Menu
Artikel

Artikel (3598)

Fur Kunsthal

I den kommende weekend  - 7.-8. september kl. 10-17 - holder Fur Knusthal, Ulstedvej 3a,  åbent for sidste gang i år.

Dette sker i forbindelse med Åbne atelierdøre på Skiveegnen, hvor 32 kunstnere åbner egne atelierer og værksteder. Se mere på www.skive.dk/atelier

Jeg viser en række nye billeder som er malet på Fur hen over sommeren. Nogle kan ses på min hjemmeside www.larshenning.dk og nogle bliver vist først færdigindrammede lige inden……..

Læs mere...

Besøg i fru Petersens have

Lørdag eftermiddag d.24/8 var Ruth og jeg på besøg i fru Petersens have, der ligger et godt stykke udenfor Vemb, og det var en god oplevelse.

Vi havde set en udsendelse derfra på TV. Midt vest, og det var en pragtfuld oplevelse at se den skønne naturpark, de igennem mange år havde fået opbygget. Der var nogle store flotte stauder og blomster af mange forskellige slags. Der var en masse gamle flotte træer, der stod i snorlige rækker. Der var også en gåseflok, der gik rundt og hyggede sig. Vi snakkede også om, hvor stort et arbejde det må være at holde den store park i så perfekt stand, og så kostede det kun 60 kr. at komme ind, og så fik vi endda kaffe og kage med i prisen. Jo det var alle pengene værd.

Læs mere...

Opstartsmøde - Fur EVER den 23. september kl. 15-18 på Fur Færgekro

Fur Effektivitet, Vedvarende Energi og Ressourcer

Fur EVER er et projekt startet fra Fur Ø-forening med opbakning fra Energibyen Skive samt Fur Udviklingsråd. Der er bevilget rådgivning fra EU til projektet. Projektet forventes at munde ud i 3-4 projekter som tilsammen skal styrke Fur i forfølgelsen af en vision og mål indenfor energi og miljø.  

På opstartsmødet skal vi evaluere på tidligere energitiltag herunder Innovation Fur.

Vi skal blive enige om en vision og nogle mål.  

Fra vision og mål vil der opstå forskellige tiltag og mulige projekter. Tiltag og projekter grupperes i 3-4 arbejdsområder. For hvert arbejdsområde nedsættes en arbejdsgruppe.

Styregruppen vil til sidst samle arbejdet og formulere et projekt for de mest lovende tiltag til en projektansøgning som skal støttes fra diverse puljer/fonde.  

I styregruppen vil Energibyen Skive støtte med deres erfaring fra tidligere projekter. De vil også hjælpe ved opstartsmødet og sikre at de rigtige spørgsmål og emner bliver diskuteret.  

Med håb om stort fremmøde og et energisk møde

Fur Ø-forening

Læs mere...

Friluftsgudstjeneste ved Bådelauget

Søndag d.18- august havde vi vores årlige friluftsgudstjeneste, hvor Claus Olsen holdt talen, og Lucas Thun Madsen spillede noget så pragtfuldt til

Vi var lidt usikre på vejret, da der ind i mellem kom nogle kraftige regnbyger, men heldigvis holdt det tørt, mens gudstjenesten stod på.

Efter Gudstjenesten serverede menighedsrådet grilpølser, øl og sodavand, og da begyndte det at regne, men vi var ikke flere end vi kunne være under halvtaget, så ingen blev våde.

Det er nu en god ide med sådan en årlig friluftsgudstjeneste.

Læs mere...

Hyggedag for beboere og pårørende på Fur Ældrecenter

Lørdag d. 17. august havde vi en rigtig god dag på ældrecenteret, idet Lone og jane der står for Åbent Dagcenter sammen med medlemmerne af kontaktrådet, havde drøftet om ikke det ville være en god ide at lave sådan et arrangement, hvor beboerne måtte tage deres pårørende med, og det viste sig at være en god ide, for der kom 29, så det lader til at succesen bliver gentaget på et senere tidspunkt

Vi fik en rigtig god forplejning, som blev leveret fra "Råkilde".

Vi havde et godt indslag med en pårørende rådgiver, som hed Kirsten Anette Fill,  der var ansat ved Skive Kommune.

