Menu
Artikel

Artikel (4325)

Musikgruppen "Los Vikingos de San Jose" spillede på Fur Friskole og Børnehus - Se video

Torsdag den 31. august 2023 besøgte musikgruppen "Los Vikingos de San Jose" Fur Friskole og Børnehus. Friskolens musiklærer Anders Kappe Øvre har tidligere boet 20 år i Trinidad og var der med til at starte gruppen.

Hele Aulaen var fyldt af børn og forældre, der fik en times musikoplevelser krydret med fortællinger livet i Trinidad.

kpj

Se video: https://youtu.be/TT-M-X0RYXM

 

Læs mere...

NYT TEGNEKURSUS på Fur Museum

Torsdagstegneholdet blev fyldt op med det samme. Derfor prøver vi nu med et nyt tegnekursus onsdag eftermiddag.

Kom og tegn?

Fuld fart på blyant, tus og kul

Du kommer igennem en masse tegneøvelser, - små korte øvelser blandet med længere opgaver. Fx iagttagelsestegning, lys og skygge, negative rum og tegnecollager. Du bliver trænet i at se og tegne, det du ser.

Fælles oplæg og opgaver med individuel vejledning undervejs.

Målgruppe: Unge og voksne. Både begyndere og øvede kan være med. Man skal ikke være ”mester”, bare have lyst til at arbejde med udtryk og teknikker.

Tid: 5 onsdage: 13. september, 27. september, 11. oktober, 25. oktober og 8. november.

 

Alle dage onsdag eftermiddag klokken 13.45 til 15.45

Materialer: Du må meget gerne tage eget tegnegrej med, men vi har også tegneredskaber og papir, du kan bruge.

Sted: Fur Museum Nederby 28, 7884 Fur

Arrangeret af John Bertelsen Fur Museum og Lisbet Hauge

Pris: 250 kr.

Tilmelding og nærmere information Lisbet Hauge: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Underviser: Lisbet Hauge.

Læs mere...

Invitation til borgermøde om Knudeklint som UNESCO Verdensarv - Fur Museum, torsdag d. 7. september kl. 19.30-21.00

Kære Furboere!

Knudeklinten er noget helt særligt. Men vidste I, at det er så unikt, at det måske kan blive udpeget som UNESCO Verdensarv?

Skive Kommune er sammen med Fur Museum, Molermuseet på Mors og Morsø Kommune i gang med at lave ansøgning til UNESCO om udpegning af Knudeklint og Hanklit til Verdensarv.

Bliv klogere på, hvad UNESCO Verdensarv er og hvad det egentlig vil betyde for Fur, hvis det lykkes. Hvordan håndterer vi flere besøgende på en måde der tager hensyn til jer, naturen og verdensarven? Går ansøgningen igennem, kan det være en realitet allerede fra 2026.

Tag din nabo under armen og tag del i debatten om dit lokalsamfunds udvikling. Fur Museum, Molermuseet, Destination Limfjorden og Skive Kommune er værter. Der er kaffe og kage i pausen.

Programmet for aftenen:
-    Velkomst v. Morten Enggaard, Formand for Kultur- og Fritidsudvalget
-    Orientering om ansøgningsprocesen
-    Hvorfor kan Knudeklinten blive Verdensarv  
     v. Jan Audun Rasmussen, Molermuseet og Bo Schultz, Fur Museum
-    Kommer der flere turister til Unesco Verdensarv  
     v. Kristina Schjøtt Lehmann, Destination Limfjorden
-    Spørgsmål og debat
-    Afslutning v. udvalgsformand

Læs mere...

37 elever starter efter sommerferien på Fur Friskole og Børnehus

Mandag den 14. august var en dag, som mange børn på Fur har set frem til. Da var skoleferien nemlig forbi og første skoledag i det nye skoleår stod for. Særlig spændende var det for de 10 børn, der skulle begynde i 0. klasse og således have deres første skoledag og ej at forglemme forældrene, der spændte fulgte med fra sidelinjen.   0. klasse udgør i år den største årgang siden friskolens start i august 2014. Da der tilmed også var en ny elev til ”Storegruppen” kommer det samlede elevtal friskolen op på 37 elever.

Dagen startede med morgensang i friskolen Aula, derefter samledes ”Lillegruppen”, ”Mellemgruppen” og ”Storegruppen” i klasseværelserne, hvor de mødte deres lærere. Derefter var der fotografering i skolegården og bagefter lune rundstykke i Aulaen.  

Det var i det hele taget en mærkedag. Skolens hidtidige leder, Bente Kæseler havde i foråret meddelte, at hun ville fratræde lederjobbet pr. 1. august. Bente har været leder i hele friskolens levetid og har en stor del af æren for, at der i dag er en friskole på Fur. Heldigvis er hun fremover stadig at finde på skolen, da hun skal være klasselærer for de 10 nye elever i 0. klasser. Og det glæder hun sig til.

