Menu
Artikel

Artikel (3811)

Fursund Turistinformation er klar til en ny turistsæson i 2021

Efter et forrygende turistår i 2020 med alene + 20.000 besøgende på vores turistkontor på Stenøre 10, Fur og over 220.000 besøgende turister total – kan vi nu med glæde informere at Fursund Turistforening fortsætter med at være fysisk turist servicecenter på Danmark skønneste ø i 2021.

Samarbejdet næste år bliver markant styrket i såvel digitalisering og markedsførings tiltag via samarbejde med Destination Limfjorden.
Vi anbefaler derfor at man følger den nye destinations initiativer på facebook:

”Destination Limfjorden Turismenetværk”

Samtidig vil vi fra Fursund Turistforening sige tusind tak for et godt samarbejde i år, dette gælder ikke mindst Skive Kommune, øens foreninger, erhvervsdrivende og de mange frivillige, som år efter år støtter op omkring annoncering i vores populære Fur & Østsalling Guide.

På bestyrelsens vegne
Arved Michelson

Læs mere...

Fur-motiver - fotos på lærred 01.12.20 - 30.12.20 Udstilling af Anette Gaden Dalsgaard

Tid - 7:00 - 22:00
Pris - Gratis
Sted - Hovedbiblioteket i Skive


I december måned udstiller Anette Gaden Dalsgaard Fur-motiver - fotos på lærred.

Anette er bosiddende på Fur og har sit daglige job som arrangementsmedarbejder på Skive Bibliotek, i fritiden ses hun ofte i naturen med sit elskede kamera.

Naturbilleder og billeder af smukke bygninger er hendes store hobby, og hun er kvinden bag Fur-kalenderen, som udgives i samarbejde med Cirkeline Blomster på Fur, og den nye Skive-kalender, som hun udgiver i samarbejde med Skive Boglade.

Læs mere...

Første spadestik er taget ved Fur Museum

De første spadestik til om- og tilbygningen ved Fur Museum blev taget den 23. november 2020 kl. 14.

En historisk begivenhed, der blev gennemført uden forhåndsomtale. Coronasituationen gjorde, at der højest måtte deltage 10 personer. Derfor var kun pressen til stede sammen med nogle få repræsentanter fra den kommunale forvaltning, Museums Sallings bestyrelse og de daglige medarbejdere ved Fur Museum.

Det var museumschef Per Lunde Lauridsen der bød velkommen og gav ordet til Anette Torp, der er formand for Museums Sallings bestyrelse. Hun takkede alle, der havde taget del i den politiske proces, der førte til beslutningen om at sætte byggeriet i gang, og de personer i teknisk forvaltning, der havde lavet al forarbejdet. Anette Torp rettede også en tak til Sparvest Fonden, Fuur Sparekasses Fonde og Fur Andelsbageris Fond, der allerede har støttet projektet.

Anette Torp, Per Lunde Lauridsen og museumsinspektør Rene Lyng Sylvestersen tog de første spadestik til byggeriet, der vil vare frem til sommeren 2021. Det knapt 300 kvadratmeter store parkeringsområde mellem museets tre længer bliver til en ny velkomstbygning med indgang gennem en markant rotunde ud mod vejen. Der bliver billetsalg, museumsbutik og et udstillingsområde, der skal fortælle om øens seværdigheder og museet.

I den nuværende østfløj, skal der indrettes personaleindgang, handicaptoilet og garderobe. I vestfløjen, skal indrettes teknik- og depotrum. Og som et sideprojekt skal taget på vestfløjen fornyes med undertag og tidssvarende isolering. Endelig skal der etableres et nyt parkeringsområde.

Det er totalentreprenør Per Christensen, der har vundet licitationen. Den nye velkomstbygning bliver klar til brug sommeren 2021, men man regner med, at Fur Museum som sædvanlig åbner udstillingerne den 1. april og gennemfører en række formidlingsaktiviteter i løbet af foråret og sommeren.

Der var få med til det første spadestik. Til gengæld var der stor glæde over, at byggeriet nu igangsættes.

Anette Torp sluttede med at udtrykke håb om, at Coronasituationen ville blive bedre, så det vil blive muligt at invitere alle til rejsegilde og et brag af en indvielse.

 

 
Med venlig hilsen

John Brinch Bertelsen

Læs mere...

Online Workshop: "Fremtidens outdoor turisme" Torsdag den 3. december, kl. 9.00-12.00

Info og tekst fra modtaget email fra Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

 

Du kan stadig nå at tilmelde dig vores online workshop, hvor vi kommer til at have fokus på fremtidens outdoor turist. Det er en workshop for dig, som allerede tilbyder et "outdoor" produkt og til dig som har planer om eller overvejer at begynde at udbyde et "outdoor" produkt.

