Menu
Artikel

Artikel (3961)

Fur skal på Messe igen i 2022 ?

Vi skal brande Fur, for sammen er vi stærke  

Fur klyngen arbejder på at lave en stand på Ferie for Alle messen i feb. 2022

Det bliver en branding af Fur, en blanding af kunst - kultur- spisesteder – aktivitet – overnatning – natur og bosætning.

Ja alt det Fur kan, siger Jørgen Christiansen der er tovholder for Messe udvalget under Fur Klyngen

Vi skal holde fast i at tiltrække gæster til Fur, for hele øens skyld, mange gæster på Fur giver arbejdet til både øens håndværker og til turist erhvervet, ja det gør at vi kan have en så flot Brugs året rundt og det giver fyldte færger og god omtale af Fur, og på sigt er det også med til at flere bosætter sig på Fur, til glæde og gavn for både friskolen, virksomheder og foreningerne, ja for hele livet på Fur.

Der kommer over 60.000 gæster på messen og på Fur standen plejer vi at få kontakt med ca. 8000 gæster i løbet af de 3 dage messen vare.

Så det er hårdt arbejdet og vi skal være 12-14 stykker på vores stand hver dag.

Men det koster at være på messe, 95.000 kr. er budgettet for Fur klyngen.

Det er penge vi nu skal ud at finde, dels ved hjælp fra fonde, og fra de aktører der vil være en del af standen, og også fra foreninger og privatpersoner der kan give et frivillig bidrag.

Man skal være medlem i Fursund turistforening eller destination Limfjorden og drive turist eller turist relateret virksomhed på Fur for at kunne deltage på messen.

Det koster 3500 kr. plus hårdt arbejdet i 3 dage at være en del af standen (der er plads til max 10 deltager) Man kan også afleverer 1500 flyers og kommer med i de populære ”Fur pose” der deles ud under messen, det koster 500 kr. ( her er der plads til 25 )

Og så kan foreninger – virksomheder og privatpersoner give et frivilligt bidrag til at hjælpe med at brande Fur – til glæde og gavn for hele øen.

Skal du med eller ønsker du at vide mere så kontakt Jørgen på:

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller pr. telefon 24257067

Fur – Sammen er vi stærke

Hilsen

Jørgen Christiansen

Tovholder for Fur klyngens Messeudvalg

 

Læs mere...

Venneforeningens udflugtstur

Mandag d. 11 oktober, havde vi, der plejer at følge Venneforeningens arrangementer, en dejlig eftermiddagstur rundt i Sallings land hvor, vi kom vidt omkring, og afsluttede med et vidunderligt kaffebord, med nybagt kringle og flødeskumslagkage, i en nedlagt landbrugsejendom nede i Junget, som var blevet omdannet til restauration.

Vi var fuldt hus, i en stor bus fra Breum Turistfart, som blev afhentet på Ældrecentret kl. 14.30, og var tilbage igen ved 17.15 tiden.

Det var så indledningen,  på den næste sæson, efter vores langvarige nedlukning efter coronaplagen, så nu håber vi på, at alting flasker sig, og bliver ved det gamle.

Det var i hvertfald  en god eftermiddag, vi havde.

Læs mere...

Uge 42 2021 fra Fur Klyngen

 

 

I disse dage bliver programmet for uge 42 2021 på Fur omdelt til alle postkasser på Fur. Hvis du ikke har modtaget den i din postkasse, så kan den fåes ved Fursund Turistinformation, i Brugsen eller ved en af øens gode butikker.

Folderen er udarbejdet af Fur Klyngen og samler forskellige aktiviteter på Fur i uge 42 2021. Udover de angivne aktiviteter så har mange af øens spisesteder, butikker, gallerier (når flag står ude), museum og øvrige seværdigheder åbent.

Vedhæftet er en oversigt over aktiviteterne på Fur, samt et Facebook opslag, som deles i forskellige grupper
https://www.facebook.com/kennethvba/posts/10158922328333705

På vegne af Fur Klyngen,
Grete Kragelund og Kenneth Andersen

Læs mere...

Yngre med årene – et foredrag på Fur Museum 12. oktober 2021

Du kan komme til et universitetsforedrag, hvor overlæge Bente Klarlund Pedersen fortæller om den forskning, der viser, at din livsstil og livsindstilling i høj grad bestemmer, om du vil dø som en syg 80-årig eller som en rask 90-årig.

