Menu
Artikel

Artikel (4325)

Karolines hus' sommerudstilling - åbent alle dage kl 13-17 eller efter aftale. Onsdage er lukket. Udstillingen kører indtil 27. august

Så er der højsæson på Fur, og vi gør selvfølgelig vores ypperste for at leve op til den høje kvalitet, som Karolines Hus er så kendt for. Derfor er kunstnerne på sommerudstillingen også udvalgt med stor omhu og grundighed!
Vi er stolte af at kunne præsentere den internationalt kendte danske skulptør og maler Rolf Jacobsen, glaskunstneren Mette Bülow-Duus, maleren Maiken Hejnfelt og “husets” billedkunstner Ellen Bye Jensen.
Et flot mix, der kun kan komponeres en smuk og spændende udstilling af.

Udstillingen åbner lørdag d. 8. juli, kl. 14, hvor der også er Fur Rundt, og varer frem til og med d. 27. august.
Der er åbent alle dage kl. 13 -17. eller efter aftale. Onsdag er der lukket.

Rolf Jacobsen

Et minde-
Da jeg begyndte at arbejde med skulpturen, var det, som om jeg blev ført ad ukendte veje, skulpturen føltes næsten levende og vidste selv, hvor den var på vej hen.
Ofte synes skulpturen at have ventet på mig. Ligesom Michelangelo søgte at frisætte liv, som allerede ventede på ham i en marmorblok, på samme måde søger jeg det i mine træer, med dens stammer, grene og kviste.

En anskuelse-
At fornemme naturens skjulte signaler: Jeg finder ledetråde i mine nøje udvalgte stykker træ, hvorefter jeg kreerer en bevægelse, som har en følelsesmæssig mening for mig. Samtidig holder jeg altid det færdige værk åben for beskuerens egen fortolkning.
Resultatet er ofte tvetydigt, ligesom der sker i musik og litteratur, kan beskueren drages af maleriet eller skulpturen og befinder sig i nye sindstilstande, som de aldrig har set eller forestillet sig før dette tidspunkt i deres liv.

Rolf har udstillet på den censurerede Charlottenborg Forårsudstilling i København, haft solo show i Milano og New York og flere museumsudstillinger i Amerika, og er i dag tilknyttet et galleri i Philadelphia (USA). Han har flere større værker i såvel offentlige og private samlinger.



Mette Bülow Duus
Mette er håndværksmæssigt uddannet i produktionsværksteder på Bornholm, i England og på Island, og i 1992 fik hun sin bachelor fra Edinburgh Collage of Art.
I 1994 tog hun sin afgangseksamen fra Danmarks Designskole, Institut for Unika. I november 1996 åbnede hun Glaspusteriet Bülow Duus, i det smukke gamle latinerkvarter, i hjertet af Aarhus.



Maiken Hejnfelt
Maiken Hejnfelt er professionel billedkunstner gennem mere end 25 år. Maiken arbejder med akryl/olie på lærred og akvarel /pastel på papir.
Hun er uddannet hos forskellige uddannede billedkunstnere gennem årene. Senest Kragekær Kunstskole på Tåsinge.
Hendes værker er fortrinsvis inspireret af Danmarks og Nordens kyststrækninger, men også de nære ting får plads. I Maikens værker kommer lyset helt naturligt til udtryk, og hun maler vejret og naturen, som den ser ud.
Hun underviser gerne ud ad huset og er ansat hos LOF Frederikssund som underviser med egne hold.
Maiken har udstillet i et stort antal kunstforeninger i hele Danmark, men også deltaget i adskillige kunstmesser over hele landet. Flere samarbejder med danske gallerier er det blevet til gennem årene, men også repræsentationer på amerikanske, tyske og italienske gallerier og udstillinger har fyldt på CV´et.



Ellen Bye Jensen
Willumsen, Van Gogh og Olivia Holm Møller bliver nævnt når man skal finde rødder og slægtskab med Ellen Bye Jensens kunst, og rigtigt er det da også, at disse ligesom Bye Jensen lader farverne i deres landskaber gløde ekspressivt, og nogle af Van Gogh´s billeder har også et linjespil, der kan minde om. Men alligevel synes man knapt sammenligningerne holder udover et ekspressivt udtryk. Hun er sin egen, og landskaberne er hentet fra bl.a. Fur hvor hendes dramatiske linjespil ikke er langt fra virkeligheden, og farverne også blot har fået en anelse mere – måske snarere: ”farvekraft af helvede til..” som Jens Søndergaard sagde. Dramatikken udspringer måske i virkeligheden allermest af fladernes opdeling i klare former, og her er det snarere en Gauguin, man kommer til at tænke på.

Men hvorfor al denne søgen efter nogen at ligne, når nu hendes billeder hviler så godt i sig selv og i virkeligheden blot fortæller ,hvordan det føles at være netop dér, denne dag og med dette vejr….

Det gør de til gengæld overbevisende…

Læs mere...

Lars Henning Andersens Talking Fish - plakat kan købes nu

Lars Henning Andersen som de seneste 17 år har haft sommerhus på Fur, har nu solgt huset og dermed lukket sit fantastiske galleriet og atelier, kaldet Fur Kunsthal. Lars Henning har, uden at overdrive, været meget aktiv i projektet med Fur Fish Parade. Igennem årene fra 2008 har han malet henved 25 forskellige fisk. Det er der nu kommet en ny Fiskeplakat med 21 af de bedste af Lars Hennings Talking Fish ud af.

Fiskeplakaten kan erhverves hos Cirkeline eller Turisten på Fur Havn.

Læs mere...

Sleipner på tur

Har været på tur til råstofgravene på Fabjergkirkevej ved Lemvig i dag. Imponerende hvordan de reetablere gravene.

