Menu
Artikel

Artikel (4114)

Cafe På Herrens Mark – bliver til salg

Efter 6 gode år ”På Herrens Mark” sætter jeg min cafe med tilhørende B&B samt privatbolig til salg. Kroppen begynder at blive lidt træt og jeg er ved at have en alder der siger: sæt tempoet ned

Det har været 6 vildt gode år på Fur og vi kan let tage 2-3 år mere, med klart kommer der en som drømmer om at drive stedet, så er vi klar til at sælge.
Der er så mange muligheder i det her sted, både som cafe eller andet erhverv og så en privat bolig med noget af øens bedste udsigt og beliggenhed.
Vi har udlevet vores drøm om at bo – leve og arbejde midt i naturen, med ro - hygge og god udsigt.

Det har levet helt op til de forventninger vi havde da vi flyttede til Fur, og øen er let at drive forretning på og det er let at blive integreret i, ca. 600 af de 760 der bor her fast, er tilflytter.

Der er et super godt sammenhold, masser at aktiviteter og over 25 foreninger.

Man bliver aldrig træt af at nyde udsigten og naturen på fur, det er virkeligt et pusterum med højt til loftet og skulderne ned, det er godt for krop og sjæl.
Jeg har været på arbejdsmarked i godt 50 år, og skal til at gøre klar til at gå mere eller mindre på pension i løbet at de næste par år, jeg har 3 snart 4 børnebørn og Lisbeth har sine forældre i oplandet til Viborg, dem vil vi rigtigt gerne bruge mere tid på.

Mine mentoropgaver og bestyrelsesarbejde bruger jeg meget tid på, jeg elsker at hjælpe folk til en bedre hverdag og jeg er vild med at hjælpe iværksætter i gang, at bidrage med min erfaring både der og i bestyrelser, det giver så meget mening og altid dejligt at give noget igen.

Cafeen er veldreven gennem 12 år og vi har 16 ansatte om sommeren, vi har kun holdt åben lidt i foråret og efteråret og så givet den fuld gas i de 6 sommeruger, de 5 vintermåneder har vi holdt lukket, for vi ikke er kommet til Fur for at tjene mange penge, men for at få et godt liv, så man kan roligt sige at der er god plads til at vækste i omsætning både i cafeen og i B&B

Vi vil fortsætte med at drive Cafe På Herrens Mark helt som de sidste 6 år og holde fast i vores koncept, med de populære pandekager og hjemmelavet kager, helt frem til et salg

Og så skal der fortsat laves unika keramik til den store guldmedalje.

Om stedet bliver solgt om 1 – 2 eller 3 år er ikke så vigtigt, det vigtige er at stedet fortsat kan hjælpe med at lave god service og give en god oplevelse til en del af de godt 220 t. gæster der hver år kommer til Fur.

Se :
https://www.edc.dk/alle-boliger/fur/7884/blegagervej-6/?sagsnr=78605118

 

Læs mere...

Ledige tider i gymnastiksalen i Fur Væksthus

Skal du i gang med at spille badminton, spille volly eller anden sport, så booke en tid i gymnastiksalen i Fur væksthus.

Kontakt Birgit Ladefoged for at finde en ledig tid 30339435 eller mail Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

 

Læs mere...

Journalist Lasse Ellegaard fortæller: Om ægteskab og bombemænd i Tyrkiet og Israel - se video

Vi er nu nået til den 9. video, hvor journalist Lasse Ellegaard fortæller om sin tid i Tyrkiet, hvor han blev gift og ad den vej ført ind i den tyrkiske kultur. Siden flyttede de  til Israel, hvor bombemænd gjorde livet farligt. Han fortæller også om en middag med "Præsident Arafat", som den palæstinensiske leder ønskede at blive tituleret.  .

Undertegnede mødte Lasse Ellegaard på Askov Højskole i vinteren 1994-95, hvor han stod for undervisningen på højskolens journalist-kursus. Vi blev nærmeste naboer i hver sin lærerbolig og har siden bevaret kontakten.  I 2008 købte Lasse et fritidshus på Tråen Trap i Nørre Debel på Fur, og vi blev igen naboer nogle måneder hvert år. Mange fælles middage er det blevet til, hvor Lasse ofte har fortalt om sine mange oplevelser som journalist.

