Menu
Artikel

Artikel (4442)

FUR KLASSIKERE nu i 33 cl. flasker

Fur Bryghus lancerer nu fire lækre klassikere i nye 33 cl. flasker. Det drejer sig om Fur IPA, Fur BOCK, Fur HVEDE og Fur RENÆSSANCE.

 

- vi oplever en øget forespørgsel fra kunder som har lyst til at smage en dejlig kold FUR øl, men som vurderer, at 0,5 L specialøl er noget af en mundfuld. Med lancering af 33. cl. flasker følger vi udviklingen, hvor fokus er på mindre alkoholindtag, siger Adm. dir. Thomas Hald Blouner, Fur Bryghus. 

 

De nye varianter er på gaden fra uge 29, og kan købes gennem Horeca, specialbutikker samt i bryghusets webshop.

 

Læs mere på www.furbryghus.dk

 

FAKTABOX:

Det er følgende klassikere fra Fur Bryghus, der nå lanceres i den mindre 33 cl. flaske:

 

Fur IPA

- frisk, aromatisk og harmonisk humleoplevelse.

 

Fur BOCK

- klar og dyb ravgylden øl med fyldigt, cremefarvet skum

 

Fur RENÆSSANCE

- Brown Ale med et mørkt og rødgyldent, tæt cremefarvet skum

 

Fur HVEDE

- frisk aromatisk og frugtagtig smag med let syrlig afrunding

Læs mere...

En Rejse på Skoleskibet Danmark - Togt 117 

Jeg er en dreng fra øen Fur, som har haft den fantastiske mulighed at rejse med skoleskibet Danmark takket være et rejselegat.

Vores eventyr begyndte i Frederikshavn, hvor vi tilbragte to måneder på skoleophold med blandt andet værkstedsarbejde og røgdykkerkursus. 

Efter skoleopholdet påmønstrede vi skibet i Frederikshavn flådestation, og vores rejse tog fart. Første destination var Funchal på Madeira, vi havde en hård tur gennem Nordsøen med en del bølger og da det var i starten af togtet var der mange der blev søsyge, heldigvis blev jeg ikke selv. Derefter Las Palmas på Gran Canaria, videre til Mindelo på Cap Verde hvor julen blev tilbragt på skibet, og til sidst nåede vi Malaga, hvorfra vi fløj hjem. I hver havn fik vi mulighed for at udforske byen og dens kultur. 

Under sejladsen oplevede vi en masse spændende ting. Vi så delfiner, hvaler og en masse morild, hvilket var magiske øjeblikke. Vi lærte om traditionel sejlads med sejlskibe som Danmark, og også om moderne skibe som Mærsk’s. Vi lærte at sætte sejl, splejse reb, og hvordan man bor tæt sammen med mange mennesker og accepterer hinanden. Vi brugte næsten alt vores tid sammen i små grupper af 10 personer, dette blev nærmest ens familie ombord på skibet. Her var det særligt vigtigt at vi forstod hinanden.  

De tre måneder vi var afsted har lært mig en masse. Jeg har lært at bruge mine hænder på en ny måde, og jeg har lært en masse om sejlskibe og deres historie. Jeg har lært en masse nye mennesker at kende, og har fået venner for livet. Men vigtigst af alt har jeg lært mig selv bedre at kende. Jeg har prøvet grænser af og udfordret mig selv på måder jeg slet ikke anede at man kunne blive udfordret på. Denne tur er noget jeg aldrig glemmer.  

 

Da togtet var slut og vi skulle afmønstre skibet fik vi vores beviser rakt i hånden. For togtet var ikke bare en rejse, men også en uddannelse. Så da jeg var færdig på skibet var jeg også færdiguddannet ”ubefaren skibsassistent”, det som i gamle dage hed letmatros.  

 

Tak til Fur Rejselegat  

Christian Bladt Johannesen 

Læs mere...

Marchen Fur Rundt sat i perspektiv 

Når hundredvis af mennesker fra Fur, Salling, Fjends og Skive deltager i Marchen Fur Rundt lørdag den 13. juli, så er det meget mere end ”bare” en march og et havnebal. Fur er et samlingssted for en folkefest, der har mere end 50 års tradition bag sig. Det hele begyndte med et væddemål på en havnebænk om, at Fur også kunne lave en march lig hærvejsmarchen. Siden da er Fur Rundt gentaget år efter år med undtagelse af 2020 og 2021, hvor Covid 19 satte en stopper for så store folkeforsamlinger. 

