Samtidig ønsker vi alle nye medlemmer velkommen i foreningen og tak for jeres støtte! 

Foreningen beklager, at der fra sæson 2024 ikke længere er mulighed for en gratis ledsager, som hidtil har været gældende (dog kun på Fur). 

Samtidig får alle medlemmer nye kort gældende fra 2024. 

Kortet bliver digitalt styret, så for fremtiden skal foreningen give besked til Museum Salling, og når medlemmerne har betalt kontingent for indeværende år, bliver kortet aktiveret og kan derefter bruges som normalt i alle Museum Sallings udstillingssteder. 

Der skal altså ikke fremover påklæbes årsmærker, da det klares digitalt. 

Da foreningen får 25 kr. i rabat for dem, som vælger at få to navne på samme kort, har vi valgt at videregive denne rabat til de medlemmer, der vælger denne løsning. 

Altså vil det, i kontingent for 2024, koster

kr. 275 for par (ægtefæller/partner)
kr. 150 for enkeltmedlemmer 
 

Og så et opråb! Vi mangler hjælp til vores arrangementer og folk til bestyrelsen.  
Og så trænger museumsmøllens vinger til en frisk gang maling i løbet af sommeren! 
 
Med venlig hilsen 
            p.b.v. 
 
Otto Vester 
Formand

Læs mere...

Fællesmøde den 7. og 8. februar som opfølgning på 'Helhedsplanen for Fur' d. 18.01.2024

Tak for et rigtigt flot fremmøde i sidste uge til fællesmødet om Helhedsplanen for Fur. Hermed følger referatet fra mødet samt oplæg om shelters og fælleshaver (se vedhæftede filer). Desuden er her et link til helhedsplanen for Fur, for dem som skulle være interesserede og måske ikke allerede kender planens indhold.

https://skive.dk/media/o1mpbbe0/helhedsplan-fur.pdf

Som aftalt på aftenen indkalder vi til nyt møde i arbejdsgrupperne. Det er som følger:

Onsdag d. 7. februar               
15.30-17.30    Forsamlingshusgruppen – mødested: skolen
18.00-20.00    Fællesskaber & Aktiviteter – mødested: skolen

 
Torsdag d. 8. februar               
17.00-18.00    Stier & Naturfaciliteter – mødested: infomation følger (Vi håber, at nogle fra gruppen har lyst til at deltage i mødet om Trafik & Veje, da der er overlap mellem de to gruppers arbejde)
18.00-19.00     Trafik & Veje  - mødested: information følger

I må gerne give besked, om I deltager, senest mandag d. 5. februar til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller undertegnede.

Vi glæder os til at se jer, og drøfte tiltag og nye skridt med de enkelte grupper!

---------------------------

Referat af arbejdsgruppemøde for Helhedsplanen for Fur 18.01.2024

Der blev afholdt et kombineret informationsmøde om, hvad der sker med helhedsplanen og et fællesmøde for arbejdsgrupperne. Der var et stort fremmøde på museet; langt flere end vi havde ventet. Mange nye ansigter og også nytilflyttere, hvilket er yderst positivt. Dejligt at opleve, at så mange er interesserede i arbejdet med helhedsplanen og ønsker at engagere sig.

Målsætningen med mødet var at få præsenteret de igangværende projekter og drøfte hvilke tiltag, vi vil arbejde med i 2024.

 

Mødets punkter følger nedenfor:

Præsentation af igangværende projekter under helhedsplanen

Forsamlingshus: Karen Ladefoged (Forsamlingshuset) og Astrid (Skolebestyrelsen) orienterede om forsamlingshusgruppens arbejde indtil nu. En større arbejdsgruppe har gjort et stort arbejde med at drøfte indhold, rammer og lokalisere mulige placeringer af et nyt forsamlingshus. Flere snakke mellem Væksthus, skolebestyrelse og forsamlingshus har ført til, at der nu enighed om, at undersøge muligheden for at et nyt forsamlingshus skal tænkes sammen med væksthuset/skolen. Ideen er at lave et Ø-hus, der kan samle flere aktiviteter og få en bedre udnyttelse både kvadratmeter og ressourcer. Der er derfor, som supplement til arbejdsgruppen, etableret en projektgruppe bestående af 2 medlemmer fra Forsamlingshusets bestyrelse, 2 fra Skolebestyrelsen samt 2 fra Væksthuset. Denne lille projektgruppe vil udvikle rammerne for et Ø-hus projekt, som bliver et levende centrum for alle øens borgere.  

