Menu
Artikel

Artikel (3733)

Fur Udviklingsselskab ApS har solgt Fur Camping

Fur Udviklingsselskab ApS har pr. 1. april solgt Fur Camping til Brian og Betina Bugge Sørensen, der har været forpagtere af campingpladsen siden 2010.  Fur Camping eller Råkilde Camping som den tidligere hed, blev oprettet af Åse og Ander Andersen i 1963 på et husmandsted. De drev pladsen med stor succes indtil midten af 1970-erne, hvor pladsen blev sat til salg. Det rygtedes og eftersom campingpladsen var blevet en vigtig del af øens turistliv, så frygtedes det, at den skulle blive solgt til en privat, der blot ville lukke den og bruge den som sommerbolig. Derfor endte det med at Staten med kommunens mellemkomst i 1976 købte pladsen. Det skete for at "sikre almene rekreative interesser og bevaring af et stykke særpræget natur."
Med statens overtagelse var campingpladsen reddet, men den kom samtidig ind i en turbulent periode med skiftende forpagtere, hvoraf nogle kun blev der kort tid.

Fur Udviklingsselskab ApS var blevet stiftet i begyndelsen af 1990erne med det formål, ”at fremme erhvervs- og turistudviklingen på Fur ved igangsætning og koordinering af erhvervs- og turistprojekter og andre tiltag, der fremmer udviklingen på Fur.”

På et borgermøde den i 1996 blev det besluttet, at Fur Udviklingsselskab ApS skulle forpagte campingpladsen af Staten for en 20-årig periode. Forpagtningen af campingpladsen krævede mange kræfter og der blev derfor ikke plads til andre aktiviteter i Udviklingsselskabet.
I længden var forpagtningsaftalen med staten ikke nogen god konstruktion, da det var svært at skaffe økonomiske midler til at vedligeholde bygninger, som staten ejede. 

I 2006 købte Udviklingsselskabet campingpladsen af staten og i 2010 begyndte en større renovering af bygningerne og etableringen af en forpagterbolig. Det skete samtidig med at Brian og Betina blev ansat som forpagtere og pladsen omdøbt til Fur Camping. 

Da Fur Udviklingsselskab ApS blev etableret skete det gennem tegning af anparter og mange mødte op til den årlige generalforsamling. Men i de senere år har interessen været stærk aftagende, ligesom det har været vanskeligt at finde folk, der var villig til at lade sig opstille til bestyrelsesvalg.  På den baggrund kom bestyrelsen til den konklusion, at den bedste måde at sikre, at Fur fortsat har en Campingplads, var at sælge den til Brian og Betina.  De har gennem 10 år har bevist, at de kan drive pladsen til alles tilfredshed.  

Fur Udviklingsselskab ønsker dem held og lykke med Fur Camping.

Læs mere...

Tanker omkring Fur Friskole i en corona-tid

Da der dagen til nytårsaften kom en lille notits på nyhedsmedierne om at en ukendt virus var dukket op i en fjern provins i Kina, var der nok ikke mange, der gjorde sig tanker om, at den ville forandre verden. Men den 11. marts lukkede regeringen Danmark ned og alle skoleelever inklusiv dem på Fur blev sendt hjem. Dermed stod skolebygningerne på Fur tomme og kolde.

Det var en påmindelse om, at det der er givet i dag, måske ikke er det i morgen og at det at have en Friskole på en ø som Fur ikke er nogen given ting. En påmindelse om, at Fur Friskole er en lille sart størrelse, der kun eksisterer så lang tid, som der er nok forældre, der ønsker at indgå i et forpligtende fællesskab og sender deres børn til skolen.

Et forpligtende fællesskab har sit udspring i, at en gruppe mennesker indser, at en opgave eller et problem kun kan løses ved at stå sammen skulder ved skulder.   På den konto blev andelsbevægelsen, højskolebevægelsen, idrætsforeninger og meget andet skabt. For andelsbevægelsens vedkommende var det oftest et økonomisk motiv der bandt. Ved at arbejde sammen, blev økonomien bedre for medlemmerne.

Da jeg var højskolelærer for mere en 25 år siden diskuterede vi ofte fællesskabstanken. Det første krav mange elever stillede til et moderne fællesskab var, at de frit skulle kunne træde ind og ud af det, alt efter behov.

