Menu
Artikel

Artikel (4274)

Fur Museum - Grundlovsmøde på Fur - Mandag den 5. juni 2023 kl. 15.00

  • Udgivet i Artikel
  • Skrevet af

  • Notice: Undefined property: stdClass::$numOfComments in /var/www/furnyt.dk/public_html/templates/gk_news/html/com_k2/templates/default/category_item.php on line 54
    Vær den første til at kommentere!

Fur Museum

Nederby 28, 7884 Fur

Siden 2004 har man på Fur markeret Grundlovsdagen med et arrangement, der tiltrækker rigtigt mange mennesker. Deltagerantallet svinger fra 60-70 til over 100. Det gør Grundlovsdagen på Fur til en af Skiveegnens bedst besøgte.

Gennem årene har talen været holdt af kendte politikere, organisationsfolk eller kulturpersonligheder. Den tradition fortsætter vi. I år bliver det folketingsmedlem Susie Jessen, der holder talen.

 

Program:

Kl. 15.00 byder John Brinch Bertelsen velkommen på vegne af arrangørerne Fur Museums Støtteforening, Fur Ø-forening og Museum Sallings afdeling på Fur.

Derefter er der en sang, kaffe og kage, samt fri snak.

Kl. 15.15 Holder Susie Jessen grundlovstalen, der sikkert giver anledning til mere snak.

”Det er tyvende gang, at der skal holdes Grundlovsmøde ved Fur Museum, og jeg har altid glædet mig til at høre talen”, siger museumsinspektør John Brinch Bertelsen og fortsætter: ”I år glæder jeg mig ekstra meget fordi Susie Jessen har sagt ja til at holde talen. Susie er nemlig formand for Udvalget for Landdistrikter og Øer. Hun er dermed formand for det folketingsudvalg, der har mest direkte indflydelse på livsvilkårene for os i de danske landdistrikter og ude på øerne. Det bliver spændende at høre hendes bud på både udfordringer og muligheder.”

Kaffe og kage m.m. kan købes.

Alle er velkomne – der er fri adgang fra kl. 14.30! Arrangementet finder sted i museumshaven.

 
Arr.: Fur Museums Støtteforening, Fur Ø-Forening og Fur Museum.

 
For yderligere oplysninger om Grundlovsarrangementet kontakt venligst:

Museumsinspektør John Brinch Bertelsen

T: 9915 6933

E: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

 

 

Foto: Fur Museum

 

Læs mere...

Kai Glads univers i Karolines Hus - Fernisering lørdag d. 3. juni

Fernisering lørdag d. 3. juni.
Udstillingen slutter søndag d. 25. juni.

Denne gang er det den fynske fuglemaler Kai Glad, som med sine fantastiske akvareller skildrer livet i naturen, men nu også viser en helt ny side af sig selv og kommer med sine kommentarertil vi menneskers færden i naturen.
De første umådeligt smukt og sødt –
de sidste med en kras og barsk pointe!

Kai Glad skriver selv om sit arbejde:

For et par år siden begyndte jeg for alvor at male akvareller.
Jeg blev fascineret af den lethed og elegance, som akvarelmaleriet udstråler. Det udtrykker meget præcist hvad jeg har på hjerte.
Mine motiver er typisk fugle, blomster og landskaber, som jeg holder meget af. De er en hyldest til den smukke natur og dens skabninger, som vi er omgivet af. Overalt hvor jeg færdes – på skovstier, langs stranden, og i det åbne landskab – ser jeg motiver.

Velkommen til Kai Glads univers i Karolines Hus.

Læs mere...

Fur er blevet endnu mere hjertesikker

Hjerteløberne har stiftet en lille forening "Fur redder Liv" - og har med tak til Foreningen Fur Brand netop fået opsat en hjertestarter på Gammelhavn.

Fur tæller nu 12 hjertestartere. Siden årsskiftet har Nomi4S opsat hjertestarter ved genbrugspladsen på Vilietoften, og Færgervig Grundejerforening har opsat én på Engelskskovvej.

