Menu
Artikel

Artikel (4147)

Sensommer fest på ældrecenteret

Mandag aften d. 22. august havde vi en skøn aften i ældrecenterets spisesal, da ledelsen og kontaktrådet har taget det gode iniatiatv, at holde en god fest for alle os beboere, og fest har vi jo ikke haft for meget af, her i sommer halvåret.

Foruden os beboere, var der også medlemmerne fra Kontaktrådet, der fik æren af, at servere den gode mad.for os .

Hvor det kom fra ved jeg ikke? men det var godt og højt belagt smørrebrød, og alt det vi kunne drikke til.

Da vi havde spist alt det smørrebrød, vi kunne spise, tog Niels og Most fat på, at underholde os med deres dejlige musiknumre, som vi kunne synge med på, og det var en stor glæde.

Vi fik så også kaffe og kage, inden vi sluttede, og var enige, om at hvis der var nogen, der var sultne eller tørstige bagefter, var det deres egen skyld.

Det var i hvert fald en god fest

Læs mere...

Tegning på Fur Museum - start 8. september

Kom og tegn? Fuld fart på blyant, tus og kul

Du kommer igennem en masse tegneøvelser, - små korte øvelser blandet med længere opgaver. Fx iagttagelsestegning, lys og skygge, negative rum og tegnecollager.

Du bliver trænet i at se og tegne, det du ser.

Fælles oplæg og opgaver med individuel vejledning undervejs.

Målgruppe: Unge og voksne. Både begyndere og øvede kan være med. Man skal ikke være ”mester”, bare have lyst til at arbejde med udtryk og teknikker.

Tid: 5 torsdage: 8. september, 22. september, 6. oktober, 27. oktober og 10. november.

Alle aftner klokken 19 til 21

Materialer: Du må meget gerne tage eget tegnegrej med, men vi har også tegneredskaber og papir, du kan bruge.

Sted: Fur Museum Nederby 28, 7884 Fur

Arrangeret af John Bertelsen Fur Museum og Lisbet Hauge

Pris: 250 kr.

Tilmelding og nærmere information Lisbet Hauge: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. tlf. 29 10 17 41

Underviser: Lisbet Hauge.


               

Læs mere...

Tak for en kæmpe sommer-succes

Endnu engang blev vores store sommerfest afholdt, og endnu engang gjorde I det til en kæmpe succes!

Både vi og de bands der var heldige at spille for jer, synes det var en fornøjelse af have både nye og gamle kendinge til at besøge bryghusets område.

Allerede nu planlægger vi næste års store sommerfest, og vi lover at vi sender et link ud hvor der kan købes billetter så snart som muligt - så I kan sætte kryds i kalenderen d. 12/8 2023. Blandt andet har vi Anders Blichfeldt og det Nye Band og Magtens Korridorer på programmet allerede

Vi glæder os til endnu en fest vi sent vil glemme!

TAK!

 

Læs mere...

Journalist Lasse Ellegaard fortæller: Krigskorrespondent Jan Stage - Se video

Vi er nu nået til den 10. video, hvor journalist Lasse Ellegaard fortæller om sit venskab med krigskorrespondenten Jan Stage, der var hemmelige agent for Cuba og involveret i mordet på den bolivianske generalkonsul i Hamborg i 1971.

Undertegnede mødte Lasse Ellegaard på Askov Højskole i vinteren 1994-95, hvor han stod for undervisningen på højskolens journalist-kursus. Vi blev nærmeste naboer i hver sin lærerbolig og har siden bevaret kontakten.  I 2008 købte Lasse et fritidshus på Tråen Trap i Nørre Debel på Fur, og vi blev igen naboer nogle måneder hvert år.

Mange fælles middage er det blevet til, hvor Lasse ofte har fortalt om sine mange oplevelser som journalist.

Det gav ideen til at lave en video om hans vej til journalistikken og hans liv som journalist. Optagelserne blev lavet i perioden august 2019 - januar 2020.  Det er der kommet 13 videoer ud af, der sammenlagt varer ca. 5 timer og 20 minutter. Afsnittene vil i den kommende tid blive bragt på FurNyt.

God fornøjelse

Se video:
https://youtu.be/nu0ofsv2V9U

 

Læs mere...

Ny Langskibsbro Fur Havn

Invitation til indvielse af Langskibsbroen på Fur Havn.

Munch er nu ved at færdiggøre den nye Langskibsbro og vi glæder os til at vise det flotte resultat frem for interesserede.
Ved indvielsen vil det gode skib Fulton anløbe Langskibsbroen.

