Menu
Artikel

Artikel (4112)

Journalist Lasse Ellegaard fortæller: Om ægteskab og bombemænd i Tyrkiet og Israel - se video

Vi er nu nået til den 9. video, hvor journalist Lasse Ellegaard fortæller om sin tid i Tyrkiet, hvor han blev gift og ad den vej ført ind i den tyrkiske kultur. Siden flyttede de  til Israel, hvor bombemænd gjorde livet farligt. Han fortæller også om en middag med "Præsident Arafat", som den palæstinensiske leder ønskede at blive tituleret.  .

Undertegnede mødte Lasse Ellegaard på Askov Højskole i vinteren 1994-95, hvor han stod for undervisningen på højskolens journalist-kursus. Vi blev nærmeste naboer i hver sin lærerbolig og har siden bevaret kontakten.  I 2008 købte Lasse et fritidshus på Tråen Trap i Nørre Debel på Fur, og vi blev igen naboer nogle måneder hvert år. Mange fælles middage er det blevet til, hvor Lasse ofte har fortalt om sine mange oplevelser som journalist.

Det gav ideen til at lave en video om hans vej til journalistikken og hans liv som journalist. Optagelserne blev lavet i perioden august 2019 - januar 2020.  Det er der kommet 13 videoer ud af, der sammenlagt varer ca. 5 timer og 20 minutter. Afsnittene vil i den kommende tid blive bragt på FurNyt.
God fornøjelse

Se video: https://youtu.be/Z4MvDg9Xs5k

 

Læs mere...

Sæsonens sidste udstilling hos RAKLA: Norsk sensommerdialog

To norske kunstnere afrunder på smukkeste vis årets udstillingsrække

Det er med et stærkt Norsk aftryk, at RAKLA Galleri afslutter årets udstillingsrække, idet to norske kunstnere fra lørdag d. 13. august viser deres værker på RAKLA´s sensommerudstilling. De to kunstnere bor og arbejder begge i Trysil, nordøst for Oslo på grænsen til Sverige. De to kunstnere, Julie Sandvik Myrvold og Vera Woll Godal repræsenterer på mange måder en fælles grundlæggende forståelse for tegning og grafik, men præsenterer samtidig to meget forskellige måder at anvende de klassiske medier. De to kender hinanden godt, da de bor og arbejder i samme område og ikke mindst fordi Julie Sandvik Myrvold har været elev hos Vera Woll Godal på den lokale kulturskole i Trysil.  Det er på den måde læreren og eleven – to generationer – som udstiller og går i dialog på RAKLA Galleri.

Julie Sandvik Myrvold er uddannet i kunst og Design ved Oslo Metropolitan Universitet. Hun har tidligere vist sin kunst på adskillige udstillinger i Norge. Det er første gang, at hun udstiller i Danmark. Hun præsenterer os for billeder, der som oftest er skabt i en blanding af flere medier i en unik spændende helhed. Billederne tager som oftest afsæt i menneske og liv, i det at være et menneske med de udfordringer som følger af at være til, at eksistere. Det er stærke billeder, der som oftest fortæller historier om de kampe, som ethvert menneske har for at finde sin plads blandt andre mennesker og i eksistensen.

Vera Woll Godal er uddannet i tekstildesign med diplom fra Statens Handverks- og Kunstindustriskole i Oslo. Hun har leveret flere tekstilarbejder i form af bl.a. messehagler til en række norske kirker og har tidligere også udstillet sine billeder lokalt. Det er ligeledes første gang, at hun udstiller i Danmark. Vera Woll Godal arbejder med kul, grafit, kridt, olie og pastel på papir og har en mere klassisk tilgang i sin anvendelse af materialet, men så meget stærkere står hendes billeder, hvor det oftest men ikke altid er den natur, som omgiver og former rammerne for vores tilværelse, der er i centrum for hendes stærke og udtryksfulde kunst. Motiverne er for det meste hentet i den norske natur - både den store dramatiske såvel som den fine sarte og de afspejler derfor dybest set også de vilkår og rammer, vi som mennesker er sat i.