"Fur redder Liv" arbejder desuden på at gøre hele Fur til en "Hjertesikker Zone". Der er fra Trygfonden opstillet en række kriterier - herunder indbyrdes afstand til hjertestartere, registrering samt sikre, at langt flere danskere tør træde til ved et hjertestop.

Hvis ingen træder til med genoplivning inden ambulancens ankomst, så overlever 1 ud af 17.

Hvis et vidne træder til med hjertemassage inden ambulancens ankomst, så overlever 1 ud af 7.

For personer med hjertestop, som modtager genoplivning med brug af en hjertestarter inden ambulancen ankommer, overlever næsten 1 ud af 3.

Foreningen har derfor startet en indsamling til endnu en hjertestarter, som ønskes placeret på den nordlige del af Fur for at sikre, at der også her kan komme en hjertestarter hurtigere frem til en person med hjertestop. Alle bidrag modtages med tak via MobilePay Box 6187XR.

Du kan også få et gratis Hjerteredderkursus - og det tager kun ½ time.

Alle over 12 år kan deltage på Hjerteforeningens Hjerteredderkursus - 30 minutters intro i genoplivning, og du er velkommen til at invitere både familie, venner, kollegaer og naboer mv.  Tilmeld en gruppe på max. 15 personer og få undervisning af en frivillig instruktører. På 30 minutter får I viden om hvordan man:

• Undersøger en bevidstløs person

• Ringer 1-1-2

• Giver hjertemassage og kunstigt åndedræt med 30 tryk og 2 pust

• Bruger en hjertestarter (AED).

Ute Wagner og Brian Sørensen Bugge er begge uddannet instruktører i Hjerteredderkursus, og dekan bookes på www.hjerteredder.dk

Læs mere...

Stort fremmøde ved præsentation af Helhedsplan for Fur

Nu går arbejdet i gang og du har mulighed for at være med  

Der var stor opbakning til borgermødet om Helhedsplanen for Fur. De 65 fremmødte furboere fik præsenteret helhedsplanen og den videre proces med at føre de mange initiativer i helhedsplanen ud i livet. Helhedsplanen kører frem til 2032 og er finansieret med 6 mio. kr.  

Initiativerne i helhedsplanen spænder vidt fra at understøtte udviklingen af et forsamlingshus, udvidelse af cykelstien på Sundevej, igangsættelse af nye initiativer som fælleshave og hundeskov, etablering af to nye strækninger med stenmelsstier til skolebørn, afholde forskellige fællesskabsaktiviteter, etablering af padeltennisbane, lave nye pausefaciliteter i naturen, etablere fartdæmpning udvalgte steder samt etablere en skiltet ridesti og mere.

Kom og vær med

For at vi kan nå i mål med de forskellige initiativer, skal der nedsættes fire arbejdsgrupper, som skal arbejde med realiseringen af de forskellige projekter. I arbejdsgrupperne sidder både furboere og medarbejdere fra de relevante fagområder i Skive Kommune. Og alle kan være med! Der er behov for endnu flere, så tøv ikke med at melde dig, hvis du også vil have indflydelse på Furs fremtidige udvikling.  

Første møde i arbejdsgrupperne er tirsdag d. 6. juni kl. 17-19 på Fur Museum.  

De fire arbejdsgrupper er:

Trafik & Veje – Arbejder for forbedrede forhold for bløde trafikanter.  

Fællesskab & Aktiviteter – Arbejder med initiativer og aktiviteter, der fremmer og styrker fællesskab og sammenhold på Fur.

