Menu
Artikel

Artikel (3796)

Fur Færgeri har fået opsat en turkort automat på Branden

Fur Færgeri har fået opsat en turkort automat på Branden, nærmere placeret på sydsiden af service / toiletbygningen på P Pladsen på Branden.

I denne automat kan der købes nye turkort til bil u. 3500 kg. for turister og sommerhusfolk. Derudover kan følgende turkort oplades i denne automat:

Kontantkort kan med fordel købes af erhvervskunder

Trailerkort

Fur turkort dette kort er til fastboende Furboer eller til pendlere der arbejder på Fur.

Og turistkort

Se opslag der sidder ved automaten, alle nye kort koster et depositum på 100 kr. som man får retur når man refundere kortet i automaten. Der kan kun betales med kreditkort i automaten.

Vi gør opmærksom på at, har du et tjenestekort, virksomhedskort eller kontantkort der skal på konto, så skal disse forsat opfyldes på færgen eller på færgekontoret.

Opstår der problemer eller spørgsmål vedr. dette nye tiltag kontakt overfartslederen.

Læs mere...

Tang – et offentligt foredrag på Fur Friskole tirsdag den 27. oktober 2020 - OPDATERING

Under havets overflade danner tang spektakulære undersøiske skove som er vigtige for livet i havet og klimaet på kloden. Ny forskning viser at tang også kan bidrage til at løse fremtidens udfordringer inden for sundhed, fødevarer, klima og miljø. 

Læs mere om foredraget
Det bliver marinbiolog Annette Bruhn, der holder foredraget på Aarhus Universitet og foredraget livestreames, så du kan opleve det i Fur Friskole.
Det er en bevilling fra Carlsberg Fonden, der gør det muligt at livestreame foredraget til mere end 250 værtssteder landet over. arbejdsgruppen Fur Foredrag, Fur Friskole og Fur Museum/Museum Salling indgår i det samarbejde, der gør det muligt at vise foredraget på Fur. Foredragene har hidtil været vist på Fur Museum, men på grund af byggearbejde flyttes foredragene det næste års tid til Fur Friskoles aula på Stisagervej 2. 

Du får mulighed for at komme tættere på de nyeste opdagelser og erkendelser inden for naturvidenskab. Engagerede forelæsere holder foredrag om alle grene af naturvidenskaben, og du kan komme med. Niveauet er højt, og du vil blive udfordret, men du kan få udbytte af alle foredrag uanset dine faglige forudsætninger. Du kan stille spørgsmål til foredragsholderen via sms og efterfølgende læse svarene på nettet på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..  Foredragene bliver IKKE offentlig tilgængelig på nettet efterfølgende. Det er altså kun tirsdag den 27. oktober 2020 at du kan opleve foredraget om tang.

Der er gratis adgang til Fur Friskoles aula, hvor døren åbnes kl. 18.40. Sprit venligst hænderne af ved indgangen.

Foredraget begynder kl. 19.00 og varer til kl. ca. 21.00 med 20 minutters pause undervejs. Drikkevarer kan købes til rimelige priser.
Deltagere, der kommer fra fastlandet, kan få færgebilletten refunderet. Det kræver forhåndstilmelding til Thea Cox på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.. Så klarer Thea det praktiske.
I løbet af efteråret kan du opleve yderligere fire foredrag:

Tirsdag 3. November 2020:
Dybhavet – nyt fra en ukendt verden.
Af biogeokemikerne Ronni N. Glud og Bo Barker Jørgensen.

Tirsdag 10. November 2020:
Smagen af øl.
Af brygmestre Zoran Gojkovic og Erik Lund.
NB. Smagsprøver kan købes for 30 kr.

Tirsdag 17. November 2020:
Tilblivelsen af det moderne menneske.
Af DNA-forsker Eske Willerslev.

Tirsdag 24. November 2020:
Grønlands indlandsis.
Af geolog Nicolaj Krog og geofysiker David Lundbek Egholm.    
Se mere på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Kontaktpersoner:
Thea Cox, arbejdsgruppe Fur Foredrag E-mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
John Brinch Bertelsen, Fur Museum. E-mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. Tlf. 99 15 69 33 og 97 59 35 76

Læs mere...

Efteråretsferiens indendørs aktiviteter på Fur Museum - aflyses

Grundet det høje smittetal i Skive Kommune aflyses efteråretsferiens indendørs aktiviteter på Fur Museum

- Nat på Fur Museum og Mal på sten.

