Menu
Artikel

Artikel (3808)

Online Workshop: "Fremtidens outdoor turisme" Torsdag den 3. december, kl. 9.00-12.00

Info og tekst fra modtaget email fra Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

 

Du kan stadig nå at tilmelde dig vores online workshop, hvor vi kommer til at have fokus på fremtidens outdoor turist. Det er en workshop for dig, som allerede tilbyder et "outdoor" produkt og til dig som har planer om eller overvejer at begynde at udbyde et "outdoor" produkt.

De seneste år har der nemlig været en stigende efterspørgsel på produkter inden for outdoor turisme. Derfor vil denne workshop have fokus på, hvordan outdoor-markedet ser ud, hvad der rører sig og hvad fremtidens outdoor turister ønsker. Vi vil kigge på hvilke udfordringer der kan være når man skal få disse turister til at benytter sig af vores outdoor-tilbud, hvor potentialerne ligger og hvad konkurrenceparametrene er. Derudover kommer vi med konkrete eksempler på nogle, der har tilpasset deres tilbud og vi kommer med løsningsforslag i form af bl.a. samarbejde på tværs.

Til webinaret holder Marie Vestergaard Madzak fra Teknologisk Institut og Thomas Kjerstein fra Nordic Destination oplæg og workshop om mulighederne, udfordringerne og mulighederne for samarbejder inden for outdoorturismen.

Workshoppen er en del af projektet Back to Business - Back on Track.

Læs mere om workshoppen og tilmeld dig via linket her - KLIK


PROGRAM
09.00: Velkomst ved Destinationsdirektør Kristina Lehmann Schjøtt
09.05: Projektet Back to Business-Back on Track - hvordan kan det hjælpe din virksomhed?
09.15: OUTDOOR - oplæg og workshop v/ Marie Vestergaard Madzak, Teknologisk Institut og Thomas Kjerstein, Nordic Destination
11.45: Opsamling på dagen
12.00: Tak for i dag
______________________


Teknologisk Institut
Marie Vestergaard Madzak (ph.d.) kan omsætte teoretisk materiale til reel indsigt i produktudvikling og finder glæde i at se det anvendt i praksis. Marie arbejder med brugercentreret forretningsudvikling, primært inden for turisme og oplevelsesøkonomi. Derudover faciliterer hun innovationsprocesser og konceptudvikling baseret på forbruger- og markedstendenser.

Nordic Destination
Thomas Kjerstein er ejer af konsulentvirksomheden Nordic Destination, som arbejder med best practice indenfor turisme- og destinationsudvikling med fokus på værdikæder og erhvervsudvikling. De samler, professionaliserer og tilgængeliggør aktører og aktiviteter og øger den samlede leverancekapacitet af efterspurgte kvalitetsoplevelser for den moderne turist.


Workshoppen er en del af projektet 'Back to Business - Back on Track'. Ved spørgsmål, kontakt Kristina Lehmann Schjøtt på 2149 0730.

Læs mere...

Fur Friskole synger til små-ø skoler - se video

Se video: https://youtu.be/q3sr88Bn2_o

Fredag den 20. november 2020 sang børnene fra Fur Friskole tre sange, der via internettet blev transmitteret direkte til skoler på de danske småøer.  Det skete som led i et projekt, der har til formål at afsøge mulige samarbejdsformer mellem Ø-skoler.

Knud Peder

Læs mere...

Fur Friskole synger sensommervise - se video

Se video: https://youtu.be/tJfe-K1rqmk

I forbindelse med at Fur Friskole er med i et projekt om samarbejde mellem små-ø skoler, var der torsdag den 19. november 2020 øver dag for  sangstemmerne på friskolen. Næste dag skulle eleverne synge direkte via internettet til små-ø skolerne.

Knud Peder

Læs mere...

Gratis perioder ved Fursund Færgeri 2021

Tilskuddet til nedsættelse af færgetakster for personbiler, passagerer m.v. til og fra øer er tidligere i Skive kommune besluttet udmøntet ved, at der indføres 2 gratis perioder ved  Fursund Færgeri med start fredag før palmesøndag om foråret og med slut søndag i efterårsferien. Dette gælder ikke erhvervs kørsel.