Venø blev også besøgt med vores Sleipner. Var spændt på om bysvalerne og landsvalerne var fulgt med.

Landsvalerne var aktive under broklapperne.
En enkelt bysvale fløj i rede og blev der.

Om det er vores eller lokale bysvaler kan ikke siges med sikkerhed.

Sleipner en flot færge, også på 2 minutters overfarten Venø.

Kaptajnen fra Feggesund så den også an ved Venø, så Sleipner og svalerne skal måske skifte havn igen.

Læs mere...

Contexst spiller til havnebal på Fur den 8. juli

Når marchen Fur Rundt afholdes lørdag den 8. juli, slutter dagen med dans og musik – måske vablebal for dem, der har gået Fur Rundt og et havnebal for dem, der kun kommer om aftenen. Uanset hvad, så er det Contexst,der spiller. Og sidste år gjorde de det så godt, at dansegulvet var fyldt.

Context spiller musik fra 70-erne og op efter. Trioen har stor hang til den vellydende pop/rock og er ikke bleg for at give en dig en på 80-eren.
Context stiller op med flot sceneshow og lys, som også sikre en visuelt oplevelse. Glæd dig til synet og lyden.

Context spiller op til bal fra kl. 20.00. Der er mulighed for at købe aftensmad før ballet. Madbilletter kan bestilles og betales i Dagli’ Brugsen på Fur dagene før Fur Rundt og om  eftermiddagen den 8. på Fur Havn.

Læs mere...

Menuen til Fur Rundt - forsalg begynder

Her er årets menu til marchen og havnefesten Fur Rundt lørdag den 8. juli 2023

Kyllingebryst med pikant ost og pesto rullet i bacon
Krydderkartofler, bearnaisesovs og blandet salat med karry og creme fraiche dressing.
Hertil en god blandet salat, brød og smør.

Maden leveres af Charlottes Kødgryder. Og har man smagt, hvad der kommer ud af de gryder, ja, så ved man, at det bliver godt.

Pris: 130 kr. pr. kuvert.

Forsalg i Dagli´ Brugsen på Fur  i dagene op til Fur Rundt. Bestil på 97 59 30 03 allerede nu. Forsalget begynder den 1. juli.
Billetter solgt i forsalg skal være afhentet i brugsen senest kl. 18.00 fredag den 7. juli. Dagen efter kan de købes på Fur Havn.

Maden udleveres den 8. juli ved det store festtelt på Fur Havn fra kl. 17.30 til 19.00. Efter spisningen er man klar til havnebal og fest til midnat.

Furs Forenede Foreninger

Læs mere...

Højskoledagen 2023

Så er det snart Højskoledag på Fur. Årets overskrift er Mennesket og Naturen.
Der er endnu få ledige pladser tilbage, så hvis du har interesse og har tid, så er det nu du skal tilmelde dig.
Ses vi?

Højskolegruppen under Fur Ø-forening har i samarbejde med Fur Forsamlingshus og Fur menighedsråd fornøjelsen af at  kunne byde velkommen til den 14. højskoledag siden starten i 2009.

Årets tema er ”Menneske og Natur”. I gamle dage var målet menneskets overvindelse af naturen, så den vilde natur kunne kultiveres og gøres nyttig til landbrugsjord. I  dag  er  målet afløst af kampen for at bevare  og  beskytte  naturen,  samtidig  med,  at  det  moderne mennesker lever et liv, hvor der blive stadig  større afstand  til en levevis i pagt med naturen. Selv  den  menneskelige  intelligens synes  nu  udfordret af kunstig intelligens.

Vi har bedt tre foredragsholdere og to musikere give hvert deres bidrag til temaet.

Læs mere...

Tidsrejse for børn på Fur Museum

Søndag den 2. juli kan børn komme på en tidsrejse i Fur Museums gamle bondegård ”Det Lille Land”. Der vil være nogle voksne værter, der sørger for, at børnene kan lege sig tilbage i tid og opleve, hvordan man i gamle dage arbejdede i marken, i staldene, køkkenet, vaskerummet og værkstedet.

Børn har en naturlig fantasi til at lege sig tilbage i tiden. Den evne stimulerer vi, så børnene kommer til at opleve alle de praktiske gøremål, der var på en lille gård i gamle dage.
Tidsrejserne henvender sig til børn i alderen 4 til 12 år. Forældre og bedsteforældre er velkomne til at lege med, eller man kan se Fur Museums øvrige udstillinger, mens børnene er på tidsrejsen.


 




 



Foto: Tidsrejsen på Fur Museum - m. skolebørn fra Fur Friskole - 2022

Hvornår kan man komme på tidsrejse?
Søndag 2. juli afholdes to tidsrejser. Den første fra kl. 11.00. Den anden fra kl. 13.00
En tidsrejse varer omkring 1½ time.

Der kræves ikke forhåndstilmelding. Man møder op og deltager efter først-til-mølle princippet, da deltagerantallet er begrænset.

Priser:
Det er gratis at deltage i tidsrejsen. Voksne over 18 skal betale normal museumsentré. Der er fri entré for børn.

Hvor?
Fur Museum, Nederby 28, 7884 Fur.

 

Projekt Tidsrejse gennemføres med støtte fra Fur Andelsbageris Fond, Fur Museums Støtteforening, Museum Saling, Skive Kommunes Landsbyudvalg og Kulturelt Samråd.

Mere info:
Museumsinspektør John Brinch Bertelsen Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.. Tlf. 99 15 69 33 og 97 59 35 76.

 

 

Og så er jeg helt ening med dig i, at det er noget rod med alle de små facebookgrupper. Helt fint, at du ”nøjes” med den store.

 

Med venlig hilsen

John Brinch Bertelsen

Læs mere...
Abonnér på dette RSS feed