 

Fælleshaver: Peter Bertelsen orienterede om, at en lille arbejdsgruppe bestående af ham og Karl Johan Leegaard har indgået et samarbejde med væksthuset, skole og børnehus om at etablere fælleshaver på skolens område. Dermed bliver det udover en fælleshave for furboere også en del af undervisning og aktivitet i skole og børnehus.

Se vedhæftede bilag.

furnyt.dk/images/stories/2024/falleshaver.pdf


Ordnecentralen: Otto Vester orienterede om, at der er etableret en Ordnecentral – et reparationsværksted - i skolens sløjdlokale. Der er åbent hver torsdag eftermiddag, og der kommer hele tiden nye opgaver ind. Etableringsomkostningerne i form af værktøj til Ordnecentralen er givet af puljemidler fra Aktiviteter og Fællesskab.

Muligheden for at udvide med et sy-aktiviteter/reparationer blev efterspurgt, hvilket man var positive overfor.

 

Tømrerværksted: Peter Bertelsen orienterede om, at man i forlængelse af Ordnecentralen sammen med kommunen er i gang med at undersøge muligheden for oprette et træværksted, hvor man kan komme og få hjælp til mindre opgaver eller lave ting selv. Initiativtagerne er Peter Bertelsen og Jeppe Havn.  

 

Padelbane: Erik Wind orienterede om, at han, sammen med Ø-udvalget, gennem længere tid har arbejdet på at etablere en padlebane i den lille park ved Brugsen. Skive Kommune har pt. Padlebanen i udbud, ligesom der er en ansøgning om VVM-godkendelse på vej. Målsætningen er, at banen skal anlægges til sommer. Inden etablering skal der afklares en række forhold om driften – skal der være nøgle- og booking systemer, hvordan skal driften organiseres etc.   

 

Hundeskov: Tove Heidemann var sneet inde, men kunne på forhånd orientere om, at der er en lille arbejdsgruppe, som er i gang med at finde et egnet område, hvor der kan etableres en hundeskov. Målsætningen er, at den bliver etableret i indeværende år. Man er meget velkommen i gruppen, hvis man ønsker at være med.

 

Shelters: Arved Michelson præsenterede arbejdet med at lave to shelters. Der er fundet mulig placering ved hhv. Færker Odde og Langstedhuller. I øjeblikket afventer vi godkendelse fra Kystdirektoratet. Dispensation til opsætning af shelters er svære at få pga. placeringen tæt på vandet; håbet er dog, at vi i hvert fald får det ene shelter godkendt. Derefter skal der gives byggetilladelse og landzonetilladelse. Placeringen af de to shelters er valgt ud fra herlighedsværdi, besøgstal samt nærhed til toiletfaciliteter, vand og lign. (se bilag)

furnyt.dk/images/stories/2024/shelters_som_pdf.pdf

 

Det vil vi i 2024

Efter præsentationen af de ovennævnte projekter, fordelte de fremmødte sig i arbejdsgrupper under de fire temaer Forsamlingshus, Aktiviteter & Fællesskab, Stier & Naturfaciliteter samt Trafik & Veje. Målsætningen var, at de enkelte grupper skulle identificere de projekter, de vil arbejde med i 2024.

Her stødte vi imidlertid ind i en udfordring - et positivt problem! Da der var så mange nye ansigter til mødet – og nytilflyttere – som ikke kendte helhedsplanen, borgerinddragelsesprocessen og ikke havde kendskab til de tanker, der knytter sig til de enkelte indsatser, var det svært for nogle grupper at tage fat på arbejdet. Alle grupperne fik dog indkredset mål for 2024, og vi sørger for på næste møde at prioritere de enkelte grupper og klæde dem godt på til arbejdet.  
 

Helhedsplanen for Fur bliver lagt ud på Helhedsplanens underside på FurNyt, så alle får mulighed for at læse den.