For 2021 betyder det:

Fredag den 26. marts - søndag den 25. april 2021

Lørdag den 25. september – søndag den 24. oktober 2021

Derudover er det gratis for fastboende på Fur at benytte færgen hele 2021 undtaget ugerne 27-32.

 

Læs mere...

Oplev Grønlands indlandsis på Fur Friskole

Tirsdag den 24. november 2020 kan du i Fur Friskole høre geolog Nicolaj Krog Larsen og geofysiker David Lundbek Egholm i et livestreamed foredrag.

Indlandsisen har ændret Grønlands landskab og gemmer stadig på mange hemmeligheder. Kom og hør om forskernes nylige fund af meteorkrater under isen, og om den globale opvarmnings påvirkning på Indlandsisen. Overlever Indlandsisen, eller er den dødsdømt?

Det er en bevilling fra Carlsberg Fonden der gør det muligt at livestreame foredraget til mere end 250 værtssteder landet over. Fur Friskole, Museum Salling, Fur Museum og arbejdsgruppen Fur Foredrag indgår i det samarbejde, der gør det muligt at vise foredraget på Fur. Foredragene har hidtil været vist på Fur Museum, men på grund af byggearbejde flyttes foredragene det næste års tid til Fur Friskoles aula på Stisagervej 2.   
Du får mulighed for at komme tættere på de nyeste opdagelser og erkendelser inden for naturvidenskab. Engagerede forelæsere holder foredrag om alle grene af naturvidenskaben, og du kan komme med. Niveauet er højt, og du vil blive udfordret, men du kan få udbytte af alle foredrag uanset dine faglige forudsætninger. Du kan stille spørgsmål til foredragsholderen via sms og efterfølgende læse svarene på nettet på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. Foredragene bliver IKKE offentlig tilgængelig på nettet efterfølgende. Det er altså kun tirsdag den 24. november, at du kan høre om Grønlands Indlandsis.

Der er gratis adgang til Fur Friskoles aula, hvor døren åbnes kl. 18.40. Sprit venligst hænderne af ved indgangen.
Man skal bære mundbind, når man kommer, og når man går.
Foredraget begynder kl. 19.00 og varer til kl. ca. 21.00 med 20 minutters pause undervejs. Drikkevarer kan købes til rimelige priser.

Deltagere, der kommer fra fastlandet, kan få færgebilletten refunderet. Det kræver forhåndstilmelding til Thea Cox på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.. Så klarer Thea det praktiske.

 

Kontaktpersoner:
Thea Cox, arbejdsgruppe Fur Foredrag E-mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Museumsinspektør John Brinch Bertelsen, Fur Museum. E-mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. Tlf. 99 15 69 33 og 97 59 35 76

Læs mere...

Kom og oplev foredraget om tilblivelsen af det moderne menneske

Tirsdag den 17. november kan du i Fur Friskole være med til et livestreamed foredrag, hvor DNA-forsker Eske Willerslev fortæller. Foredraget begynder kl. 19.00.
Molekylærbiologien har fundamentalt ændret vores forståelse af menneskets historie. Kom med på en tur gennem menneskets genetiske historie med nedslag i nogle af de begivenheder der skabte de befolkningsgrupper vi kender fra nutidens verden.

Læs mere om foredraget

Det er en bevilling fra Carlsberg Fonden, der gør det muligt at livestreame foredraget til mere end 250 værtssteder landet over. Fur Friskole, Museum Salling, Fur Museum og arbejdsgruppen Fur Foredrag indgår i det samarbejde, der gør det muligt at vise foredraget på Fur. Foredragene har hidtil været vist på Fur Museum, men på grund af byggearbejde flyttes foredragene det næste års tid til Fur Friskoles aula på Stisagervej 2. 

Du får mulighed for at komme tættere på de nyeste opdagelser og erkendelser inden for naturvidenskab. Engagerede forelæsere holder foredrag om alle grene af naturvidenskaben, og du kan komme med. Niveauet er højt, og du vil blive udfordret, men du kan få udbytte af alle foredrag uanset dine faglige forudsætninger. Du kan stille spørgsmål til foredragsholderen via sms og efterfølgende læse svarene på nettet på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. Foredragene bliver IKKE offentlig tilgængelig på nettet efterfølgende. Det er altså kun tirsdag den 17. november, at du kan høre om tilblivelsen af det moderne menneske.