De seneste år har der nemlig været en stigende efterspørgsel på produkter inden for outdoor turisme. Derfor vil denne workshop have fokus på, hvordan outdoor-markedet ser ud, hvad der rører sig og hvad fremtidens outdoor turister ønsker. Vi vil kigge på hvilke udfordringer der kan være når man skal få disse turister til at benytter sig af vores outdoor-tilbud, hvor potentialerne ligger og hvad konkurrenceparametrene er. Derudover kommer vi med konkrete eksempler på nogle, der har tilpasset deres tilbud og vi kommer med løsningsforslag i form af bl.a. samarbejde på tværs.

Til webinaret holder Marie Vestergaard Madzak fra Teknologisk Institut og Thomas Kjerstein fra Nordic Destination oplæg og workshop om mulighederne, udfordringerne og mulighederne for samarbejder inden for outdoorturismen.

Workshoppen er en del af projektet Back to Business - Back on Track.

Læs mere om workshoppen og tilmeld dig via linket her - KLIK


PROGRAM
09.00: Velkomst ved Destinationsdirektør Kristina Lehmann Schjøtt
09.05: Projektet Back to Business-Back on Track - hvordan kan det hjælpe din virksomhed?
09.15: OUTDOOR - oplæg og workshop v/ Marie Vestergaard Madzak, Teknologisk Institut og Thomas Kjerstein, Nordic Destination
11.45: Opsamling på dagen
12.00: Tak for i dag
______________________


Teknologisk Institut
Marie Vestergaard Madzak (ph.d.) kan omsætte teoretisk materiale til reel indsigt i produktudvikling og finder glæde i at se det anvendt i praksis. Marie arbejder med brugercentreret forretningsudvikling, primært inden for turisme og oplevelsesøkonomi. Derudover faciliterer hun innovationsprocesser og konceptudvikling baseret på forbruger- og markedstendenser.

Nordic Destination
Thomas Kjerstein er ejer af konsulentvirksomheden Nordic Destination, som arbejder med best practice indenfor turisme- og destinationsudvikling med fokus på værdikæder og erhvervsudvikling. De samler, professionaliserer og tilgængeliggør aktører og aktiviteter og øger den samlede leverancekapacitet af efterspurgte kvalitetsoplevelser for den moderne turist.


Workshoppen er en del af projektet 'Back to Business - Back on Track'. Ved spørgsmål, kontakt Kristina Lehmann Schjøtt på 2149 0730.

Læs mere...

Fur Friskole synger til små-ø skoler - se video

Se video: https://youtu.be/q3sr88Bn2_o

Fredag den 20. november 2020 sang børnene fra Fur Friskole tre sange, der via internettet blev transmitteret direkte til skoler på de danske småøer.  Det skete som led i et projekt, der har til formål at afsøge mulige samarbejdsformer mellem Ø-skoler.

Knud Peder

Læs mere...

Fur Friskole synger sensommervise - se video

Se video: https://youtu.be/tJfe-K1rqmk

I forbindelse med at Fur Friskole er med i et projekt om samarbejde mellem små-ø skoler, var der torsdag den 19. november 2020 øver dag for  sangstemmerne på friskolen. Næste dag skulle eleverne synge direkte via internettet til små-ø skolerne.

Knud Peder

Læs mere...

Gratis perioder ved Fursund Færgeri 2021

Tilskuddet til nedsættelse af færgetakster for personbiler, passagerer m.v. til og fra øer er tidligere i Skive kommune besluttet udmøntet ved, at der indføres 2 gratis perioder ved  Fursund Færgeri med start fredag før palmesøndag om foråret og med slut søndag i efterårsferien. Dette gælder ikke erhvervs kørsel.

For 2021 betyder det:

Fredag den 26. marts - søndag den 25. april 2021

Lørdag den 25. september – søndag den 24. oktober 2021

Derudover er det gratis for fastboende på Fur at benytte færgen hele 2021 undtaget ugerne 27-32.

 

Læs mere...

Oplev Grønlands indlandsis på Fur Friskole

Tirsdag den 24. november 2020 kan du i Fur Friskole høre geolog Nicolaj Krog Larsen og geofysiker David Lundbek Egholm i et livestreamed foredrag.

Indlandsisen har ændret Grønlands landskab og gemmer stadig på mange hemmeligheder. Kom og hør om forskernes nylige fund af meteorkrater under isen, og om den globale opvarmnings påvirkning på Indlandsisen. Overlever Indlandsisen, eller er den dødsdømt?