På den måde ender de to kunstneres arbejder på udstillingen med fra hver sin vinkel i dialog og fællesskab at tale ind i og indkredse nogle af tilværelsens grundvilkår i de smukke og indtagende værker.

Udstillingen, som løber indtil 18. september, åbnes med fernisering på lørdag d. 13. om eftermiddagen. Begge kunstnere vil være til stede, så man vil have rig mulighed for at få en snak med kunstnerne selv. RAKLA Galleri er som altid vært ved ferniseringen, hvor der vil være lidt lækkert til ganen. Der er som altid fri entre og alle er velkomne.

Læs mere...

Journalist Lasse Ellegaard fortæller: Konkretisterne - Se video

Vi er nu nået til den 8. video, hvor journalist Lasse Ellegaard fortæller om tiden  1970 erne, hvor forfatteren Hans Jørgen Nielsen og andre "konkretister" var en inspiration. Han fortæller også om sit venskab med journalisten Lasse Jensen. 

Undertegnede mødte Lasse Ellegaard på Askov Højskole i vinteren 1994-95, hvor han stod for undervisningen på højskolens journalist-kursus. Vi blev nærmeste naboer i hver sin lærerbolig og har siden bevaret kontakten.  I 2008 købte Lasse et fritidshus på Tråen Trap i Nørre Debel på Fur, og vi blev igen naboer nogle måneder hvert år. Mange fælles middage er det blevet til, hvor Lasse ofte har fortalt om sine mange oplevelser som journalist.

Det gav ideen til at lave en video om hans vej til journalistikken og hans liv som journalist. Optagelserne blev lavet i perioden august 2019 - januar 2020.  Det er der kommet 13 videoer ud af, der sammenlagt varer ca. 5 timer og 20 minutter. Afsnittene vil i den kommende tid blive bragt på FurNyt.
God fornøjelse

Se video:  https://youtu.be/Rk8teXeGsyw

Varighed 11. min

Læs mere...

Fur Bryghus klar til et brag af Sommerkoncerten 2022

Der bliver trængsel på plænen foran Fur Bryghus, når man slår dørene op til Sommerkoncerten 2022. Der er små 100 billetter ud af 1.800 billetter tilbage til en hel dag i selskab med Jonah Blacksmith, Fyr & Flamme, Zididada, Rasmus Walther, Sømændene og Abba-CZ.Dermed ser årets Fur Bryghus Sommerkoncert ud til at blive den største til dato.

- det skyldes et bredt og stærkt musikprogram, hvor der er noget for en hver smag. Herudover kan vi mærke, at folk virkeligt har lyst til at komme ud og få nogle fælles oplevelser ovenpå pandemien. Hertil kommer at man gerne vil til arrangementer, der finder sted i nogle lækre og intime rammer, og alle de ting opfylder vi, fortæller Restaurant- & Eventchef Danni Svane Boysen.

Der kæles for gæsterne  

Han lover, at publikum kan se frem til en dag med god forplejning.

- vi har noget for enhver smag. Lige fra Bryghusburger, Pommes Frites og Grillet gris med krydderkartofler og salat. Det sunde valg med Falaffel og Caesar salat og selvfølgeligt mændenes favorit: Pølsevognen. Herudover er der naturligvis mulighed for at nyde kold velskænket fadøl fra Bryghuset samt at besøge vores intime og hyggelige vin-, gin- og tapasbar, fortæller Danni Svane Boysen.

Tag bussen til og fra koncerten

Han fortæller, at man sammen med Skive Minibusser har lavet busopsamling på tre ruter med start i Nykøbing, Højslev/Skive og Hem.

- de tre ruter har en række stop i næsten alle byerne i vores opland og dermed slipper publikum for at tage bilen ud og hjem fra koncerten. Det er også et tilbud til alle dem, der ikke selv har bil og derfor kunne være afskåret for at deltage, påpeger Danni Svane Boysen.

Få billetter tilbage

Han opfordrer samtidigt til, at man hurtigt både får bestilt busbilletterne men også billetter til selve koncerten, da de sidste billetter er sendt i salg.