Hun fortalte om sit arbejde som hjælper og støtte, for dem der havde behov for det. Det var meget inspirerende at høre på.

Vi havde en rigtig hyggedag, hvor vi også sang en del sammen, så vi håber bare på en gentagelse igen til næste år.

 

Læs mere...

Boder til træskibssejladsen Limfjorden Rundt 2019

Vil du låne en bod på Fur Havn til Limfjorden Rundt?

Fredag den 13. september 2019 anløber nordens største træskibssejlads Fur. Havnen fyldes med omkring 65 gamle træskibe. Mere end 500 besætningsmedlemmer og sejlende gæster vil være på havnen sammen med hundredvis af interesserede landkrabber, der vil snuse til atmosfæren. Hvis du har nogle varer, som du gerne vil sælge eller en forening, som du gerne vil fortælle om, så stiller Furs Forenede Foreninger en bod til rådighed.

Boderne er 1½ meter dybe og 3 meter lange. Du skal selv medbringe bord og eventuelt stole. Boderne udlånes gratis. Af hensyn til opstillingen, skal de bestilles i forvejen.

Bestil hos John Brinch Bertelsen på 97 59 35 76 eller Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Der er kun et begrænset antal boder til rådighed. Og de reserveres efter først til mølle princippet.

På vegne af Furs Forenede Foreninger
John Brinch Bertelsen 12/08 2019

Læs mere...

Kom til Shu.bi.dk koncert på Fur Færgekro

Så find kiks, dansesko og lommetørklæder frem, varm op til fest og fællessang og tag med SHUBI.DK på en nostalgisk, musikalsk stjernefart af de bedste!

Musikken spilles med energi, nerve og kærlighed til originalerne samtidig med, at SHUBI.DK fører de gamle sange ind i det nye årtusind - de leverer en live-sound, som nænsomt blander lyden af 70'erne med lyden af i dag.

Der bliver ikke ”slinger i valsen”, men til gengæld ”tryk på” og ”sexchikane.”
Vi spiller og synger, så loftet det gynger.

Fredag d. 6. september 2019 kl. 21,00

Koncert billet inkl. 2-retters menu (buffet) 350,- serveres fra kl. 18,00

BEMÆRK KUN 100 BILLTER

Betaling ved bordbestilling. 97593002

Læs mere...

Rosenfestfestival i Bogense

Søndag d.4-august havde Ruth og jeg en fantastik skøn oplevelse, idet vi tog med Sørens rejser til Rosenfestfestival i Bogense på Fyn.

Vi tog af sted med 8.00 færgen og var først hjemme med 9.30 færgen.

På vejen dertil holdt vi en kort pause på Skærup rasteplads, og ankom til Bogense ved 12.oo tiden, og her blev vi så sluppet løs til kl.17.oo.

Det var 13.ende år, de havde så pragtfuldt et arrangement, og det var en stor oplevelse at se alle de forskellige roser, der var brugt til at lave udsmykninger af, det lød til der var brugt 100.000 roser.

Temaet for festivallen var: Nordisk Mytologi.

Selv den pragtfulde kirke var fyldt med de mest pragtfulde orkideer.

Vi vandrede igennem den pragtfulde gågade, hvor der var boder overalt Med ting og sager de ville sælge, og der var mange steder, hvor de solgte øl og vin, så man kunne få sin tørst slukket, og der blev også solgt en masse pølser, ost og andre fødevarer, og der var så mange mennesker, at der næsten ikke var til at komme frem, men en dejlig oplevelse var det.

Da vi kørte derfra kørte vi til Gelsted kro og fik en rigtig fin middag.

Det var en lidt anstrengende, men god dag.

Læs mere...

Ø hop med velfærdsgaleasen Noatun

  • Udgivet i Artikel
  • Skrevet af

  • Notice: Undefined property: stdClass::$numOfComments in /var/www/furnyt.dk/public_html/templates/gk_news/html/com_k2/templates/default/category_item.php on line 54
    Vær den første til at kommentere!

Ø hop er blevet populært, der stemples ø pas som aldrig før og de mange danske småøer, oplever mange nye gæster og måske gæster, der på længere sigt, vælger at bosætte sig, på en af de mange, fantastiske småøer i Danmark. 