- Fossiljagten onsdag kl 12 gennemføres..

Læs mere...

Efterårsferien - Fur Bryghus

I efterårsferien har vi åbent til Frokost, hver dag fra d. 12. - 18. oktober fra kl. 11.00 - 16.00

d. 13. og d. 15. har vi offentlig rundvisning fra kl. 10.30 kr. 125,00 inkl. 2 små fadøl á 20 cl. (varighed ca. 75 min).

HUSK bordreservation og tilmelding til rundvisningerne.

 


Information om Covid-19 ved besøg på Fur Bryghus  

Det skal være trygt at besøge os på Fur Bryghus, og det gælder uanset om du kommer som gæst for at spise, eller deltage i et af vores mange arrangementer.

Vi efterlever sundhedsmyndighedernes anbefalinger i en hver henseende.


Her gælder de tre grundelementer:

    Antal gæster/publikummer
    Afstand
    Hygiejne


Fra du kommer og til du går, er et besøg fortsat enkelt og trygt hos os.

I forbindelse med koncerterne vil der blive åbnet op for flere indgange/udgange.
Der er tale om siddende koncerter, og der sikres den foreskrevne afstand.

Der vil blive serveret fra forskellige barer og udskænkningssteder.

Sortimentet er mindre end normalt, og består af

    Øl/vand
    Vin

Læs mere...

Fursund Turistforening i gang med - Fur Guide 2021

Fursund Turistforening i gang med at udarbejde en ny udgave af den poulære og meget efterspurgte brochure ” Fur Guide 2021! Vi vil i de kommende dage udsende en mail til vore trofaste annoncører, samt også til de mange nye erhvervsdrivende på Fur og Østsalling som allerede nu har vist interesse i at medvikre i næste års udgave  af Fur guiden.

Vi forventer et oplæg på ca. 35.000 stk med ny opdateret layout, som tilpasser sig Destinationen Limfjordens design og farve skema.

Læs mere...

Bliv medlem af Skolekredsen for Fur Friskole og få indflydelse

Som medlem af Skolekredsen får du stemmeret på årets Generalforsamling og bliver en del af skolens bagland

Baggrund for skolekredsen:

Fur Friskole åbnede første gang sine døre i august 2014 og har siden været et omdrejningspunkt på øen. Som ordet ”friskole” antyder, er skoleformen anderledes end den kommunale folkeskole. En friskole er direkte underlagt staten og får et årligt tilskud der dækker ca. ¾ af udgifterne ved at drive skolen. Den resterende ¼ skal forældre og private tilskud dække.

Til gengæld har friskolen udstrakt selvstyre inden for friskolelovens rammer, hvor et af de vigtigste krav er, at undervisning på en friskole mindst skal stå mål med undervisningen i folkeskolen.  

Øverste myndighed på en friskole er generalforsamlingen. Stemmeret på generalforsamlingen har forældre med børn på friskolen (forældrekredsen) og medlemmer af skolekredsen. De tre pladser i bestyrelsen vælges af forældrekredsen blandt forældre med børn på friskolen. To pladser vælges af forældrekredsen og skolekredsen og her kan alle vælges uanset om de har børn på friskole eller ej. Mens forældrekredsen langsom udskiftes, så kan alle få et livslangt medlemskab i skolekredsen.   

Skolekredsen er friskolens bagland og hukommelse, hvor tradition og historie kan overleve, mens forældrekredsen sørger for, at der løbende sker en fornyelse i takt med tidens krav.  

Medlemskab af Skolekredsen koster 50 kr. årligt pr. person.

Kan indbetales på MobilePay: 867773  

eller på konto: 8510  4582560175  

mærket:”Skolekreds”  

Send en SMS til 61273832 med din mailadresse  

Yderligere oplysninger: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller 61273832

Læs mere...

Efterårsferien Tennis - Krylows Cup

Mandag den 12. oktober 2020 på tennisbanerne ved havnen

Kl. 9.30

Der spilles fire partier pr. kamp, og der spilles alle mod alle. Den der har vundet flest partier i alt er Fur mester 2020.

Tilmelding på mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Eller på sms på 61273832

Læs mere...