Der er gratis adgang til Fur Friskoles aula, hvor døren åbnes kl. 18.40. Sprit venligst hænderne af ved indgangen.

Man skal bære mundbind, når man kommer, og når man går.

Foredraget begynder kl. 19.00 og varer til kl. ca. 21.00 med 20 minutters pause undervejs. Drikkevarer kan købes til rimelige priser.

Deltagere, der kommer fra fastlandet, kan få færgebilletten refunderet. Det kræver forhåndstilmelding til Thea Cox på  Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.. Så klarer Thea det praktiske.

I løbet af efteråret kan du opleve endnu et livestreamed foredrag:

Tirsdag 24. november 2020: Grønlands indlandsis.
Af geolog Nicolaj Krog og geofysiker David Lundbek Egholm.    
Se mere på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Kontaktpersoner:
Thea Cox, arbejdsgruppe Fur Foredrag E-mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Museumsinspektør John Brinch Bertelsen, Fur Museum. E-mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. Tlf. 99 15 69 33 og 97 59 35 76

Læs mere...

Cykelpleje efterår 2020

Efter en forrygende sæson på Fursund Turistkontor, er det blevet tid til at efterse og klargøre cyklerne.

Foto viser Christian som servicerer turistkontorets udlejningscykler.

Læs mere...

Smagen af Øl – livestreamed foredrag på Fur Friskole tirsdag den 10. november 2020

Hør professionelle brygmestre fortælle om gærens betydning for øllets aroma, om maltens indflydelse på farve, smag og smagsholdbarhed og om humlens rolle som smags- og aromagiver.
Under foredraget får du serveret små smagsprøver på fem udvalgte øltyper.

Mennesket har kunnet brygge øl i næsten 10.000 år, fordi brygprocessen som udgangspunkt er en simpel og en helt naturlig proces som kombinerer spiring af byg – dvs. maltning – med gæring.

Selv om processen tilsyneladende er enkel, så er smagen af øl alligevel resultatet af en meget kompleks interaktion mellem de anvendte råmaterialer – primært de forskellige malt- og humletyper – samt valget af gær og den anvendte brygproces. Der er identificeret over 700 forskellige aromakomponenter i øl, og der føjes jævnligt nye til listen.
I dette foredrag vil du høre om gærens betydning for øllets aroma og om maltens indflydelse på øllets farve, smag og smagsholdbarhed. Du får også indsigt i humlens rolle som smags- og aromagiver, og forelæserne vil også diskutere brygprocessens betydning og hvordan man laver alkoholfrit øl.

Under foredraget får du serveret små smagsprøver på fem udvalgte øltyper. Du smager dem én efter én efterhånden som de gennemgås i foredraget. Smagsprøverne er så små, at du godt må køre bil bagefter. Smagsprøverne koster 30 kr.

Det er en bevilling fra Carlsberg Fonden, der gør det muligt at livestreame foredraget til mere end 250 værtssteder landet over. Fur Friskole, Museum Salling, Fur Museum og arbejdsgruppen Fur Foredrag indgår i det samarbejde, der gør det muligt at vise foredraget på Fur. Foredragene har hidtil været vist på Fur Museum, men på grund af byggearbejde flyttes foredragene det næste års tid til Fur Friskoles aula på Stisagervej 2. 

Du får mulighed for at komme tættere på de nyeste opdagelser og erkendelser inden for naturvidenskab. Engagerede forelæsere holder foredrag om alle grene af naturvidenskaben, og du kan komme med. Niveauet er højt, og du vil blive udfordret, men du kan få udbytte af alle foredrag uanset dine faglige forudsætninger. Du kan stille spørgsmål til foredragsholderen via sms og efterfølgende læse svarene på nettet på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..  Foredragene bliver IKKE offentlig tilgængelig på nettet efterfølgende. Det er altså kun tirsdag den 10. november, at du kan få mere viden om smagen af øl.