Foredraget bliver livestreamet fra Aarhus Universitet, der har fået støtte fra Carlsberg Fonden til at afholde en serie af offentlige foredrag. Museum Salling, Fur Museum og arbejdsgruppen Fur Foredrag indgår i det samarbejde, der gør det muligt at vise foredraget på Fur.

Du får mulighed for at komme tættere på de nyeste opdagelser og erkendelser inden for naturvidenskab. Engagerede forelæsere holder foredrag om alle grene af naturvidenskaben, og du kan komme med. Niveauet er højt, og du vil blive udfordret, men du kan få udbytte af alle foredrag uanset dine faglige forudsætninger. Du kan stille spørgsmål til foredragsholderen og efterfølgende læse svarene på nettet på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..  Foredragene bliver IKKE offentlig tilgængelig på nettet efterfølgende. Det er altså kun tirsdag den 12. oktober, at du kan opleve foredraget Yngre med årene.

Der er gratis adgang til Fur Museum, hvor John Brinch Bertelsen åbner dørene til den nye velkomsthal kl. 18.40. Kirsten Høgh står for teknikken. Du ser foredraget på museets nye storskærm. Både billedet og lyden er i topkvalitet. og Foredraget begynder kl. 19.00 og varer til kl. ca. 21.00 med 20 minutters pause undervejs. Der kan købes drikkevarer til rimelige priser.

Færgen til Fur er gratis. Og deltagere fra fastlandet er velkomne.

Der kommer flere foredrag på Fur Museum i løbet af efteråret:

Tirsdag 26/10 2021 Pandemier i de sidste 200 år.

Tirsdag 09/11 2021 Den indre kerne.

Tirsdag 23/11 2021 Vores cellers saltbalance.
 

Yderligere information:

Museumsinspektør John Brinch Bertelsen, Fur Museum.
E-mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Tlf. 99 15 69 33.

 

Læs mere...

Fursundturistforeningen søger samarbejdspartner

Fursundturistforeningen søger samarbejdspartner til at drive turistforeningens fysiske kontor/butik,  og til at stå for at organisere vedligehold og udlejning af cykler, samt udøve god gæsteservice på vores kontor.

Du får mulighed for at sælge egne vare og drive butikken, som en blanding af din butik og turistkontor.

Du kommer til at stå for hele den daglige drift efter de min. åbningstider der er aftalt med bestyrelsen.

Fursundturistforening stiller medarbejder til rådighed primært i højsæsonen, i et aftalt antal timer pr. år.

Resten af året skal du selv bemande kontoret

Er det noget for dig, så byd ind med et tilbud der skal indeholde:

Pris for cykelleje.

Din andel af husleje.

Honorar for at passe pyloner.

Samt hvilken antal timer du ønsker turistforeningen stiller til rådighed til gæsteservice.

 

Dit tilbud skal være formanden i hænde inden 10. oktober

For yderligere oplysninger, kontakt formand Jørgen Ruby på telefon 42173017 eller pr. mail. Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

 

Venlig hilsen
Jørgen Ruby

Fursund Turistforening

Læs mere...

To projekter på Fur har fået tilskud fra Landsbyudvalget

Skive Kommunes Landsbyudvalg har netop behandlet ansøgninger og givet støtte til seks projekter De to er på Fur:

• Renovering af rekreativt område ved Glyngøre Havn – 200.000 kr.
• Tidsrejse for børn ved bondegården Det Lille Land (Fur Museum) – 95.000 kr.
• Forbedring af Åndehullet i Selde – 59.890 kr.
• Pumptrack ved Fur Væksthus – 75.000 kr.
• Shelter ved Road Runners’ klubhus i Glyngøre – 25.000 kr.
• Skoven i byen – byen i skoven – 22.500 kr.

Derudover anbefalede Landsbyudvalget tilskud fra Fundraisingpuljen på 98.687,50 kr. til Søby-Højslev og Dommerby Borgerforening. Midlerne skal benyttes til fondsscreening, udvikling af projektkatalog og udarbejdelse af fondsansøgninger i forbindelse med fælles udviklingsproces i de tre bysamfund.

Landsbyudvalget fremhæver to af de støttede projekter for deres nytænkning og relevans i forhold til Landdistriktspolitikken:

Det ene projekt er renovering af rekreativt område ved Glyngøre Havn
Det andet er:

Pumptrack ved Fur Væksthus

Projektet fremhæves, fordi det er kommunens første pumptrack uden for Skive by. Pumptrack en cykelsport, hvor udøverne får trænet deres balanceevne og generelle færdigheder ved at ”pumpe” cyklen gennem banen, som består af bump og sving, helt uden at træde i pedalerne. Det er en sport i vækst og måske starten på en ny trend.