 

Ø-husgruppen:  

Samarbejde med Skive Kommune og starte dialog med fonde (Realdania) om udvikling af projektet

Udarbejde projektbeskrivelse – forhåbentlig i samarbejde med en større fond, udarbejde køreplan for samt organisation af projektet.

 

Stier & Naturfaciliteter-gruppen:

Opsætte to shelters

Få klarlagt og sikre hvordan bestemte stier skal vedligeholdes

Etablere Hundeskov

Skiltning af ridestier blev ikke drøftet, da ingen af de fremmødte var ”hestefolk”.

 

Trafik & Veje-gruppen:

Arbejde med forbedring af sti fra Gl. Havn til Bryghus

Dobbeltrettet cykelsti fra Friskolen til Anders Sørensens Vej

Cykel-gangsti Bjerregårds Bakke-Hvirpgade

 

Aktiviteter & Fællesskab-gruppen:

Der var stor opbakning til at lave fællesspisning – dog uden at nogen meldte sig på banen til at gå videre med ideen. På næste møde snakker vi videre om, hvordan vi kommer i gang.

Etablere padletennisbane

Etablere Fælleshaver

Arbejde med oprettelsen af en Tømrerværksted

 

Næste møde

 

Onsdag d. 7. februar  

 

15.30-17.30    Forsamlingshusgruppen – mødested: skolen

 

18.00-20.00    Fællesskaber & Aktiviteter – mødested: skolen  

 

 

Torsdag d. 8. februar  

 

17.00-18.00    Stier & Naturfaciliteter – mødested: infomation følger (Vi håber, at nogle fra gruppen har lyst til at deltage i mødet om Trafik & Veje, da der er overlap mellem de to gruppers arbejde)

 

18.00-19.00     Trafik & Veje  - mødested: information følger

 

 

I må gerne give besked, om I deltager, senest mandag d. 5. februar til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

----------------------

Top-billede er fra aftenen

 

Læs mere...

Fur Guide 2024 - link til download

Så er den nye guide 2024 er klar, du kan hente den i Brugsen, ombord på færgen og i de fleste andre butikker på Fur.

Turistkontoret er lukket i øjeblikket, men der ligger nogle i kassen udenfor turistkontoret, Stenøre 10 og du kan downloade den her

https://api.www.destinationlimfjorden.dk/sites/destinationlimfjorden.com/files/2023-11/VisitFur%20-%20Guide%202024%20148x220%20alle%20sider.pdf

 

Læs mere...

”En Furdrengs fortælling” med John Brinch Bertelsen på Fur Museum fredag den 9. 2. kl. 19–21

En fantastisk aften i egnshistoriens tegn, hvor John sammen med journalist og forfatter Joan Thora E. Laurberg fortæller ”sin” historie.

John er vokset op på Fur sammen med sin lillebror Peter, de har begge to startet deres skolegang på Fur Skole og i overbygningen gik de på Selde Skole.
Han er kendt som guide, foredragsholder, arkæolog og museumsinspektør. Han er manden, der ved alt om Fur og omegn.

Limfjordsøens fortid, nutid og fremtid bliver sat i et spændende perspektiv, når John Brinch Bertelsen gavmildt deler ud af sin viden om egnen og øen, hvor han er født og opvokset og hvor han efter endt uddannelse slog sig ned  sammen med Ketty og stiftede familie.

Synet har aldrig været godt, og efter de første år på universitet blev han blind. Men viljen var der, så furboen - der ofte scorede topkarakter - fandt nye veje til at gennemføre sin kandidatuddannelse..

Tusindvis af turister og mange lokale har gennem årene været med i busser, hvor John Brinch Bertelsen er guide. Et arbejde, han med sin brede viden udfører så godt, at han jævnligt møder folk, der tvivler på, at han ikke kan se noget.

Det og meget andet mestrer John. For han kender ø og egn, er en dygtig lytter med en skarp hukommelse og en oplagt hovedperson, når egnshistorien skal fortælles.