Fur Museum - Efterårsferie med "Nat på Museet", Fossiljagt og Stenmaling

Efterårsferie med ”Nat på Museet”, Fossiljagt og Stenmaling 12. til 18. oktober 2020

”Nat på Museet” mandag den 12. og onsdag den 14. oktober kl. 19-22

Mal på sten workshop tirsdag den 13. oktober kl. 10-12

Fossiljagt onsdag den 14. oktober kl. 12.00-13.30

Fur Museum
Nederby 28, 7884 Fur

I forbindelse med efterårsferien vil der være pyntet op til Halloween på Fur Museum. Udstillingen er åben alle dage fra kl. 10-17.

Nat på Museet

Er der et bedre sted at opleve Halloween end på et museum fyldt med 55 millioner år gamle skeletter? Kom og oplev det mørklagte museum, hvor udstillingerne vil ligge hen i mørke. Mellem de udstillede genstande vil der være pyntet op til Halloween, så det kan godt blive lidt uhyggeligt! Medbring din egen lommelygte.


Nat på Museet kan opleves mandag og onsdag aften i efterårsferien kl. 19-22. Det er gratis for børn at deltage, og det koster 40,- kr. for voksne.Mal på sten workshop

Vi skal hygge med stenmaling; så synes du, det lyder spændende, er du hjertelig velkommen – alle kan være med! Vi har de materialer, der skal bruges; medbring dog gerne egne rengjorte sten. På grund af afstandskravene er tilmelding nødvendig på SMS til tlf.nr. 40787263.

Underviser: Anette Dalsgaard.

 

FossiljagtKom og deltag i en spændende fossiljagt med Fur Museums geologer onsdag i efterårsferien. Vi mødes på p-pladsen ved ”Bette Jenses Hyw” kl. 12 og geologerne tager dig med på en 1½ times fossiljagt, hvor du har mulighed for at få bedømt dine fund! Det er gratis for børn under 8 år at deltage; andre betaler 40,- kr.

 

Arrangementerne er en del af de forskellige events, der foregår på Fur i efterårsferien.
Det er gratis at komme med færgen til Fur i hele efterårsferien.

Efterårsferien er sidste chance for at besøge Fur Museum i indeværende sæson, da museet på grund af udbygning lukker efter efterårsferien, hvor medarbejderne går i gang med flytning af samlingerne og klargøring til byggeriet. Fur Museum forventes at genåbne i sommeren 2021 med nye flotte publikumsfaciliteter.

 

 

For yderligere oplysninger kontakt:

Museumsinspektør René Lyng Sylvestersen

T: 99156935

Museumsinspektør Bo Schultz

T: 31692545

Museumsinspektør John Brinch Bertelsen

T: 99156933

Læs mere...

Oplev universitetsforedraget ”Rejsen ud i rummet” i Fur Friskole tirsdag den 6. oktober 2020

Hvordan kommer rumsonder og satellitter egentlig op i rummet? Hvilke baner anbringes de typisk i, og hvordan anbringes de der? – Ja, det er raketvidenskab! Hør også om hvordan en rummission designes og planlægges med eksempler fra aktuelle rummissioner. 
Det bliver astrofysiker Hans Kjeldsen, der holder foredraget på Aarhus Universitet og foredraget livestreames, så du kan opleve det i Fur Friskole.
Det er en bevilling fra Carlsberg Fonden, der gør det muligt at livestreame foredraget til mere end 250 værtssteder landet over. Museum Salling, Fur Museum og arbejdsgruppen Fur Foredrag indgår i det samarbejde, der gør det muligt at vise foredraget på Fur. Foredragene har hidtil været vist på Fur Museum, men på grund af byggearbejde flyttes foredragene det næste års tid til Fur Friskoles aula på Stisagervej 2.   
Du får mulighed for at komme tættere på de nyeste opdagelser og erkendelser inden for naturvidenskab. Engagerede forelæsere holder foredrag om alle grene af naturvidenskaben, og du kan komme med. Niveauet er højt, og du vil blive udfordret, men du kan få udbytte af alle foredrag uanset dine faglige forudsætninger. Du kan stille spørgsmål til foredragsholderen via sms og efterfølgende læse svarene på nettet på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..  Foredragene bliver IKKE offentlig tilgængelig på nettet efterfølgende. Det er altså kun tirsdag den 6. oktober 2020 at du kan få mere viden om rejsen ud i rummet.
Der er gratis adgang til Fur Friskoles aula, hvor døren åbnes kl. 18.40. Sprit venligst hænderne af ved indgangen.
Foredraget begynder kl. 19.00 og varer til kl. ca. 21.00 med 20 minutters pause undervejs. Drikkevarer kan købes til rimelige priser.