- vi er utroligt glade for den enorme opbakning, vi har fået til årets Fur Bryghus Sommerkoncert. Vi har små 100 billetter tilbage ud af 1.800 og dermed er vi godt på vej til at kunne sætte rekord med antallet af deltagere til arrangementet. Jeg tør godt love en fantastisk dag med toppen af poppen på scenen, siger Danni Svane Boysen.

Fur Bryghus Sommerkoncerten finder sted lørdag den 13. august 2022. Dørene åbnes kl. 11.00 og musikken spiller fra kl. 12.30 og til midnat. Her kan man opleve Jonah Blacksmith, Fyr & Flamme, Zididada, Rasmus Walther, Sømændene og Abba-CZ på scenen.

Hele programmet samt information om bustransport og billetsalg finder man på www.furbryghus.dk 

Yderligere informationer:

Danni Svane Boysen, tlf. 2349 2198

Læs mere...

Ute Wagner spiller i forsamlingshuset

Søndag eftermiddag d.31.juli, holdt Fur-kunst forening,  afslutning på deres kunstudstilling, som havde varet hele juli måned, og i den anledning, spillede musikeren Ute Wagner, en rigtig flot koncert for os, på sin tværfløjte.

Det var en stor fornøjelse at høre på, Det var nok klassisk musik, men til sidst, sang vi nogle danske sange fra Højskolesangbogen.

Her havde hun så få hjælp, af een der spillede guitar.

Det var en god eftermiddag.

Læs mere...

Sommerkoncerter under sommerudstillingen fra Fur Kunst.

Foreningen Fur Kunst holder hvert år i juli måned en velbesøgt kunstudstilling i Fur Forsamlingshus, hvor forskellige kunstnere udstiller deres værker, til glæde og inspiration for både fastboende og besøgende.

Kunsten på Fur er mangfoldige: Udstillingen har i mange år været præget af keramik, skulpturer, fotografier, tekstilkunst, billedkunst og Kunst lavet af andre spændende materialer.   

I år ønsker foreningens bestyrelse at udvikle konceptet og tilføje et musikalsk aspekt i form af fire selvstændige koncerter.

De fire koncerter skal afholdes de 4 søndage i juli, hvor udstillingen forløber

( fra 10. -31.juli 2022).

Der er to koncerter tilbage i rækken.

    Den 24. juli 2022, kl.15:

Søren Iplandt spiller numre, primært fra `den amerikanske sangbog´, under temaet: `Sange, jeg vil ønske jeg havde skrevet. ´  

    Den 31. juli 2022, kl. 15:

Ute Wagner spiller en række melodier og sange, som har oprindelsen i folkmusik og akkompagnerer slutlig i fællessang i forsamlingshuset. Koncerten fungerer også som afslutning på årets kunstudstilling i Fur Forsamlingshus.

Alle koncerter foregår kl. 15 i Fur Forsamlingshus. Foreningen vil gerne invitere alle interesserede Furboer og gæster på øen i alle aldre, til koncerterne.


Der er mulighed for at købe en kop kaffe/te, et glas vin eller saft, sodavand eller øl til koncerten.

Læs mere...

Sommerkoncerter under sommerudstillingen fra Fur Kunst

Foreningen Fur Kunst holder hvert år i juli måned en velbesøgt kunstudstilling i Fur Forsamlingshus, hvor forskellige kunstnere udstiller deres værker, til glæde og inspiration for både fastboende og besøgende.

Kunsten på Fur er mangfoldige: Udstillingen har i mange år været præget af keramik, skulpturer, fotografier, tekstilkunst, billedkunst og Kunst lavet af andre spændende materialer.   

I år ønsker foreningens bestyrelse at udvikle konceptet og tilføje et musikalsk aspekt i form af fire selvstændige koncerter.

De fire koncerter skal afholdes de 4 søndage i juli, hvor udstillingen forløber

( fra 10. -31.juli 2022).

Der er to koncerter tilbage i rækken.