Lærer ved friskolen Henrik Aarø er blevet konstitueret som leder foreløbig for et år. Han blev ansat som lærer i 2015 og har således også været med til at bygge det hele op.  

Selvom befolkningstallet på Fur de seneste år generelt har været lidt vigende, så har der modsat været en stor tilgang af børnefamilier. Det har kunnet ses på børnetallet og antallet at storke ved havnen, hvor der sidste år endte med at være en storkeflok på hele 10.  Det give grund til optimisme og tro på, at Fur i fremtiden fortsat vil have friskole og børnehus.

KPJ

Læs mere...

Tankevækkende og meditativ kunst med internationalt format hos RAKLA

RAKLA Galleri viser i sin sensommerudstilling Lise Duun´s smukke og fascinerende billeder

RAKLA Galleri byder indenfor til sin sensommerudstilling, hvor der venter de besøgende en lidt anderledes oplevelse med kunstmaleren Lise Duun´s billeder. Den Aalborgensiske kunstners billeder er en særegen blanding af naturalisme, spiritualitet og utopia. Det er smukke og meget harmoniske billeder og der hviler altid en dyb, næsten meditativ ro over billederne, som opfordrer til fordybelse og eftertanke.

Det er 2. gang, at Lise Duun udstiller i RAKLA Galleri. Første gang for to år siden, stod hun overfor at skulle udstille internationalt og hun har nu udstillet forskellige steder i verden, nemlig Rom, Firenze, London og New York. Hun har høstet stor international anerkendelse for sine værker. Senest med optagelse i ”World Wide Contemporary art 2021-23”, tildelt en stjerne hos Italienske ”Effetto Arte Foundation” og hun er nu fast tilknyttet galleriet Singulart i Paris. Uanset den internationale virak, er Lise Duun meget glad for at udstille igen hos RAKLA, fordi hun syntes, at det rustikke og stemningsfulde galleri passer smukt til hendes billeder.

Lise Duun´s kunst placerer mennesket i et verdensalt, hvor det enkelte individ tilsyneladende ikke fylder meget og hvor man som menneske kan undres: Hvad laver jeg her, hvad er meningen, hvor passer jeg ind? Det er spørgsmål, som også ligger i billederne, men de prædiker ikke nogen form for religion og de moraliserer ikke. Der er dog ingen tvivl om, at hun vil noget, at hun vil vække os og have os til at tænke over vores plads i det store verdensalt og at der er et begreb, som binder det hele sammen: Samhørighed – den erkendte såvel som den uerkendte!

Karen Jürgensen og Lasse Højgaard hos RAKLA Galleri glæder sig meget over igen at præsentere Lise Dunn´s billeder for publikum og over at være med i det internationale selskab, som Lise Dunn nu også repræsenterer.  ”Lise Duun´s billeder er af den slags, hvor billedet umiddelbart ser enkelt ud, men som kan ses igen og igen og hver gang vække glæde og eftertanke”, siger Lasse Højgaard og Karen Jürgensen tilføjer: ”Derfor er det også dejligt at kunne sige, at vi de næste 5 uger viser de mange smukke billeder til glæde for alle vores gæster, som helt sikkert får en god oplevelse”.

Udstillingen, som også er en salgsudstilling, vises til og med søndag d. 17. september og der er som altid fri entre og kaffe på kanden i galleriet. RAKLA har åbent torsdag-søndag kl. 11-17 og åbner desuden efter aftale.

Læs mere...

LåneRiget på Øhop

LåneRiget besøger Mors til Kulturmødet efter en fantastisk sommer på Fur, hvor mere end tusind gæster har kigget forbi det lille minibibliotek.

Hen over sommeren har LåneRiget boet på Fur Camping hos Brian og Betina Bugge, som er værter på campingpladsen. Her har værtsparret i samarbejde med Skive Bibliotek været en hovedkraft bag en masse spændende aktiviteter for hele familien; lige fra krea-sysler, naturmad og højtlæsning til Escape-room og forfatterbesøg.

Nu hopper LåneRiget videre til en ny ø – nemlig Mors, hvor Skive Bibliotek er at finde under hele Kulturmødet fra d. 24.-26. august. Her kan du besøge LåneRiget til børnefestivalen ved Kulturfjorden, hvor der er ”Åben vogn” hver dag. Her kan du høre om tankerne og visionen bag bibliotekstilbuddet for landdistrikterne i Skive Kommune.

Derudover får du muligheden for at doodle (altså at tegne kruseduller) ud fra en given fortælling. Slip fantasien løs og lad din tusch finde vej hen over et særdeles alternativt lærred! Lørdag d. 26. august kl. 13 er der mulighed for at møde Espen Strunk i LåneRiget, som præsenterer sin nye bog om børnemusikkens danmarkshistorie og spiller god musik fra pladespilleren.

Se hele programmet på kulturmoedet.dk

 

Læs mere...

