Menu
Artikel

Artikel (3652)

Refusion af årskort købt ved Fur Færgeri

Byrådet i Skive kommune besluttede d. 26. nov. 2019 følgende vedr. tilbagebetaling af årskort købt/fornyet  i 2019.

Der tilbagebetales følgende for årskortene:

    100 % på kort købt/fornyet i juli, august og september,
    80 % på kort købt/fornyet i juni
    65 % på kort købt/fornyet i maj
    50 % på kort købt/fornyet i april og marts

For kort købt/fornyet før d. 1. marts er der ingen refusion.

Beløbene overføres ved henvendelse på færgekontoret.

Læs mere...

Rim og Remser på Fur Friskole

Anden og tredje klasse på Fur Friskole har på det seneste arbejde med rim og remser sammen med deres lærer Bente. I den forbindelse er det svært at komme uden om Halfdan Rasmussen, der om nogen mestrede denne disciplin. Hans måske meste populære bog er fra 1967: Halfdans ABC,  der blev trykt med tegningen af Ib Spang Olsen og som stadig er at finde under juletræet. 

Eleverne i anden og tredje klasse trak lod om hvem der skulle læse eller sige hans remser og resultatet blev optaget på video, som kan ses ved at klikke på nedenstående  link.

Knud Peder

 Se video: https://youtu.be/v209mCpR014

 

Læs mere...

Jule banko

Fur forsamlingshus har afholdt en vellykkede julebanko med 22 spil og 89 spillere.

Fine gevinster sponsoreret at de lokale virksomheder.

Bestyrelsen vil gerne sige mange tak for gevinster og for den fine opbakning.

Vi håber det kan blive en årlig tradition i forsamlingshuset.

Læs mere...

Skive-børnene fra Qasigiannguit - se video

Siden 1963 har den grønlandske by Christianshåb eller Qasigiannguit som den nu hedder, været venskabsby med Skive. Herefter kom hvert år eleverne fra 5. klasse i Qasigiannguit til Danmark og boede hos plejefamilier på skiveegnen. I de første år var det i tre måneder, men siden er det blevet til 10 uger. Gennem årene har over 1000 børn fra Qasigiannguit gæstet Skiveegnen. Også Fur har gennem årene haft grønlandske børn boende. Det er Christianshåb/Qasigiannguit Kredsen på Skiveegnen, der står for kontakten.

I år har to piger, Tukummeq og Vera fra Qasigiannguit fundet vej til Fur og gik i skole på Fur Friskole. Hvert år tager en dansk familie op og rejser med børnene og deres ledsagere til Danmark, og når de skal hjem, rejser ligeledes en værtsfamilie med børnene hjem og bliver i Qasigiannguit en uge. I år var det undertegnedes, der fik muligheden. Det er der nu kommet to videofilm ud af. Den ene handler om selve hjemrejsen. Den anden om opholdet i byen, hvor jeg interviewede flere af de gamle ”Skive-børn”.  I det hele taget blev turen en uforglemmelig oplevelse, som jeg håber at kunne gøre om engang.

Til næste år kommer der måske op mod 20 grønlandske børn, der skal finde en værtsfamilie. Interesserede kan henvende sig til undertegnede.   

Knud Peder

 

Hjemrejsen: https://youtu.be/ezwgsUi_nLw

Skive børnene i Qasigiannguit: https://youtu.be/giJbAzXtfpk

 

Læs mere...

Musikgruppen Øisters underholder på Ældrecenteret

Mandag eftermiddag d. 25. november havde vi en dejlig eftermiddag i ældrecenterets spisesal,  da vores lokale spillemænd kom og spillede for os, med deres dejlige musik.

I år var der kun 4 musikere, Henning Funder, Thor Lykke Jensen, lars  tøjmand og Jørgen Andersen. De havde så H.C. Dam Jacobsen som dirigent, og de gav os en rigtig god eftermiddag.

Læs mere...

Hvor kommer "Englene på Fur" fra? - se video

I december 2003 var Alek og jeg en tur til Prag og gjorde på vejen hjem et kort ophold i Dresden.

Vejret var koldt, men Alek ville alligevel ud at tegne. Minus 7 er lidt for koldt for mig, så jeg prøvede at opstøve noget kunst i byen, som var utroligt flot julepyntet. I en stor kirke, som endnu ikke var færdigrestaureret efter krigens bombardementer, var der en spændende udstilling med engle, figurer og kæmpe billeder.

Jeg tænkt straks: "Det skal vi også have på Fur",  og på hele turen hjem i snestorm med masser af køer og stop i forbindelse med trafikuheld, diskuterede vi, hvordan man kunne gribe det an.