Som en pige sagde: ”Hvis nu jeg en lørdag aften får besøg af en veninde og føler, at jeg får meget mere ud af at snakke med hende, end ved at gå til lørdagsunderholdning på skolen, så vil det da være åndssvagt ikke at vælge veninden.”

Den tanke, at hendes manglende tilstedeværelse ville ramme de andre og i sidste ende gøre, at lørdagsunderholdningen ophørte, var ikke hendes problem, mente hun.   

Mens mange fællesskaber før i tiden var bundet sammen af en økonomisk nødvendighed, så er de fleste af os i dag så godt økonomisk stillede, at vi har råd til at gøre som vi vil. ”Vi foretrækker ofte selv at køre i bil til et arrangement i stedet for at køre med andre og være afhængige af, at vi så skal hjem på samme tid.”

En friskole som den på Fur har ikke sit udspring i en økonomisk fordel for den enkelte, men i at det er vigtigt for hele øens liv, at øen har egen skole, hvilket de fleste mener, er en forudsætning for at der i fremtiden kommer børnefamilier til og at Fur ikke ender som en ren turist ø.

Gennem de 6 år Fur Friskole har eksisteret har den nydt stor opbakning fra befolkningen på Fur. Mange, der ikke længere har skolesøgende børn, har støttet skolen både økonomisk og med ting og sager som frisolen kunne bruge.

Den er samtidig blevet et omdrejningspunkt for mange. Således har friskolen i vinter haft to praktikanter fra seminariet i praktik. Og når eleverne om eftermiddagen går hjem, kommer voksne og indtager gymnastiksalen for at dyrke yoga, spille badminton eller gøre gymnastik. Andre øver musik i Aulaen. Friskolen har også ud over skoletiden lavet ”Tovlig torsdag” og tilbudt guitarundervisning.

Men ligegyldigt, hvor stor opbakning der er på øen som helhed, så er det den til enhver tid boende generation af forældre, der må påtage sig ansvaret for, om der fortsat skal være en skole på Fur.  Og i det stykke har alle i modsætning til pigen på højskolen, et lige stort ansvar.

Men heldigvis er coronaen på retur. Der er igen masser af liv på Fur Friskole og den 1. uge af børnenes sommerferie bliver der tilbud sommerskole sammen med friskolens lærere, med masse af udendørs aktiviteter og alle glæder sig til det næste skoleår.

Læs mere...

Fur Event starter med gratis ’Snit og Snak’ event

 • Udgivet i Artikel
 • Skrevet af

 • Notice: Undefined property: stdClass::$numOfComments in /var/www/furnyt.dk/public_html/templates/gk_news/html/com_k2/templates/default/category_item.php on line 54
  Vær den første til at kommentere!

Kan du lide at snakke, drikke kaffe/the og snitte i træ?
Så læs mere herunder.

Hvor og hvornår:
Bålhytten ved Fur Friskole. Den ligger bag skolen mod sportspladsen. Snit og Snak afholdes første gang søndag d. 31. maj 2020, og de efterfølende søndage.

Besøg http://www.fur-event.dk

Facebooksiden Fur Event eller ring for information
– find kontaktinformationer nederst

Hvad er Snit og Snak:
- Snit og Snak er et nyt projekt – med gratis deltagelse afholdt af Fur Event og støttet af Velliv Foreningen.

- Gode snakke, kaffe/the og snitte i træ – I en tid, hvor digitale fællesskaber og online samtaler fylder mere og mere vil vi mødes i naturen og snakke om forskellige emner og hygge os med kaffe/the og snitte i træ samtidig.

- Deltagelse fra 15 år på to aldersopdelte hold - hold med 5 deltagere + Kenneth Ladefoged Andersen fra Fur Event. Holdene er opdelt i alderen 15-25 år og 25+ år.

- Nyt samtaleemne for hver gang - Samtalesalon er et begreb for en måde at snakke sammen på. Til hver samtalesalon er der forberedt et nyt emne og nogle spørgsmål, som udforsker deltagernes syn og holdninger.

- Ingen forventninger til dig - Der er ingen forventninger til dig som deltager andet end at du har lyst til at snitte lidt i træ og snakke lidt med os andre deltagere.  

Mange hilsner,
Marie og Kenneth Ladefoged Andersen

Vil du vide mere?
http://www.fur-event.dk

Facebook siden:
Fur Event
 

Telefon
2894 2895

Læs mere...