Marchen trækker ikke kun lokale til Fur. De unge øboere, der er rejst til de store byer, kommer tilbage til øen, når der er Fur Rundt. Og de tager ofte venner med. Det samme gælder sommerhusejerne på Fur, der tager familie og bekendte med til en weekend på Fur. Marchen er bestemt en rigtig god anledning til at møde både gamle bekendte og nye mennesker.

De sidste mange år har det været Furs Forenede Foreninger, der har stået bag arrangementet. FFF er et samvirke, hvor fem af Furs mange foreninger er gået sammen for at planlægge og gennemføre arrangementer, der er alt for store for en enkelt forening. Det gælder Marchen Fur Rundt og Træskibssejladsen Limfjorden Rundt. De fem foreninger har et samarbejdsudvalg med 10 medlemmer, der planlægger og organiserer det hele flere måneder før marchen finder sted – og det er altid anden lørdag i juli. Dagen før marchen, på selve dagen og dagen efter, så er der omkring 140 frivillige, der giver en hånd med. Og det er på en lille ø med omkring 730 indbyggere. Denne enorme frivillige indsats er helt afgørende for, at marchen kan gennemføres. 

Birgit Ladefoged er tovholder for selve marchen. Birgit fortæller: ”Den 13. juli møder de første frivillige ind allerede omkring kl. 6 om morgenen. Der skal brygges kaffe og smøres rundstykker, som kan købes inden starten går kl. 8.00. De næste par timer starter nye hold, hvert kvarter, når færgen anløber Fur, så starten varer til midt på formiddagen. Undervejs på ruten er der tre rastepladser langs Furs kyster. Den afmærkede rute er på knapt 20 kilometer. Nogle løber, andre slentrer og nogle cykler eller sejler øen rundt. Og man ser nogle af Danmarks smukkeste landskaber. Ved middagstid tændes grillen i målområdet – og det er jo igen på Fur Havn, hvor der er boder, musik og masser af socialt samvær om eftermiddagen. Der kan købes Aftensmad, og fra klokken 20 spiller Context op til bal i det store festtelt, der er sat op på havnen.” 

Før Covid 19 havde marchen omkring 1.200 deltagere, der alle betalte et startbeløb på 25 kr. Efter to års ufrivillig pause var antallet at betalende halveret. Og sidste års godt 700 betalende var langt fra tilfredsstillende.  

John Brinch Bertelsen, der er formand for Furs Forenede Foreninger, siger: ”Vi skal meget gerne have endnu flere til at betale startbeløbet på 25 kr. Jeg har hørt nogle sige, at de ikke betaler fordi de ikke starter på havnen. Andre har sagt, at de slet ikke går rundt, men kun deltager i havneballet om aftenen. Det er derfor vigtigt at understrege, at startbeløbet er til at dække nogle af udgifterne for det samlede arrangement. Der skal mange tusinde kroner til at betale for et stort festtelt og et band til at spille. De penge kan vi slet ikke tjene ved at sælge øl og pølser. Ja, telt og musik koster, hvad der svarer til at 1.600 betaler. Så husk: Når man betaler 25 kr. i startpenge, så er man med til at støbe fundamentet for hele arrangementet.

Læs mere...

Sommerudstilling  i Fur Forsamlingshus, Nr. Madsbadvej, Fur med medlemmer af Fur Kunst

Igen i år har FurKunst vores traditionsrige fælles sommerudstilling i  Fur Forsamlingshus.  Fernisering  d.14. Juli kl.14 (det er dagen efter Fur Rundt).

Fur Kunst vil være værter ved en forfriskning og  Formand for Kulturelt Samråd  i Skive, Lasse Højgaard vil  holde åbningstalen.

Der vil være lotteri med flotte gevinster doneret af de deltagende kunstnere og øens mange erhvervsdrivende. 

Kom og få en god kunstoplevelse, hyggeligt samvær og få en snak med kunstnerne. Mange af dem vil være tilstede til ferniseringen. 