Find vej på Fur

I sommerferiens uge 30 kunne Limfjordsøen Fur indvie et helt nye Find-vej projekt. En aktivitet, som tager udgangspunkt i orienteringssporten.

Find vej i Danmark er sjov motion i det fri – næsten som en skattejagt. Med et kort finder du vej til posterne. Når du har fundet alle poster, har du fået en skøn og anderledes tur rundt i naturen. Du kan tage af sted alene eller sammen med andre og hele familien kan være med.

Det er FUR Camping, der i samarbejde med Skive Orienteringsklub, er bagmændene for projektet, der takket være økonomiske donationer fra lokale fonde, gennem det seneste 1½ år har fået tegnet et orienteringskort over den nordlige del af Fur samt opsat faste poster.

Brian Sørensen Bugge, der driver campingpladsen på Fur – og selv har dyrket orienteringssporten siden Corona-tiden – er meget glad for, at projektet endelig kunne indvies.
”Der kom mange besøgende på dagen, både feriegæster, lokale, familier og habile orienteringsløbere fra andre klubber, så det vidner om, at det er en sport for alle”, fortæller han.
”Find vej på Fur” er en del af det landsdækkende Findveji-projekt, hvor man på Fur således foreløbig tilbyder 3 forskellige ruter fra 2,3-6,8 km, der følger eksisterende veje og stier.  Find vej er åben året rundt, da du hjemmefra selv kan udskrive sit kort og rute – og postskiltene hænger altid derude.

Formand for Skive Orienteringsklub, Gert Johannesen tilføjer, at klubben udover projektet Findvej på Fur også har faste poster i Krabbesholm, Skive Plantage og Havbjerg Skov.
Som en ekstra lille bonus, har Brian også opsat faste poster med dyremotiver til en lille skattejagt på og omkring campingpladsens areal. ”-Og de vil helt sikkert komme til at indgå som elementer i nogle af campingpladsens aktiviteter”, slutter han.

.

Læs mere...

Fur-ølsmagning & Cruise Fur Rundt med Livø-færgen - torsdag d. 24. august kl. 18.45

Kom med på en skøn sejltur rundt om Fur med smagsoplevelser og historiefortælling fra Fur Bryghus.

Ombord på Livø-færgen "Bertha K" får du en fortælling bryghusets historie, og når vi samtidigt sejler forbi det fredede og unikke område, hvor Fur Bryghuset ligger, så bliver oplevelsen ikke mere autentisk.

Du får mulighed for at smage på intet mindre end 5 forskellige øl, lige fra det lyse til det mere mørke.

Snyd ikke dig selv for denne oplevelse, hvor besætningen ombord på Berthe K står klar til at byde dig velkommen ombord, og Fur Bryghus' mangeårige direktør Per Kristensen fortæller historien om den gamle fredede molerfabrik, som i dag er omdannet til et af Danmarks største mikrobryggeri med egen restaurant og koncertsal, og hvert år får besøg af 45 tusinde gæster.

Inkluderet i prisen:

    Ca. 2,5 timers sejlads
    ølsmagning og snack

Billetter sælges kun online.
Afgang kl. 18.45 fra Fur Havn. (Branden 5 minutter senere)

Læs mere...

Sommeraktiviteter på Fur Museum i uge 30 - oplevelser for hele familien

Museet på Fur kan give dig en heldagsoplevelse med masser af aktiviteter og spændende udstillinger. Der er noget for både børn og voksne.
I museumshaven er der demonstration af gamle gøremål og håndværk tirsdage, onsdage og torsdage i uge 30. Der er noget, man kan købe. Og der er noget, man kan prøve.
Tag frokostkurv, madpakke og drikkevarer med. Der er borde og bænke i haven.

Det sker på Fur Museum i uge 30:
25/07 tirsdag kl. 11-16:
Børstenbinding, detektorjagt, gammeldags lege, kartning og spinding, knobbinding, sløjd, traktortræf, trædrejning og vævning.  

26/07 onsdag kl. 11-16:
Børstenbinding, detektorjagt, filtning, gammeldags lege, kartning og spinding, knobbinding, rebslagning, sløjd, strikning, traktortræf og trædrejning.

27/07 torsdag kl. 11-16:
Børstenbinding, detektorjagt, gammeldags lege, kartning og spinding, knobbinding, sløjd, traktortræf og trædrejning.

Alle hverdage i juli er der vulkanudbrud kl. 11 i museumshaven. Du kan også komme til mikroskopi.

Tirsdag den 25. juli kan du kl. 11 og kl. 13 deltage i en tidsrejse for børn og voksne på bondegården Det Lille Land. Et par værter vil tage dig med tilbage i tid, så du kommer til at arbejde i marken, i stalden, køkkenet, hønsehuset og med storvasken.
 
Fur Museum, Nederby 28, 7884 Fur. Tlf. 99 15 69 38
Åbningstider: Fra kl. 10.00 til 17.00 alle dage i juli.Læs mere...
Abonnér på dette RSS feed