Der er gratis adgang til Fur Friskoles aula, hvor døren åbnes kl. 18.40. Sprit venligst hænderne af ved indgangen.
Man skal bære mundbind, når man kommer, og når man går.

Foredraget begynder kl. 19.00 og varer til kl. ca. 21.00 med 20 minutters pause undervejs. Drikkevarer kan købes til rimelige priser.
Deltagere, der kommer fra fastlandet, kan få færgebilletten refunderet. Det kræver forhåndstilmelding til Thea Cox på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.. Så klarer Thea det praktiske.

I løbet af efteråret kan du opleve yderligere to foredrag:

Tirsdag 17. November 2020:Tilblivelsen af det moderne menneske.
Af DNA-forsker Eske Willerslev.

Tirsdag 24. November 2020: Grønlands indlandsis.
Af geolog Nicolaj Krog og geofysiker David Lundbek Egholm.    
Se mere på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Kontaktpersoner:
Thea Cox, arbejdsgruppe Fur Foredrag E-mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Museumsinspektør John Brinch Bertelsen, Fur Museum. E-mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. Tlf. 99 15 69 33 og 97 59 35 76

Læs mere...

Dybhavet – nyt fra en ukendt verden

Tirsdag den 3. november kan du på Fur Friskole komme til foredrag, der livestreames direkte fra Aarhus Universitet.

Professor i biogeokemi Bo Barker Jørgensen og professor i biogeokemi Ronnie N. Glud fortæller om forskernes fund af uventet liv på de største havdybder og dybt i havbunden. Hør om organismer der er tilpasset det ekstreme tryk. Og om bakterier i havbunden som har generationstider på tusinder af år og som er afgørende for livsforholdene på Jorden.

Det er en bevilling fra Carlsberg Fonden, der gør det muligt at livestreame foredraget til mere end 250 værtssteder landet over. Fur Friskole, Museum Salling, Fur Museum og arbejdsgruppen Fur Foredrag indgår i det samarbejde, der gør det muligt at vise foredraget på Fur. Foredragene har hidtil været vist på Fur Museum, men på grund af byggearbejde flyttes foredragene det næste års tid til Fur Friskoles aula på Stisagervej 2. 

Du får mulighed for at komme tættere på de nyeste opdagelser og erkendelser inden for naturvidenskab. Engagerede forelæsere holder foredrag om alle grene af naturvidenskaben, og du kan komme med. Niveauet er højt, og du vil blive udfordret, men du kan få udbytte af alle foredrag uanset dine faglige forudsætninger. Du kan stille spørgsmål til foredragsholderen via sms og efterfølgende læse svarene på nettet på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..  Foredragene bliver IKKE offentlig tilgængelig på nettet efterfølgende. Det er altså kun tirsdag den 3. november, at du kan få mere viden om dybhavet.
Der er gratis adgang til Fur Friskoles aula, hvor døren åbnes kl. 18.40. Sprit venligst hænderne af ved indgangen.

Man skal bære mundbind, når man kommer, og når man går.

Foredraget begynder kl. 19.00 og varer til kl. ca. 21.00 med 20 minutters pause undervejs. Drikkevarer kan købes til rimelige priser.
Deltagere, der kommer fra fastlandet, kan få færgebilletten refunderet. Det kræver forhåndstilmelding til Thea Cox på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.. Så klarer Thea det praktiske.

I løbet af efteråret kan du opleve yderligere tre foredrag:

Tirsdag 10. November 2020:
Smagen af øl.
Af brygmestre Zoran Gojkovic og Erik Lund.
NB. Smagsprøver kan købes for 30 kr.

Tirsdag 17. November 2020:
Tilblivelsen af det moderne menneske.
Af DNA-forsker Eske Willerslev.

Tirsdag 24. November 2020:
Grønlands indlandsis.
Af geolog Nicolaj Krog og geofysiker David Lundbek Egholm.    
Se mere på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Kontaktpersoner:
Thea Cox, arbejdsgruppe Fur Foredrag E-mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Museumsinspektør John Brinch Bertelsen, Fur Museum. E-mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. Tlf. 99 15 69 33 og 97 59 35 76

Læs mere...
Abonnér på dette RSS feed