Det gav ideen til at lave en video om hans vej til journalistikken og hans liv som journalist. Optagelserne blev lavet i perioden august 2019 - januar 2020.  Det er der kommet 13 videoer ud af, der sammenlagt varer ca. 5 timer og 20 minutter. Afsnittene vil i den kommende tid blive bragt på FurNyt.
God fornøjelse

Se video: https://youtu.be/Z4MvDg9Xs5k

 

Læs mere...

Sæsonens sidste udstilling hos RAKLA: Norsk sensommerdialog

To norske kunstnere afrunder på smukkeste vis årets udstillingsrække

Det er med et stærkt Norsk aftryk, at RAKLA Galleri afslutter årets udstillingsrække, idet to norske kunstnere fra lørdag d. 13. august viser deres værker på RAKLA´s sensommerudstilling. De to kunstnere bor og arbejder begge i Trysil, nordøst for Oslo på grænsen til Sverige. De to kunstnere, Julie Sandvik Myrvold og Vera Woll Godal repræsenterer på mange måder en fælles grundlæggende forståelse for tegning og grafik, men præsenterer samtidig to meget forskellige måder at anvende de klassiske medier. De to kender hinanden godt, da de bor og arbejder i samme område og ikke mindst fordi Julie Sandvik Myrvold har været elev hos Vera Woll Godal på den lokale kulturskole i Trysil.  Det er på den måde læreren og eleven – to generationer – som udstiller og går i dialog på RAKLA Galleri.

Julie Sandvik Myrvold er uddannet i kunst og Design ved Oslo Metropolitan Universitet. Hun har tidligere vist sin kunst på adskillige udstillinger i Norge. Det er første gang, at hun udstiller i Danmark. Hun præsenterer os for billeder, der som oftest er skabt i en blanding af flere medier i en unik spændende helhed. Billederne tager som oftest afsæt i menneske og liv, i det at være et menneske med de udfordringer som følger af at være til, at eksistere. Det er stærke billeder, der som oftest fortæller historier om de kampe, som ethvert menneske har for at finde sin plads blandt andre mennesker og i eksistensen.

Vera Woll Godal er uddannet i tekstildesign med diplom fra Statens Handverks- og Kunstindustriskole i Oslo. Hun har leveret flere tekstilarbejder i form af bl.a. messehagler til en række norske kirker og har tidligere også udstillet sine billeder lokalt. Det er ligeledes første gang, at hun udstiller i Danmark. Vera Woll Godal arbejder med kul, grafit, kridt, olie og pastel på papir og har en mere klassisk tilgang i sin anvendelse af materialet, men så meget stærkere står hendes billeder, hvor det oftest men ikke altid er den natur, som omgiver og former rammerne for vores tilværelse, der er i centrum for hendes stærke og udtryksfulde kunst. Motiverne er for det meste hentet i den norske natur - både den store dramatiske såvel som den fine sarte og de afspejler derfor dybest set også de vilkår og rammer, vi som mennesker er sat i.

På den måde ender de to kunstneres arbejder på udstillingen med fra hver sin vinkel i dialog og fællesskab at tale ind i og indkredse nogle af tilværelsens grundvilkår i de smukke og indtagende værker.

Udstillingen, som løber indtil 18. september, åbnes med fernisering på lørdag d. 13. om eftermiddagen. Begge kunstnere vil være til stede, så man vil have rig mulighed for at få en snak med kunstnerne selv. RAKLA Galleri er som altid vært ved ferniseringen, hvor der vil være lidt lækkert til ganen. Der er som altid fri entre og alle er velkomne.

Læs mere...

Journalist Lasse Ellegaard fortæller: Konkretisterne - Se video

Vi er nu nået til den 8. video, hvor journalist Lasse Ellegaard fortæller om tiden  1970 erne, hvor forfatteren Hans Jørgen Nielsen og andre "konkretister" var en inspiration. Han fortæller også om sit venskab med journalisten Lasse Jensen. 