    Den 24. juli 2022, kl.15:

Søren Iplandt spiller numre, primært fra `den amerikanske sangbog´, under temaet: `Sange, jeg vil ønske jeg havde skrevet. ´  

    Den 31. juli 2022, kl. 15:

Ute Wagner spiller en række melodier og sange, som har oprindelsen i folkmusik og akkompagnerer slutlig i fællessang i forsamlingshuset. Koncerten fungerer også som afslutning på årets kunstudstilling i Fur Forsamlingshus.

Alle koncerter foregår kl. 15 i Fur Forsamlingshus. Foreningen vil gerne invitere alle interesserede Furboer og gæster på øen i alle aldre, til koncerterne.


Der er mulighed for at købe en kop kaffe/te, et glas vin eller saft, sodavand eller øl til koncerten.

Læs mere...

Sommeraktiviteter på Fur Museum i uge 29 - oplevelser for hele familien

Museet på Fur kan give dig en heldagsoplevelse med masser af aktiviteter og spændende udstillinger. Der er noget for både børn og voksne.

I museumshaven er der demonstration af gamle gøremål og håndværk tirsdage, onsdage og torsdage i uge 29, 30 og 31. Der er noget, man kan købe. Og der er noget, man kan prøve.

Tag frokostkurv, madpakke og drikkevarer med. Der er borde og bænke i haven.

Det sker på Fur Museum i uge 29:

19/07 tirsdag kl. 11-16: Biavl, bødning, børstenbinding, detektorjagt, gammeldags lege, kartning og spinding, knobbinding, mikroskopi, sløjd, smedning og traktortræf.

20/07 onsdag kl. 11-16: Biavl, bødning, børstenbinding, detektorjagt, filtning, gammeldags lege, kartning og spinding, knobbinding, mikroskopi, rebslagning, pileflet, sløjd, smedning, strikning, traktortræf og trædrejning.

21/07 torsdag kl. 11-16: Biavl, bødning, børstenbinding, detektorjagt, gammeldags lege, kartning og spinding, knobbinding, mikroskopi, rebslagning, sløjd, smedning, traktortræf og trædrejning.

Mandag til fredag kan du hver dag snakke med geologen i museets udstilling fra kl. 11 til 13.

Og alle hverdage er der vulkanudbrud kl. 13.

Lørdag den 23. og søndag den 24. juli kan du kl. 11 og kl. 13 deltage i en tidsrejse for børn og voksne på bondegården Det Lille Land. Et par værter vil tage dig med tilbage i tid, så du kommer til at arbejde i marken, i stalden, i værkstedet, i køkkenet eller med storvasken. Læs mere og reservér plads på tidsrejsen her: https://www.furmuseum.dk/kalender/tidsrejsen/


Fur Museum, Nederby 28, 7884 Fur. Tlf. 99 15 69 38

Åbningstider: Fra kl. 10.00 til 17.00 alle dage i juli.

Læs mere...

Journalist Lasse Ellegaard fortæller: På rundtur i den danske Medieverden - se video

Vi er nu nået til den 7. video, hvor journalist Lasse Ellegaard fortæller om tiden (1978- 93) på Weekendavisen, Det fri Aktuelt og Informatíon, hvor han blev chefredaktør.

Undertegnede mødte Lasse Ellegaard på Askov Højskole i vinteren 1994-95, hvor han stod for undervisningen på højskolens journalist-kursus. Vi blev nærmeste naboer i hver sin lærerbolig og har siden bevaret kontakten.  I 2008 købte Lasse et fritidshus på Tråen Trap i Nørre Debel på Fur, og vi blev igen naboer nogle måneder hvert år. Mange fælles middage er det blevet til, hvor Lasse ofte har fortalt om sine mange oplevelser som journalist.

Det gav ideen til at lave en video om hans vej til journalistikken og hans liv som journalist. Optagelserne blev lavet i perioden august 2019 - januar 2020.  Det er der kommet 13 videoer ud af, der sammenlagt varer ca. 5 timer og 20 minutter. Afsnittene vil i den kommende tid blive bragt på FurNyt.
God fornøjelse

Se video: https://youtu.be/i_A2cloD5i8


Varighed 20. min

Læs mere...
Abonnér på dette RSS feed