Skive Kommune og Fur Havneforening vil gerne invitere til indvielse
Lørdag den 10. september 2022 kl. 13-16

Program
13.00 Velkomst v. Kurt Kæseler, formand Fur Havneforening
13.10 Borgmester Peder Christian Kirkegaard, Skive Kommune, indvier den nye Langskibsbro.
13.20 til 16.00 serveres der gratis:
* Øl og vand.
* Is
* Pølser og fiskefrikadeller

Med venlig hilsen
Skive Kommune og Fur Havneforening.

Læs mere...

Cafe På Herrens Mark – bliver til salg

Efter 6 gode år ”På Herrens Mark” sætter jeg min cafe med tilhørende B&B samt privatbolig til salg. Kroppen begynder at blive lidt træt og jeg er ved at have en alder der siger: sæt tempoet ned

Det har været 6 vildt gode år på Fur og vi kan let tage 2-3 år mere, med klart kommer der en som drømmer om at drive stedet, så er vi klar til at sælge.
Der er så mange muligheder i det her sted, både som cafe eller andet erhverv og så en privat bolig med noget af øens bedste udsigt og beliggenhed.
Vi har udlevet vores drøm om at bo – leve og arbejde midt i naturen, med ro - hygge og god udsigt.

Det har levet helt op til de forventninger vi havde da vi flyttede til Fur, og øen er let at drive forretning på og det er let at blive integreret i, ca. 600 af de 760 der bor her fast, er tilflytter.

Der er et super godt sammenhold, masser at aktiviteter og over 25 foreninger.

Man bliver aldrig træt af at nyde udsigten og naturen på fur, det er virkeligt et pusterum med højt til loftet og skulderne ned, det er godt for krop og sjæl.
Jeg har været på arbejdsmarked i godt 50 år, og skal til at gøre klar til at gå mere eller mindre på pension i løbet at de næste par år, jeg har 3 snart 4 børnebørn og Lisbeth har sine forældre i oplandet til Viborg, dem vil vi rigtigt gerne bruge mere tid på.

Mine mentoropgaver og bestyrelsesarbejde bruger jeg meget tid på, jeg elsker at hjælpe folk til en bedre hverdag og jeg er vild med at hjælpe iværksætter i gang, at bidrage med min erfaring både der og i bestyrelser, det giver så meget mening og altid dejligt at give noget igen.

Cafeen er veldreven gennem 12 år og vi har 16 ansatte om sommeren, vi har kun holdt åben lidt i foråret og efteråret og så givet den fuld gas i de 6 sommeruger, de 5 vintermåneder har vi holdt lukket, for vi ikke er kommet til Fur for at tjene mange penge, men for at få et godt liv, så man kan roligt sige at der er god plads til at vækste i omsætning både i cafeen og i B&B

Vi vil fortsætte med at drive Cafe På Herrens Mark helt som de sidste 6 år og holde fast i vores koncept, med de populære pandekager og hjemmelavet kager, helt frem til et salg

Og så skal der fortsat laves unika keramik til den store guldmedalje.

Om stedet bliver solgt om 1 – 2 eller 3 år er ikke så vigtigt, det vigtige er at stedet fortsat kan hjælpe med at lave god service og give en god oplevelse til en del af de godt 220 t. gæster der hver år kommer til Fur.

Se :
https://www.edc.dk/alle-boliger/fur/7884/blegagervej-6/?sagsnr=78605118

 

Læs mere...

Ledige tider i gymnastiksalen i Fur Væksthus

Skal du i gang med at spille badminton, spille volly eller anden sport, så booke en tid i gymnastiksalen i Fur væksthus.

Kontakt Birgit Ladefoged for at finde en ledig tid 30339435 eller mail Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

 

Læs mere...

Journalist Lasse Ellegaard fortæller: Om ægteskab og bombemænd i Tyrkiet og Israel - se video

Vi er nu nået til den 9. video, hvor journalist Lasse Ellegaard fortæller om sin tid i Tyrkiet, hvor han blev gift og ad den vej ført ind i den tyrkiske kultur. Siden flyttede de  til Israel, hvor bombemænd gjorde livet farligt. Han fortæller også om en middag med "Præsident Arafat", som den palæstinensiske leder ønskede at blive tituleret.  .

Undertegnede mødte Lasse Ellegaard på Askov Højskole i vinteren 1994-95, hvor han stod for undervisningen på højskolens journalist-kursus. Vi blev nærmeste naboer i hver sin lærerbolig og har siden bevaret kontakten.  I 2008 købte Lasse et fritidshus på Tråen Trap i Nørre Debel på Fur, og vi blev igen naboer nogle måneder hvert år. Mange fælles middage er det blevet til, hvor Lasse ofte har fortalt om sine mange oplevelser som journalist.