Der er gratis færge til Fur den 6. oktober, og deltagere fra fastlandet er velkomne.
I løbet af efteråret kan du opleve disse fem foredrag:

 
Tang.
Af marinbiolog Annette Bruhn.
 
Tirsdag 3. November 2020:  
Dybhavet – nyt fra en ukendt verden.
Af biogeokemikerne Ronni N. Glud og Bo Barker Jørgensen.
 
Tirsdag 10. November 2020:  
Smagen af øl.
Af brygmestre Zoran Gojkovic og Erik Lund.
NB. Smagsprøver kan købes for 30 kr.
 
Tirsdag 17. November 2020:  
Tilblivelsen af det moderne menneske.
Af DNA-forsker Eske Willerslev.
 
Tirsdag 24. November 2020:  
Grønlands indlandsis.
Af geolog Nicolaj Krog og geofysiker David Lundbek Egholm.     

Se mere på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
 

Kontaktpersoner:

Thea Cox, arbejdsgruppe Fur Foredrag E-mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Museumsinspektør John Brinch Bertelsen, Fur Museum. E-mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. Tlf. 99 15 69 33 og 97 59 35 76

 

Læs mere...

Kom til universitetsforedrag i Fur Friskole

I løbet af efteråret 2020 livestreames seks forskellige offentlige foredrag fra Aarhus Universitet og foredragene kan opleves omkring 250 steder rundt om i landet. På Fur sker der en ændring i forhold til tidligere.

Museumsinspektør John Brinch Bertelsen fortæller:

”På Fur har vi indtil nu afviklet foredragene på Fur Museum., men efterårets og forårets foredrag flyttes til Fur Friskole. Det skyldes, at Fur Museum står overfor en større udvidelse, og byggeriet begynder allerede i oktober. Derfor skal man de næste måneder opleve foredragene i Fur Friskoles aula på Stisagervej 2. Og så glæder vi os til igen at kunne afholde foredragene på Fur Museum om et lille års tid i nye og forbedrede rammer.”

Deltagere, der kommer til foredragene fra fastlandet, kan få refunderet udgiften til færgen. De skal blot tilmelde sig ved at sende en mail til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., så klarer Thea Cox det praktiske. Det er Thea Cox og Henk van der Weijden, der fik sat gang i de live stremede foredrag på Fur i samarbejde med Fur Museum, arbejdsgruppen Fur Foredrag og nu også Fur Friskole.

Foredragene begynder kl. 19.00 præcist og slutter kl. 21.00.

Der er 20 minutters pause midtvejs og foredraget slutter med besvarelse af spørgsmål, som man kan stille undervejs via sms.
Der kan købes øl og vand til overkommelige priser.
Der er gratis adgang og dørene åbnes kl. 18.40.
Der vil være sprit ved indgangen til afspritning af hænderne.

Her er programmet for efteråret 2020

Tirsdag 6. Oktober 2020:
Rejsen ud i rummet.
Af astrofysiker Hans Kjeldsen.

Tirsdag 27. Oktober 2020:
Tang.
Af marinbiolog Annette Bruhn.

Tirsdag 3. November 2020:
Dybhavet – nyt fra en ukendt verden.
Af biogeokemikerne Ronni N. Glud og Bo Barker Jørgensen.

Tirsdag 10. November 2020:
Smagen af øl.
Af brygmestre Zoran Gojkovic og Erik Lund.
NB. Smagsprøver kan købes for 30 kr.

Tirsdag 17. November 2020:
Tilblivelsen af det moderne menneske.
Af DNA-forsker Eske Willerslev.

Tirsdag 24. November 2020:
Grønlands indlandsis.
Af geolog Nicolaj Krog og geofysiker David Lundbek Egholm.   

Se mere på https://ofn.au.dk/

Kontaktpersoner:
Thea Cox, arbejdsgruppe Fur Foredrag E-mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Museumsinspektør John Brinch Bertelsen, Fur Museum. E-mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. Tlf. 99 15 69 33 og 97 59 35 76

Læs mere...
Abonnér på dette RSS feed