Gudstjeneste med ny præst !

Vi har med stor forventning set frem til at se nærmere på den nye præst Rikke Hvarregård Andersen, som overraskende hurtigt fik embedet som ny præst på Fur. Hun blev ordineret i Viborg Domkirke af Thomas Frank d.8.marts  og så troede vi  at vi havde fået en ny præst  men så kom alt det corona sjov i vejen  hvor Danmark blev lukket ned  og det er så først i dag d. 24-april  hvor kirkerne blev lukket op igen  at vi fik lov til at komme i kirke og høre hende for første gang.

Vi synes jo nok  at det blev lang tid for hende at gå uvirksom hen, men så har hun jo haft tid til at lære Furboerne at kende.

Vi er mange Furboere  der er glade  fordi vi har fået dig som præst, og vi ønsker, vi må beholde dig i mange år.

Læs mere...

Hus til leje på Fur, evt. med forkøbsret

 • Udgivet i Artikel
 • Skrevet af

 • Notice: Undefined property: stdClass::$numOfComments in /var/www/furnyt.dk/public_html/templates/gk_news/html/com_k2/templates/default/category_item.php on line 54
  Vær den første til at kommentere!

Dejligt hus i 2 plan.

Stuen:
Stor lys stue med terrassedør mod syd, badeværelse, køkken med spisekrog, alt i hvidevarer,
2 værelser,
oliefyr og brændeovn.

1. Sal, 1 stor værelse samt 2 almindelige, gang med indbyggede skabe.

3850 kr. plus forbrug.
3 mdr. indskud

KONTAKT EJEREN PÅ TELF 30112374


Læs mere...

Hvad mon de fik vinteren til at gå med på FUR Camping?

Mon det er ½ års ferie på Thailand? Eller mon de bare sover længe hver dag, og i morgenkåbe ser alle tænkelige Netflex serier på fjernsynet resten af dagen?

Selvom det er en udbredt vittighed internt i branchen, at mange har den opfattelse af campingværternes vinterliv, så er virkeligheden en helt anden.

Naturligvis skal der være tid til at indhente det forsømte afsavn til venner og familie - og selvfølgelig er en ferie for at få ladet batterierne op også tiltrængt.

Men vinterhalvåret skal også bruges på arbejde. Og forberedelse af næste sæson. Umiddelbart efter sæsonafslutning er der deadline for annoncering i de fleste brochurer og kataloger - så her skal det kommende års projekter være på plads, for at kunne få dem markedsført. Det samme gør sig gældende for kommende års priser og tilbud, for at kunne markedsføre det. Og så er der messerne. De starter som regel første weekend i januar. Såvel store som små - hos campingforhandlere og i store messecentre og kongreshaller. Og så kommer naturligvis den normale klargøring op til sæsonstart såvel inde- som ude, rengøring og

Men I år har værtsparret Betina og Brian knoklet med at indrette den tidligere lejrskolebygning til et Bed & Breakfast afsnit.

"Vi har konstateret siden lærerkonflikten og skolereformen, at efterspørgslen på lejrskoleophold har været markant nedadgående. Og med hensyn til gruppeophold til store familier, er der kommet flere alternativer på Fur som netop har den komfort, som en lejrskolebygning med køjesenge ikke længere kan leve op til", fortæller Betina.

Da de indgåede bookinger således var gennemført efter sæsonen 2019, trak Betina og Brian i arbejdstøjet, og gik i gang fra kælder til kvist med at male vægge og døre samt omdanne og modernisere lejrskolernes sovesale til dobbelt- og familieværelser. En stor sovesal er blevet opdelt til 2 værelser, og der er blevet opsat akustikloft i alle værelser og opholdsrum, og kommet nye gulvtæpper i alle værelser, som også har fået nye senge, lamper og dekoration. Den gamle stue fungerer som fællesrum med spise- og hyggepladser - og har et spektakulært miks af nyt og gammelt - ikke mindst en væg dedikeret til campingpladsens udvikling af billeder siden 1963. Og så er der stadig mulighed for selv at kunne lave mad i fælleskøkkenet.

Brian fortæller desuden: "Beslutningen føles rigtig som os - specielt da vi gennem senere år har måtte sige nej til flere og flere forespørgsler om overnatningsfaciliteter til par. Størstedelen er i forbindelser med arrangementer på Fur Bryghus." Værtsparret satser desuden positivt på muligheden at kunne holde værelserne åbent året rundt selvom campingpladsen er lukket - men med self-service for øje.