Det er en bevilling fra Carlsberg Fonden der gør det muligt at livestreame foredraget til mere end 250 værtssteder landet over. Fur Friskole, Museum Salling, Fur Museum og arbejdsgruppen Fur Foredrag indgår i det samarbejde, der gør det muligt at vise foredraget på Fur. Foredragene har hidtil været vist på Fur Museum, men på grund af byggearbejde flyttes foredragene det næste års tid til Fur Friskoles aula på Stisagervej 2.   
Du får mulighed for at komme tættere på de nyeste opdagelser og erkendelser inden for naturvidenskab. Engagerede forelæsere holder foredrag om alle grene af naturvidenskaben, og du kan komme med. Niveauet er højt, og du vil blive udfordret, men du kan få udbytte af alle foredrag uanset dine faglige forudsætninger. Du kan stille spørgsmål til foredragsholderen via sms og efterfølgende læse svarene på nettet på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. Foredragene bliver IKKE offentlig tilgængelig på nettet efterfølgende. Det er altså kun tirsdag den 24. november, at du kan høre om Grønlands Indlandsis.

Der er gratis adgang til Fur Friskoles aula, hvor døren åbnes kl. 18.40. Sprit venligst hænderne af ved indgangen.
Man skal bære mundbind, når man kommer, og når man går.
Foredraget begynder kl. 19.00 og varer til kl. ca. 21.00 med 20 minutters pause undervejs. Drikkevarer kan købes til rimelige priser.

Deltagere, der kommer fra fastlandet, kan få færgebilletten refunderet. Det kræver forhåndstilmelding til Thea Cox på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.. Så klarer Thea det praktiske.

 

Kontaktpersoner:
Thea Cox, arbejdsgruppe Fur Foredrag E-mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Museumsinspektør John Brinch Bertelsen, Fur Museum. E-mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. Tlf. 99 15 69 33 og 97 59 35 76

Læs mere...

Kom og oplev foredraget om tilblivelsen af det moderne menneske

Tirsdag den 17. november kan du i Fur Friskole være med til et livestreamed foredrag, hvor DNA-forsker Eske Willerslev fortæller. Foredraget begynder kl. 19.00.
Molekylærbiologien har fundamentalt ændret vores forståelse af menneskets historie. Kom med på en tur gennem menneskets genetiske historie med nedslag i nogle af de begivenheder der skabte de befolkningsgrupper vi kender fra nutidens verden.

Læs mere om foredraget

Det er en bevilling fra Carlsberg Fonden, der gør det muligt at livestreame foredraget til mere end 250 værtssteder landet over. Fur Friskole, Museum Salling, Fur Museum og arbejdsgruppen Fur Foredrag indgår i det samarbejde, der gør det muligt at vise foredraget på Fur. Foredragene har hidtil været vist på Fur Museum, men på grund af byggearbejde flyttes foredragene det næste års tid til Fur Friskoles aula på Stisagervej 2. 

Du får mulighed for at komme tættere på de nyeste opdagelser og erkendelser inden for naturvidenskab. Engagerede forelæsere holder foredrag om alle grene af naturvidenskaben, og du kan komme med. Niveauet er højt, og du vil blive udfordret, men du kan få udbytte af alle foredrag uanset dine faglige forudsætninger. Du kan stille spørgsmål til foredragsholderen via sms og efterfølgende læse svarene på nettet på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. Foredragene bliver IKKE offentlig tilgængelig på nettet efterfølgende. Det er altså kun tirsdag den 17. november, at du kan høre om tilblivelsen af det moderne menneske.

Der er gratis adgang til Fur Friskoles aula, hvor døren åbnes kl. 18.40. Sprit venligst hænderne af ved indgangen.

Man skal bære mundbind, når man kommer, og når man går.

Foredraget begynder kl. 19.00 og varer til kl. ca. 21.00 med 20 minutters pause undervejs. Drikkevarer kan købes til rimelige priser.

Deltagere, der kommer fra fastlandet, kan få færgebilletten refunderet. Det kræver forhåndstilmelding til Thea Cox på  Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.. Så klarer Thea det praktiske.

I løbet af efteråret kan du opleve endnu et livestreamed foredrag:

Tirsdag 24. november 2020: Grønlands indlandsis.
Af geolog Nicolaj Krog og geofysiker David Lundbek Egholm.    
Se mere på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Kontaktpersoner:
Thea Cox, arbejdsgruppe Fur Foredrag E-mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Museumsinspektør John Brinch Bertelsen, Fur Museum. E-mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. Tlf. 99 15 69 33 og 97 59 35 76

Læs mere...
Abonnér på dette RSS feed