Da vi var hjemme igen, kontaktede jeg præsten, skoleinspektøren, børnehavelederen og museumsinspektøren m.fl. og vi nedsatte et lille udvalg med repræsentanter fra alle institutioner og planlagde så i fællesskab et større projekt, som skulle løbe af stablen i december måned 2004.
Først skulle skolen have en temauge, hvor alle skulle arbejde med engle. Øens kunstnere deltog aktivt i dette arbejde, både malere og forfatteren Knud Peder Jensen. De store engle var savet ud, af de store drenge i 6. klasse, og 3. klasse malede dem alle sammen.

Selve projektet varede en hel uge med udstillinger af engle overalt og store engle langs vejene.

Der var englekoncert, englebasar, englespil og meget andet. Hele projektet blev optaget på video, nu omsat til DVD filmen,  "Engle på Fur".

Se videoen ved at klikke her: https://www.youtube.com/watch?v=XRapqe78wcA

I 2010 foreslog jeg kunstforeningens bestyrelse, at vi igen fik lavet nogle engle, som kunne sættes op langs vejene i december måned. Uden penge lader det sig ikke gøre, så heldigvis har vi af Fur Brand fået støtte til at fremstille dem.

Nu er det Kunstforeningens medlemmer som maler englene, som også er forsynet med reflekser, så de kan ses selv i mørket. Englene opsættes hvert år til 1. søndag i advent og nedtages inden Nytår.

Jette Herne

Læs mere...

Jul på Fur

  • Udgivet i Artikel
  • Skrevet af

  • Notice: Undefined property: stdClass::$numOfComments in /var/www/furnyt.dk/public_html/templates/gk_news/html/com_k2/templates/default/category_item.php on line 54
    Vær den første til at kommentere!

Deltag i lotteriet hos de åbne butikker ml. kl. 12-16.

Juletræet tændes på havnen kl. 16.30, hvor julemanden ankommer i brandbil og friskolens elever synger julesange.

 

Fra det flotte katalog:

Læs mere...

Stillingsopslag: Turisme-medarbejder i tidsbegrænset stilling

  • Udgivet i Artikel
  • Skrevet af

  • Notice: Undefined property: stdClass::$numOfComments in /var/www/furnyt.dk/public_html/templates/gk_news/html/com_k2/templates/default/category_item.php on line 54
    Vær den første til at kommentere!

Fur, den 24. november 2019
 

Turisme-medarbejder i tidsbegrænset stilling

Med arbejdsplads på Fur søger Fursund Turistforening en medarbejder på gns. 25 timer/ugentligt fra 1. januar - 31. august 2020 til bemanding af Fursund Turistinformation.

Turismen i Danmark er i øjeblikket i kolossal forandring, så du skal være med til at forberede og tilpasse Fursund turistinformation, når turismen fra 1. juni 2020 overgår til tværkommunale destinationsselskaber.  

Opgaverne består desuden i betjening af glade feriegæster, som søger information om deres ophold på Fur. Ud over varetagelse af turistinformationens kommercielle aktiviteter samt markedsføring, skal du kunne vedligeholde digitale medier og platforme samt have fokus på at overgå til digital onlinebooking og administration af udlejningshuse samt udlejning af cykler.

Du har sans for detaljen, kan arbejde selvstændig og struktureret, behersker engelsk og tysk foruden dansk, og har et naturligt flair for IT og digitalisering.

Vi tilbyder et job på en lille arbejdsplads i et uformelt miljø, hvor du i dagligdagen kommer i kontakt med mange mennesker. Med reference til bestyrelsen, vil du oftest skulle planlægge din egen arbejdsdag inden for turistinformationens åbningstid. Vagter i weekends, helligdage og højsæson må derfor påregnes.  

Samtaler afholdes løbende, og kortfattet ansøgning sendes på mail til foreningens formand Brian Sørensen Bugge: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

For yderligere spørgsmål, kontakt:

Brian Sørensen Bugge, mob. 61701214

Læs mere...

Skive Symfoniorkester af holder koncert i KCL-hallerne

Som medlem af Ældresagen får man meddelelser på mail om, hvad der sker indenfor deres rammer, og det er meget.

Jeg havde så fået en invitation til at komme og overvære Skive Symfoni orkesters koncert i Skive Hallerne lørdag eftermiddag d. 16. november fra kl, 16.00 - 18.00, og det tog jeg så ud til, og det blev en pragtfuld oplevelse.

Til at lede det store kor havde de Otto Lindum, som er chef for Skive musik skole, og han gjorde det pragtfuld.

Orkestret var sammensat af Salling spillemænds orkester, medlemmer fra postorkestret, Bigbandet, Nostalgia, Musikskoleelever, Orkestermesterelever fra Ådalskolen, og professionelle elever *, naturlig vis masser af lokale korsangere. Som solist sang Magrethe Smedegård til nogle af sangene, og det var en fryd at høre på.

Jeg var dybt imponeret over at høre og se de helt unge musikere, nogle af dem, vel højest 10 år gamle, hvor godt de mestrede at spille med i sådan et stort orkester.

Det var for mig en stor musikalsk oplevelse at være tilstede i Skive Hallerne denne dag.

Læs mere...
Abonnér på dette RSS feed