Udstillingen slutter d. 28.juli kl.17

På vegne af  bestyrelsen i FurKunst 

Formand 

Ellen Bye Jensen 

Læs mere...

Menuen til Fur Rundt - forsalg begynder 

Her er årets menu til marchen og havnefesten Fur Rundt lørdag den 13. juli 2024 

Flæskestegsburger med krydderkartofler og dip. Der er også mulighed for en vegetarburger. Maden leveres af Charlottes Kødgryder. Og har man smagt, hvad der kommer ud af de gryder, ja, så ved man, at det bliver godt. 

Pris: 130 kr. pr. kuvert. 

Forsalg i Brugsen på Fur  i dagene op til Fur Rundt. Betal gerne på MobilPay 84476. Bestil på 97 59 30 03 allerede nu. 

Forsalget begynder mandag den 8. juli. Billetter solgt i forsalg skal være afhentet i brugsen senest kl. 18.00 fredag den 12. juli. Dagen efter kan de købes på Fur Havn fra kl. 17.30. 

Maden udleveres den 13. juli ved det store festtelt på Fur Havn fra kl. 17.30 til 19.00. Efter spisningen er man klar til havnebal og fest til midnat. 

Furs Forenede Foreninger 

Læs mere...

Birte Mølgaard udstiller i RAKLA Galleri

Den anerkendte kunstmaler Birte Mølgaard som senest i foråret udstillede i Morsø Kunstforening udstiller på RAKLA Galleris sommerudstilling fra d. 6. juli til og med d. 11. august.

 

RAKLA Galleri glæder sig til fra d. 6. juli at udstille den meget anerkendte kunstmaler Birte Mølgaard fra Hjarbæk i Galleriets stemningsfulde og rustikke lokaler.

Birte Mølgaard arbejder med akvarel og akryl ofte i blandede teknikker. Motiverne er hentet i hverdagen hos frisøren, på cafeen, på gaden, hvor mennesker og hverdagssituationer mennesker imellem er gengivet i en relativt enkel streg men samtidig med et finurligt blik, der åbner et stort rum for fortolkning.

Som kunstanmelder ved JyllandsPosten Tom Jørgensen har skrevet om hendes arbejder: ”Hun har simpelthen en filminstruktørs blik for menneskers adfærd, de små ting, de ubevidste bevægelser, som afslører os og viser hvordan vi er.”

Som beskuer er man dog aldrig i tvivl om hendes sympati for andre mennesker – empatien, varmen og solidariteten lyser i hendes billeder og det er på den måde egentlig dybt rørende billeder, som i al stilfærdighed fortæller historier om os selv og hinanden!

Birte Mølgaard har malet i mange år, hvilket ses tydeligt i hendes billeder: De er dybt professionelt udført, med en klar sans for materialernes muligheder og udtryk på lærredet.

 

RAKLA glæder sig til at byde publikum velkommen og er selvfølgelig vært med lidt godt til ganen på åbningsdagen. Kunstneren selv er desværre forhindret i at være tilstede.

 

RAKLA har åben alle dage fra 11 – 17. Onsdage lukket. Galleriet åbner gerne efter aftale!

Læs mere...

FUR Camping får besøg af Sergiy Myslyvyy fra VINtres som laver en Georgisk vinsmagning

Glæd dig, når FUR Camping får besøg af Sergiy Myslyvyy fra VINtres som laver en Georgisk vinsmagning (6 vine & cognac)

Han tilbyder en unik oplevelse, som kombinerer vin, kultur og natur på en helt særlig måde gennem en smagning af 6 forskellige georgiske vine samt cognac.

Perfekt til vinelskere og naturentusiaster.

Billetter til kr. 150,-/stk. sælges online via Place2Book på https://FURcamping.dk/billetter

Læs mere...

Fur Bryghus fejrer 20-års jubilæum med Hr. Weise og kæmpe festival med kendte kopi bands

Det er lagt op til en uge med spændende arrangementer, når Fur Bryghus fejrer sit 20-års jubilæum i slutningen af september. Programmet byder både på foredrag med Hr. Weyse fra TV2 serien ”Badehotellet”, eksklusive jubilæumsrundvisninger, jubilæumsfest og et comeback til bryghusets populære ”søndagsbuffet”.