Undertegnede mødte Lasse Ellegaard på Askov Højskole i vinteren 1994-95, hvor han stod for undervisningen på højskolens journalist-kursus. Vi blev nærmeste naboer i hver sin lærerbolig og har siden bevaret kontakten.  I 2008 købte Lasse et fritidshus på Tråen Trap i Nørre Debel på Fur, og vi blev igen naboer nogle måneder hvert år. Mange fælles middage er det blevet til, hvor Lasse ofte har fortalt om sine mange oplevelser som journalist.

Det gav ideen til at lave en video om hans vej til journalistikken og hans liv som journalist. Optagelserne blev lavet i perioden august 2019 - januar 2020.  Det er der kommet 13 videoer ud af, der sammenlagt varer ca. 5 timer og 20 minutter. Afsnittene vil i den kommende tid blive bragt på FurNyt.
God fornøjelse

Se video:  https://youtu.be/Rk8teXeGsyw

Varighed 11. min

Læs mere...

Fur Bryghus klar til et brag af Sommerkoncerten 2022

Der bliver trængsel på plænen foran Fur Bryghus, når man slår dørene op til Sommerkoncerten 2022. Der er små 100 billetter ud af 1.800 billetter tilbage til en hel dag i selskab med Jonah Blacksmith, Fyr & Flamme, Zididada, Rasmus Walther, Sømændene og Abba-CZ.Dermed ser årets Fur Bryghus Sommerkoncert ud til at blive den største til dato.

- det skyldes et bredt og stærkt musikprogram, hvor der er noget for en hver smag. Herudover kan vi mærke, at folk virkeligt har lyst til at komme ud og få nogle fælles oplevelser ovenpå pandemien. Hertil kommer at man gerne vil til arrangementer, der finder sted i nogle lækre og intime rammer, og alle de ting opfylder vi, fortæller Restaurant- & Eventchef Danni Svane Boysen.

Der kæles for gæsterne  

Han lover, at publikum kan se frem til en dag med god forplejning.

- vi har noget for enhver smag. Lige fra Bryghusburger, Pommes Frites og Grillet gris med krydderkartofler og salat. Det sunde valg med Falaffel og Caesar salat og selvfølgeligt mændenes favorit: Pølsevognen. Herudover er der naturligvis mulighed for at nyde kold velskænket fadøl fra Bryghuset samt at besøge vores intime og hyggelige vin-, gin- og tapasbar, fortæller Danni Svane Boysen.

Tag bussen til og fra koncerten

Han fortæller, at man sammen med Skive Minibusser har lavet busopsamling på tre ruter med start i Nykøbing, Højslev/Skive og Hem.

- de tre ruter har en række stop i næsten alle byerne i vores opland og dermed slipper publikum for at tage bilen ud og hjem fra koncerten. Det er også et tilbud til alle dem, der ikke selv har bil og derfor kunne være afskåret for at deltage, påpeger Danni Svane Boysen.

Få billetter tilbage

Han opfordrer samtidigt til, at man hurtigt både får bestilt busbilletterne men også billetter til selve koncerten, da de sidste billetter er sendt i salg.

- vi er utroligt glade for den enorme opbakning, vi har fået til årets Fur Bryghus Sommerkoncert. Vi har små 100 billetter tilbage ud af 1.800 og dermed er vi godt på vej til at kunne sætte rekord med antallet af deltagere til arrangementet. Jeg tør godt love en fantastisk dag med toppen af poppen på scenen, siger Danni Svane Boysen.

Fur Bryghus Sommerkoncerten finder sted lørdag den 13. august 2022. Dørene åbnes kl. 11.00 og musikken spiller fra kl. 12.30 og til midnat. Her kan man opleve Jonah Blacksmith, Fyr & Flamme, Zididada, Rasmus Walther, Sømændene og Abba-CZ på scenen.