Forsamlingshus – Arbejder med et nyt eller renoveret forsamlingshus

Stier & Naturfaciliteter – Bynær sti, hundeskov, ridestier og pausesteder i naturen

Ganske kort, så vil arbejdet med at deltage i en arbejdsgruppe bestå i at deltage i møder i arbejdsgruppen, hvor det besluttes, hvad der skal gøres. Arbejdsopgaverne spænder vidt afhængig af hvilken arbejdsgruppe der er tale om. Vi lover, at I ikke bliver lagt ned af arbejde. Mange af initiativerne er afhængige af, at lodsejere vil være med. Så opgaver kan for eksempel være at tage kontakt til lodsejere med henblik på etablering af vandresti, cykelsti eller andet på lodsejeres jord. Der kan være tale om at organisere aktiviteter eller bare at være med på råd om hvad der skal gøres hvornår.  

Vil du høre mere eller melde dig til en arbejdsgruppe kontakt Thomas Olesen, Udvikling og Erhverv, Skive Kommune, Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. – eller mød op d. 6. juni kl. 17-19 på Fur Museum

 

 

Læs mere...

RAKLA Galleri indvier sæsonen med fabulerende kunst

Med kunstneren Charlotte Bjørlig´s billeder på væggene åbner RAKLA Galleri sæsonen på smukkeste vis

En udstilling med Charlotte Bjørligs billeder har længe stået på ønskesedlen hos RAKLA Galleri og d. 20. maj er det endelig en realitet, når galleriet afholder fernisering på en separatudstilling med hendes værker.

RAKLA Galleri glæder sig meget til at udstille de på én gang umiddelbart meget smukke stemningsfulde billeder, men billeder som samtidig antyder nogle dybere lag, man som beskuer hurtigt bliver draget af og trukket ind i.

Charlotte Bjørlig, siger bl.a. følgende om sin kunst: " For mig er god kunst, noget der gør mig nysgerrig og tiltrækker eller skubber til mig... God kunst sætter med andre ord noget i gang hos mig som beskuer, - noget der ligesom musik påvirker og ikke er ligegyldigt. Maleriet er først helt på plads, når det har balancen mellem poesi og power – mellem det rå og fine, fortællingerne og alt det usagte. Der skal være noget at gå på opdagelse i for den der ser billedet. Selvom malerierne er flertydige, spiller både tiden og naturen også ofte en central rolle – både den indre og ydre natur.”

Charlotte Bjørlig maler med olie, men ofte bygges et billede op først med lag på lag af gips, spartelmasse, papir mm, inden hun maler. Billederne er farvemættede og harmoniske, og holdt i de varme sydlandske toner.

Hos RAKLA Galleri glæder vi os meget til at vise publikum de mange smukke billeder. ”Det er billeder som man kan se på og glædes over igen og igen. Og med alle de historier, som man kan få ud af et enkelt billede, tror jeg ikke at man nogensinde bliver helt færdig med at se og gå på opdagelse i det”, siger Lasse og Karen som driver RAKLA - og som de to siger: ”Det er jo noget af det som karakteriserer et godt billede: Man bliver aldrig færdig med det!”

RAKLA Galleri holder fernisering d. 20. maj kl. 14, hvor kunstneren Charlotte Bjørlig også vil være til stede og fortælle lidt om sin kunst. Det vil således også være muligt i løbet af eftermiddagen at få en snak med kunstneren selv. RAKLA er som altid vært ved lidt vådt og tørt til publikum og der er som altid fri entre. Udstillingen er åben til og med d. 24. juni.

Læs mere...

Fur Museum - portræt er blevet opdateret

www.furmuseum.dk

Nederby 28, 7884 Fur

Tlf.  9915 6938

Mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

 

ÅBNINGSTIDER 2023

April – maj: tirsdag – fredag kl. 12.00-16.00, weekender og helligdage kl. 10.00-17.00

Juni: mandag-fredag - kl. 12.00-16.00, weekender og helligdage kl. 10.00-17.00

Juli – august: kl. 10-17

September – oktober: tirsdag – fredag - kl. 12.00-16.00, weekender og uge 42 kl. 10.00-17.00

 

Fur Museum - Et museum mange oplevelser!  