Det gav ideen til at lave en video om hans vej til journalistikken og hans liv som journalist. Optagelserne blev lavet i perioden august 2019 - januar 2020.  Det er der kommet 13 videoer ud af, der sammenlagt varer ca. 5 timer og 20 minutter. Afsnittene vil i den kommende tid blive bragt på FurNyt.
God fornøjelse

Se video: https://youtu.be/Z4MvDg9Xs5k

 

Læs mere...

Sæsonens sidste udstilling hos RAKLA: Norsk sensommerdialog

To norske kunstnere afrunder på smukkeste vis årets udstillingsrække

Det er med et stærkt Norsk aftryk, at RAKLA Galleri afslutter årets udstillingsrække, idet to norske kunstnere fra lørdag d. 13. august viser deres værker på RAKLA´s sensommerudstilling. De to kunstnere bor og arbejder begge i Trysil, nordøst for Oslo på grænsen til Sverige. De to kunstnere, Julie Sandvik Myrvold og Vera Woll Godal repræsenterer på mange måder en fælles grundlæggende forståelse for tegning og grafik, men præsenterer samtidig to meget forskellige måder at anvende de klassiske medier. De to kender hinanden godt, da de bor og arbejder i samme område og ikke mindst fordi Julie Sandvik Myrvold har været elev hos Vera Woll Godal på den lokale kulturskole i Trysil.  Det er på den måde læreren og eleven – to generationer – som udstiller og går i dialog på RAKLA Galleri.

Julie Sandvik Myrvold er uddannet i kunst og Design ved Oslo Metropolitan Universitet. Hun har tidligere vist sin kunst på adskillige udstillinger i Norge. Det er første gang, at hun udstiller i Danmark. Hun præsenterer os for billeder, der som oftest er skabt i en blanding af flere medier i en unik spændende helhed. Billederne tager som oftest afsæt i menneske og liv, i det at være et menneske med de udfordringer som følger af at være til, at eksistere. Det er stærke billeder, der som oftest fortæller historier om de kampe, som ethvert menneske har for at finde sin plads blandt andre mennesker og i eksistensen.

Vera Woll Godal er uddannet i tekstildesign med diplom fra Statens Handverks- og Kunstindustriskole i Oslo. Hun har leveret flere tekstilarbejder i form af bl.a. messehagler til en række norske kirker og har tidligere også udstillet sine billeder lokalt. Det er ligeledes første gang, at hun udstiller i Danmark. Vera Woll Godal arbejder med kul, grafit, kridt, olie og pastel på papir og har en mere klassisk tilgang i sin anvendelse af materialet, men så meget stærkere står hendes billeder, hvor det oftest men ikke altid er den natur, som omgiver og former rammerne for vores tilværelse, der er i centrum for hendes stærke og udtryksfulde kunst. Motiverne er for det meste hentet i den norske natur - både den store dramatiske såvel som den fine sarte og de afspejler derfor dybest set også de vilkår og rammer, vi som mennesker er sat i.

På den måde ender de to kunstneres arbejder på udstillingen med fra hver sin vinkel i dialog og fællesskab at tale ind i og indkredse nogle af tilværelsens grundvilkår i de smukke og indtagende værker.

Udstillingen, som løber indtil 18. september, åbnes med fernisering på lørdag d. 13. om eftermiddagen. Begge kunstnere vil være til stede, så man vil have rig mulighed for at få en snak med kunstnerne selv. RAKLA Galleri er som altid vært ved ferniseringen, hvor der vil være lidt lækkert til ganen. Der er som altid fri entre og alle er velkomne.

Læs mere...

Journalist Lasse Ellegaard fortæller: Konkretisterne - Se video

Vi er nu nået til den 8. video, hvor journalist Lasse Ellegaard fortæller om tiden  1970 erne, hvor forfatteren Hans Jørgen Nielsen og andre "konkretister" var en inspiration. Han fortæller også om sit venskab med journalisten Lasse Jensen. 

Undertegnede mødte Lasse Ellegaard på Askov Højskole i vinteren 1994-95, hvor han stod for undervisningen på højskolens journalist-kursus. Vi blev nærmeste naboer i hver sin lærerbolig og har siden bevaret kontakten.  I 2008 købte Lasse et fritidshus på Tråen Trap i Nørre Debel på Fur, og vi blev igen naboer nogle måneder hvert år. Mange fælles middage er det blevet til, hvor Lasse ofte har fortalt om sine mange oplevelser som journalist.

Det gav ideen til at lave en video om hans vej til journalistikken og hans liv som journalist. Optagelserne blev lavet i perioden august 2019 - januar 2020.  Det er der kommet 13 videoer ud af, der sammenlagt varer ca. 5 timer og 20 minutter. Afsnittene vil i den kommende tid blive bragt på FurNyt.
God fornøjelse

Se video:  https://youtu.be/Rk8teXeGsyw

Varighed 11. min

Læs mere...
Abonnér på dette RSS feed