Det nye Bed & Breakfast rummer således 8 dobbeltværelser og 3 familieværelser med 6 sovepladser i hver. Se mere på https://www.FURcamping.dk/bedandbreakfast og book online på https://booking.FURcamping.dk

--
Med venlig hilsen
FUR Camping

Betina og Brian Bugge
-værter

Brug vores online-booking, og spar reservationsgebyret!
https://booking.furcamping.dk/

Ønsker du afbestillingsbeskyttelse for kun 6%? Bestil her.
https://www.europaeiske.dk/privat/afbestillingsforsikring/?agentid=7014125

Vær opmærksom på selskabets bestingelser ifm pandemier!
Meld dig ind i DK-CAMPs fordelsklub og få dit digitale Camping:ID til hurtigt check-in her.
https://fordelsklub.dk-camp.dk/ - Det er helt gratis.


Læs mere...

Fur Tennisklub indbyder til tennissæson 2020

Nye og gamle medlemmer bydes velkommen til en ny sæson i klubben

Banerne er klar til brug.

Pris for medlemskab:
Juniorer (før 18 år) kr. 40
Seniorer kr. 100
Par kr. 150
Husstand kr. 250
Passiv kr. 100

Kontingent kan indbetales på :  MobilePay: 257731  Fur Tennisklub eller Spar Nord: 8510 7231962 -  

Husk navn og adresse

Udleje af baner for ikke medlemmer:
100 Kr. - incl. ketsjere og bolde - 2 timers rådighed over banerne.
50 Kr. - for depositum af nøgle
 

Udleje og reservation af baner sker fra turistkontoret nær banerne.
Åbningstid på kontoret er fra mandag, tirsdag, torsdag, fredag, lørdag 10.00-14.00

Aflevering af ketsjere og bolde efter denne tid, aftales med turistkontoret.

Bestyrelsen:

Knud Peder Jensen (formand) 61273832
Stefan Frøkjær-Jensen , kasserer 40321732
Arne Lykke-Sørensen 97593727
Alek Krylow 50816908

Erik Wind Andersen

Læs mere...

Bliver der en fiskeparade i år?

Ja, det gøre det også i år. Fur Kunst glæder sig til at kunne slippe fiskene løs i løbet af maj måned. Fiskene `plejer´at stige på land den sidste lørdag i maj, når muslingedagen afholdes.
Convid19 har sat en stopper for Furs traditionelle muslingfest i år. Men virussen får ikke lov til at også stoppe vores dejlige fiskeparade.

Fiskene svømmer ud på øen og fordeler sig senest sidst i maj måneden.

Medlemmer af Fur Kunst forening, som består af lokale kunstnere, kunstinteresserede personer og kunstnere, som har tilknytning til øen, har også i år malet, tegnet, klistret og klippet for at få de flotte fisk til at se bedst muligt ud.

På øen vil fiskene jage alt det triste væk og sørge for god stemning, når vi alle sammen- hver for sig og med afstand- og alt det..... færdes på vores dejlige ø.

På vegne af Fur Kunst forening
Ute Wagner
bestyrelsesmedlem

Læs mere...

Udsættelse af generalforsamlingen i Fur Udviklingsråd

Afholdelsen af den ordinære generalforsamling i Fur Udviklingsråd var sat til den 14. maj 2020. På grund af Corona-situationen udsættes generalforsamlingen ind til videre. Når der kan fastsættes en ny dato, vil den blive offentliggjort med mindst 14 dages varsel.

 

Med venlig hilsen
John Brinch Bertelsen
Tlf. 97 59 35 76

Læs mere...

Skibshorn tuder i havnene for at hylde søfolk

 • Udgivet i Artikel
 • Skrevet af

 • Notice: Undefined property: stdClass::$numOfComments in /var/www/furnyt.dk/public_html/templates/gk_news/html/com_k2/templates/default/category_item.php on line 54
  Vær den første til at kommentere!

Anne-Marie Mortensen -  Overfartsleder udtaler: Dette er et godt initiativ, Fur Færgeri er selvfølgelig med på ideen, for at hylde alle søfolk og vores egne, trods krise og usikkerhed yder Fur Færgeri stadig den samme gode service 24/7 365 dage

Læs mere...
Abonnér på dette RSS feed