Museet rummer en enestående samling af 55 millioner år gamle fossiler fra moleret på Fur, der kandiderer til UNESCO Verdensarv. Udover fossiler i verdensklasse, kan du også opleve historien om forhistoriske supervulkaner, øens landskaber og undergrund, og på Fur gennem de sidste 200 år kan opleves på museumsgården ”Det Lille Land” der er tilknyttet museet.

Museet har oplevelser for hele familien. I museets velkomstbygning kan I se filmen om urhavet og lege i den interaktive sandkasse. Udenfor i museumshaven findes aktiviteter med vandleg og gamle lege så som stylter og sækkevæddeløb og borde bænke hvor I kan nyde jeres medbragte mad og kaffe.

På Furs sydvestkyst kan man opleve Furs tilsandede havn. I et restaureret bundgarnshus, har Fur Museum lavet en satellitudstilling, der fortæller om havnens historie og Limfjordsfiskeriets afvikling.

I løbet af året finder en lang række arrangementer sted; rundvisninger, foredrag, ferieaktiviteter, levendegørelse og meget andet.

Følg med i programmet på museets hjemmeside, www.furmuseum.dk på facebook www.facebook.com/furmuseum og instagram www.instagram.com/furmuseum  

 

Til museet er tilknyttet en specialbutik, hvor der kan købes krystaller, fossiler og sjældne sten fra hele verdenen. Butikken har også et bredt udvalg af brugskunst til bolig og udestue, legetøj og bamser, T-shirts, kasketter, postkort, plaketter og meget andet.

Vi har også et stort udvalg i form af sjov og inspirerende fagbøger til alle med interesse for læring og naturvidenskab. Butikken følger museets åbningstider.

 

Fur Museum er en del af Museum Salling – www.museumsalling.dk

 


 

Læs mere...

Generalforsamlingsindkaldelse Fur Udviklingsråd

Indkaldelse til generalforsamling i Fur Udviklingsråd

Tirsdag den 30. maj 2023 afholder Fur Udviklingsråd ordinær generalforsamling. Det sker på Fur Museum kl. 19.00.

Dagsorden ifølge vedtægter:

1. Valg af ordstyrer og referent.
2. Godkendelse af dagsorden og generalforsamlingens lovlighed.
3. Fremlæggelse og godkendelse af årsberetning.
4. Fremlæggelse og godkendelse af årsregnskab (vedhæftet).
5. Fastsættelse af kontingent.
6. Indkomne forslag.
7. Valg af medlemmer til bestyrelsen + en suppleant.
8. Valg af intern eller ekstern revisor + en revisorsuppleant.
9. Eventuelt.

Forslag skal være formanden i hænde senest 8 dage før generalforsamlingen.
På valg til bestyrelsen er John Brinch Bertelsen (genopstiller) og Jørgen Ruby (genopstiller).
Efter tur er Astrid Kirk Jakobsen på valg som suppleant (Astrid genopstiller.
Elly Hedevang og Anette Dalsgaard er på valg som revisor og revisorsuppleant (de genopstiller).

Af hensyn til borddækningen beder vi medlemmerne tilmelde deltagerantallet til formanden på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. senest 28. maj.

Foreninger, organisationer og virksomheder, der støtter Fur Udviklingsråds formål kan optages som medlem ved indbetaling af det fastsatte kontingent (500 kr.) på foreningens konto i Spar Nord: 8510-4585200609.
”Det er foreningens formål at udvikle og gennemføre projekter, der kan styrke erhvervsudvikling og bosættelse på Fur ud fra et strategisk helhedssyn. Ny viden, nytænkning og nye samarbejdsrelationer skal synliggøre og udnytte Furs potentiale som bo- og iværksætterø for aktive og kreative mennesker.”

Udsendt til medlemmerne af Fur Udviklingsråd den 14. maj 2023

John Brinch Bertelsen (formand)
Få mere info på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Læs mere...
Abonnér på dette RSS feed