Som formand for flere foreninger har John Brinch Bertelsen lang erfaring i spidsen af projekter, der betyder noget for den lokale udvikling. Han er en af egnens mest erfarne borgere, når der skal søges penge og andre midler:
”Når folk spørger, hvad jeg laver, så siger jeg, at jeg er brobygger. For jeg bygger bro mellem landdistrikter og dem, der skal bevilge pengene,” fortæller John Brinch Bertelsen.

Sammen med journalist og forfatter Joan Thora E. Laurberg vil John Brinch Bertelsen berige publikum med unikke egnsfortællinger, når ”Bogbussen på Road Trip” fredag den 9. februar inviterer indenfor på Fur Museum.

Foredraget er gratis, men der skal bookes billet på www.skivebibliotek.dk
i pausen være mulighed for at nyde en kop kaffe eller te.

Arrangører: Museum Salling og Skive Bibliotek

Arrangementet er støttet af Udviklingspuljen under Slots og kulturstyrelsen

Læs mere...

Nye tilflyttere på Fur inviteres til fest

Alle, der er flyttet til Fur i 2022 og 23 inviteres til fest i Fur Forsamlingshus lørdag den 27. januar 2024 kl. 18.00.

Furs Forenede Foreninger har udsendt invitation til de mere end 100 personer, der har ydet en frivillig indsats i forbindelse med marchen Fur Rundt og træskibssejladsen Limfjorden Rundt.  Traditionen tro inviterer FFF også nye øboer med til festen. Frivillighed og fællesskab er nogle af nøgleordene på Fur. Det er også fundamentet for Furs Forenede Foreninger. Derfor åbner vi dørene for furs nye tilflyttere.

Er du flyttet til Fur de sidste to år? Har du lyst til at møde en masse aktive mennesker? Og har du lyst til at nyde god mad med øl, vin og vand ad libitum?

Ja, så skal du tilmelde dig på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. senest torsdag 18. januar. 

Hvis du er flyttet sammen med en, der har boet på Fur i flere år, så er I naturligvis begge velkomne.

Tak til Fur kunst, der i år har påtaget sig al det praktiske arbejde i forbindelse med festen.
Tak til Fur Bryghus, der giver noget af Danmarks bedste øl til arrangementet.
Fur Kunst har valgt Fur Færgekro til at levere tarteletter til forret og en hovedret bestående af kyllingebryst med bacon, marineret svinekam, flødekartofler og små stegte kartofler samt salat med dressing og brød. Ud på aftenen er der kaffe og hjemmebagt kage.

Hvis nogen har et muntert eller opbyggeligt indslag i løbet af aftenen, så skal man ikke holde sig tilbage.

pred gerne denne invitation til alle nye øboer.

Vigtigt:  
Tilmelding til festen senest torsdag 18. januar til John Brinch Bertelsen på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..  

Der er 100 pladser, og de bemandes efter først-til-mølle-princippet.

På vegne af Furs Forenede Foreninger
John Brinch Bertelsen og Birgit Ladefoged (formand og næstformand)

Furs Forenede Foreninger består af Fur Bådelaug, Fur Kunst, Fur Museums Støtteforening, Fur Tennisklub og Fur Ø-forening.

 

 

Læs mere...

Gymnastiksalen og øvrige lokaler i Fur Væksthus kan lejes af alle

Alle har mulighed for at leje gymnastiksalen eller øvrige lokaler i væksthuset til aktiviteter.

Og der er stadig ledige tider, så står du og mangler plads til udfoldelse, så book en tid nu.


For at booke tider i gymnastiksalen kontaktes:

Cecilie Dalsgaard mobil 2818 3729
mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.


For at booke tider i væksthusets øvrige lokaler kontaktes:

Steen Haahr mobil 2788 5400
mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Læs mere...

FurNyt takker for 2023

Så er endnu et år gået. Og set fra FurNyt gik året godt. Furs hjemmeside bragte i løbet af 2023 168 nye artikler og pressemeddelelser. De blev vist hele 522.953 gange. Hertil kommer titusindvis af klik på portrætterne af øens firmaer og foreninger samt klik på de gamle nyheder, som man finder i FurNyts arkiv.

FurNyts bestyrelse, redaktion og webmaster takker alle skribenter og alle brugere af hjemmesiden for det forgangne år. Og er klar til at tage fat på 2024.

Læs mere...
Abonnér på dette RSS feed