Hele programmet samt information om bustransport og billetsalg finder man på www.furbryghus.dk 

Yderligere informationer:

Danni Svane Boysen, tlf. 2349 2198

Læs mere...

Ute Wagner spiller i forsamlingshuset

Søndag eftermiddag d.31.juli, holdt Fur-kunst forening,  afslutning på deres kunstudstilling, som havde varet hele juli måned, og i den anledning, spillede musikeren Ute Wagner, en rigtig flot koncert for os, på sin tværfløjte.

Det var en stor fornøjelse at høre på, Det var nok klassisk musik, men til sidst, sang vi nogle danske sange fra Højskolesangbogen.

Her havde hun så få hjælp, af een der spillede guitar.

Det var en god eftermiddag.

Læs mere...

Sommerkoncerter under sommerudstillingen fra Fur Kunst.

Foreningen Fur Kunst holder hvert år i juli måned en velbesøgt kunstudstilling i Fur Forsamlingshus, hvor forskellige kunstnere udstiller deres værker, til glæde og inspiration for både fastboende og besøgende.

Kunsten på Fur er mangfoldige: Udstillingen har i mange år været præget af keramik, skulpturer, fotografier, tekstilkunst, billedkunst og Kunst lavet af andre spændende materialer.   

I år ønsker foreningens bestyrelse at udvikle konceptet og tilføje et musikalsk aspekt i form af fire selvstændige koncerter.

De fire koncerter skal afholdes de 4 søndage i juli, hvor udstillingen forløber

( fra 10. -31.juli 2022).

Der er to koncerter tilbage i rækken.

    Den 24. juli 2022, kl.15:

Søren Iplandt spiller numre, primært fra `den amerikanske sangbog´, under temaet: `Sange, jeg vil ønske jeg havde skrevet. ´  

    Den 31. juli 2022, kl. 15:

Ute Wagner spiller en række melodier og sange, som har oprindelsen i folkmusik og akkompagnerer slutlig i fællessang i forsamlingshuset. Koncerten fungerer også som afslutning på årets kunstudstilling i Fur Forsamlingshus.

Alle koncerter foregår kl. 15 i Fur Forsamlingshus. Foreningen vil gerne invitere alle interesserede Furboer og gæster på øen i alle aldre, til koncerterne.


Der er mulighed for at købe en kop kaffe/te, et glas vin eller saft, sodavand eller øl til koncerten.

Læs mere...

Sommerkoncerter under sommerudstillingen fra Fur Kunst

Foreningen Fur Kunst holder hvert år i juli måned en velbesøgt kunstudstilling i Fur Forsamlingshus, hvor forskellige kunstnere udstiller deres værker, til glæde og inspiration for både fastboende og besøgende.

Kunsten på Fur er mangfoldige: Udstillingen har i mange år været præget af keramik, skulpturer, fotografier, tekstilkunst, billedkunst og Kunst lavet af andre spændende materialer.   

I år ønsker foreningens bestyrelse at udvikle konceptet og tilføje et musikalsk aspekt i form af fire selvstændige koncerter.

De fire koncerter skal afholdes de 4 søndage i juli, hvor udstillingen forløber

( fra 10. -31.juli 2022).

Der er to koncerter tilbage i rækken.

    Den 24. juli 2022, kl.15:

Søren Iplandt spiller numre, primært fra `den amerikanske sangbog´, under temaet: `Sange, jeg vil ønske jeg havde skrevet. ´  

    Den 31. juli 2022, kl. 15:

Ute Wagner spiller en række melodier og sange, som har oprindelsen i folkmusik og akkompagnerer slutlig i fællessang i forsamlingshuset. Koncerten fungerer også som afslutning på årets kunstudstilling i Fur Forsamlingshus.

Alle koncerter foregår kl. 15 i Fur Forsamlingshus. Foreningen vil gerne invitere alle interesserede Furboer og gæster på øen i alle aldre, til koncerterne.


Der er mulighed for at købe en kop kaffe/te, et glas vin eller saft, sodavand eller øl til koncerten.

Læs mere...
Abonnér på dette RSS feed