Landsbyudvalget mødes næste gang 2. december 2021. Der er 386.464 kroner i rest i Landsbypuljen 2021.

Hvis du har et projekt på Fur, som du overvejer at søge finansiering til, så er du velkommen til at kontakte formanden for Fur Udviklingsråd (Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.). Han hjælper gerne med sparring omkring ansøgningen. Det gælder også ansøgninger til Landdistriktspuljens Ø-støtte og til LAG Småøer.

Læs mere...

Big Bang og det usynlige univers

Tirsdag den 5. oktober 2021 kan du komme til et spændende foredrag i Fur Museums nye velkomstbygning. Og vi tager den nye storskærm i brug.

Det bliver professor i astronomi ved Aarhus Universitet Steen Hannestad, der gør os klogere på det mystiske og usynlige mørke stof, der udgør 95 % af universet. Vi ved ikke, hvad det er, men uden dette mørke stof ville vi og livet ikke eksistere.

Foredraget livestreames fra Aarhus Universitet, der har fået støtte fra Carlsberg Fonden til at afholde en serie af offentlige foredrag. Museum Salling, Fur Museum og arbejdsgruppen Fur Foredrag indgår i det samarbejde, der gør det muligt at vise foredraget på Fur.

Du får mulighed for at komme tættere på de nyeste opdagelser og erkendelser inden for naturvidenskab. Engagerede forelæsere holder foredrag om alle grene af naturvidenskaben, og du kan komme med. Niveauet er højt, og du vil blive udfordret, men du kan få udbytte af alle foredrag uanset dine faglige forudsætninger. Du kan stille spørgsmål til foredragsholderen og efterfølgende læse svarene på nettet på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..  Foredragene bliver IKKE offentlig tilgængelig på nettet efterfølgende. Det er altså kun tirsdag den 5. oktober 2021, at du kan opleve foredraget om Big Bang og det usynlige univers.  

Der er gratis adgang til Fur Museums nye velkomstbygning, hvor John Brinch Bertelsen åbner dørene kl. 18.40. Kirsten Høgh tager sig af teknikken. Foredraget begynder kl. 19.00 og varer til kl. ca. 21.00 med 20 minutters pause undervejs. Der kan købes drikkevarer til rimelige priser.
Der er gratis færge til Fur den 5. oktober. Sallingboer er også velkomne.

Der kommer flere foredrag på Fur Museum i løbet af efteråret:

Tirsdag 12/10 2021 Yngre med årene.

Tirsdag 26/10 2021 Pandemier i de sidste 200 år.

Tirsdag 09/11 2021 Den indre kerne.

Tirsdag 23/11 2021 Vores cellers saltbalance.
 

Mere information:

Museumsinspektør John Brinch Bertelsen, Fur Museum.
E-mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Tlf. 99 15 69 33

Læs mere...

Høstgudstjeneste i Fur Kirke - Se video

Eleverne fra Fur Friskole deltog igen i år i høstgudstjenesten i Fur Kirke. Ved gudstjenestens begyndelse blev de mange kurve med æbler og blomster båret ind af eleverne.

Senere sang eleverne "Marken er mejet ...".  Bagefter  viste de tegningen frem, der illustrerede  salmen "Op, al den ting som Gud har gjort ..."

Efter middagen sluttede med kaffe, sang og auktion på Fur Ældrecenter.

Video: https://youtu.be/peNLBTK7aBs

Læs mere...

Høstfest i Fur kirke

Vi har d. 26/9-2021, holdt vores årlige høstfest, med et efterfølgende kaffebord og auktion, over de medbragte gaver.

Det var igen Claus Olsen, der holdt høstprædikenen, og Furs Friskole sang en høstsang, men de viste nogle tegninger, som passede til teksten, og vi sang de obligatoriske høst salmer: "Nu falmer skoven trindt om land",,,"Vi pløjed og vi såede",.og "Du gav mig o Herre, en lod af din jord""

Efter Gudstjenesten, tog vi op i Ældrecentrets spisesue, hvor menighedsrådet havde arangeret et flot kaffebord, med kringle og flødeskumslagkage, og sodavand til børnene.

Efter vi havde fået vores kaffe, sang friskolens elever og en lærer nogle høstsange, og bagefter var der auktion over de medbragte gaver, som var de flotteste blomster og grøntsager, som Kjeld Johannesen var auktionarius for,  og med de priser, som de blev solgt for, kan det ikke andet end give en god gave, til de selskaber, der skal have pengene.

Læs mere...
Abonnér på dette RSS feed