 

I år er det 20 år siden, Fur Bryghus åbnede som et af de første mikrobryggerier i Danmark. Bryghusets stifter Mogens Fog var tit og ofte på forretningsrejse i bl.a. Tyskland, hvorfra inspirationen også kom. Beliggenheden på det naturskønne Fur – og en respektfuld og passioneret tilgang til ølbrygning – har gjort produkterne fra Fur Bryghus kendt og anerkendt i hele Danmark. 

 

- det er der al mulig grund til at fejre, og det gør vi i slutningen af september, hvor vi håber at se nogle af alle de tusindvis af glade gæster og venner af huset, Fur Bryghus har fået gennem årene, siger Adm. direktør Thomas Hald Blouner, Fur Bryghus A/S.

 

Jubilæums ugen starter med Søndagsbuffet

Hele jubilæumsugen starter søndag den 22. september, med et comeback til en klassiker på Fur Bryghus: Den traditionelle Søndagsbuffet.

 

- vi serverer 16 skønne frokostretter af både kolde og varme retter samt desserter, og prisen bliver næsten som for 20 år siden, fortæller Eventchef Danni Boysen.

 

Badehotellet rykker ind på bryghuset

Festlighederne starter torsdag den 26. september kl. 21.00, hvor Jens Jacob Tychsen, også̊

kendt som Hr. Weyse fra TV2 serien ”Badehotellet”. Vi kender ham som den flamboyante og dameglade Hr. Weyse fra Andersens Lille Badehotel, og dette har medført, at der med tiden er blevet plads til en charme og en storladenhed, der passer som fod i hose til al det, som kendetegner en rigtig entertainer. 

 

- Jens Jacob Tychsen han opleves i et top underholdende og musikalsk one-man dinnershow med alt, hvad der hører sig til inden for musik, sange, komik, tryl... og en snert Hr. Weyse, lover Eventchef Danni Boysen. 

 

Det er i øvrigt muligt at tilkøbe spisning inden showet, hvis man har lyst til det.

 

Rundvisning med historien om Fur Bryghus

Fredag den 27. september kl. 18.00, bliver der mulighed for at få et helt unikt indblik i Fur Bryghus. 

 

- denne aften bliver der mulighed for at deltage i en rundvisning på bryghuset, hvor vi også kommer omkring historien fra tankerne om et bryghus og til nu, hvor der er gået 20 år, fortæller Thomas Hald Blouner.

 

Efterfølgende serveres der i Restaurant Bryghuset blandt andet øl-cocktail, tre retters jubilæumsmenu med en tilhørende øl-menu til 675 kroner.

 

Sussi i spidsen for jubilæumsfest for 450 heldige

Lørdag den 28. september fra kl. 14.30 får 450 heldige personer mulighed for at deltage i den store 20-års jubilæumsfest i koncertsalen på Fur Bryghus.

 

- det bliver en hel dag med hele fire bands på scenen. Sussi & Drengene kommer og sætter gang i festen, der også byder på Thomas Helmig Jam, Johnny Madsen Jam samt det forrygende Kim Larsen og Gasolin kopiband Peter & De Andre Kopier. Det bliver en hel dag med sange, man kan synge med på, fortæller Danni Boysen.

 

Billetterne koster 650 kroner, og inkluderer fri Fur øl og sodavand hele dagen fra kl. 14.00-00.00. I baren kan man også købe cocktails, vin og spiritus, ligesom der kan købes den populære Fur Burger, samt vil der være opstillet en pølsevogn. 

 

- det bliver en lang dag, og derfor åbner vi restauranten, der fra 17.30 serverer BBQ marineret grillkølle med lækkert tilbehør, og med mulighed for at nyde Gammeldags æblekage med hvid chokolade ganache til dessert, fortæller Danni Boysen.

 

Han opfordrer til, at man får bestilt billetter til arrangementerne i en fart. Det sker på www.furbryghus.dk, hvor man også kan læse meget mere om de enkelte arrangementer samt finde priser mv. 

Yderligere informationer:

Adm. direktør Thomas Hald Blouner, tlf. 40 48 55 99

Eventchef Danni Boysen, tlf. 23 49 21 98

 

Fotos:

Pressefotos

Læs mere...
Abonnér på dette RSS feed
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/furnyt.dk/public_html/templates/gk_news/html/com_k2/templates/default/category.php on line 191