I år gik min sommerferie igen til små og store øer i Danmark, med Noatun, der det sidste halve år før sommertogtet, har været at finde på beddingen på Fur, hvor Niels Harborg og en hær af frivillige medlemmer, har arbejdet hårdt på at renovere, den gamle båd.  

Vi sejlede ud fra Thisted og satte kursen mod Ålborg, hvor den sidste af den 10 mand store besætning kom om borde, så var vi samlet og så klar til nye eventyr. 

Meningen var at gå til Hals og sejle turen til Nyhavn uden stop, sådan gik det dog ikke. 

Vejrudsigten lovede ikke for godt, så vi lagde ind til Hals og ventede på at vinden skulle lægge sig, så vi kunne komme over Kattegat. 

Det blev en hård tur, vi sejlede 8 taller hele vejen og en del af besætningen, blev noget dårlige, så vi var enige om, at gå til Helsingør, således maverne kunne komme i form igen. 

Udover dårlige maver, måtte vi lænse tit og ofte, båden var utæt og der kom meget vand ind . 

Næste dag var alle friske og kursen blev sat mod Nyhavn. 

Vejret var skønt og i Nyhavn, blev vi modtaget af familie og venner og havde en dejlig aften. 

Vi blev i Nyhavn, dels havde endnu et besætningsmedlem, meldt sin ankomst og så var der jo lige noget der skulle ordnes på båden. 

Så nogle tog på Christiana, mens andre lavede nogle småopgaver. 

Nogle var så heldige at få en tur i Københavns kanaler, af en ven af båden, mens andre hyggede ombord. 

Og ja, det er skribenten, der måtte i masten, ikke for sjov, med for at hente nogle blokke ned. 

 

 

Så blev det nu nok med det storbyliv og kursen blev sat mod Fejø. 

Inden afgang til Fejø, havde skipper haft kontakt til en gammel kending, der har bosat sig på Fejø, han kunne være behjælpelig med, det vi skulle bruge for at kalfatre, det der var utæt og hold da lige op en hjælpsomhed vi oplevede på den smukke ø. 

Straks da vi ankom, stod Margit og Jan, på kajen med nylavede frikadeller og kartoffelsalat. Der dukkede folk op, der var så hjælpsomme, ja, vi kneb os i armen. 

Fejø er en dejlig lille sydhavsø, med ca.460 beboere. 

På Fejø har man hilse pligt, så lidt hjemligt var det da jeg begav mig op til købmanden og alle hilste på mig. På Fejø er det ikke fisk men æbler, kunsterne udsmykker øen med. 

 

 

Vi vender lige tilbage til Margit og Jan, der i årenes løb har købt flere huse op på Fejø, 13 huse, som de så lejer ud, til bla. de der vil prøve at bo på øen, sidste indkøb , blev det nedlagte alderdomshjem, hvor der nu er 13 lejligheder i, som alle er udlejet. 

Der var der stadig plads, så noget er lejet ud til hjemmeplejen, noget til lægen og så har de da lige lavet et lille spisested, hvor de serverede god dansk mad. 

Vi blev inviteret på alderdomshjem , til aften. Venlige ø boere, afhentede os på havnen og hentede os igen da vi var klar til at komme ombord. 

Der var mange gode initiativer på Fejø, et ungt par med børn er kommet til, de har lavet en cafe og købt en lille Tuk Tuk, hvorfra de sælger, fantastiske morgenboller, Fejø most osv. 

 

 

 

Vi vinkede farvel til Fejø, helt sikkert en oplevelse rigere. 

Udover Fejø, nåede vi til Stubbekøbing og endnu en lille ø, Agersø, med kun 174 beboere. Den må udforskes. Nærmere en anden gang. 

 

Ugen lakkede mod enden og Noatun blev afleveret i Nyborg, hvor det næste hold skulle holde ferie på den fantastiske båd. 

Nu glæder vi os bare til uge 37, hvor vi igen deltager i træskibssejladsen Limfjorden rundt. 

Og man siger det er sundt at grine, er det sandt, er Noatun’s besætning, den sundeste flok jeg kender. 

 

Læs mere...
Abonnér på dette RSS feed