Menu
Artikel

Artikel (3933)

40 år på samme arbejdsplads

Se video: https://youtu.be/fMPZn6szgEk

Den 20. juli 2021 havde  John Bertelsen været ansat ved Fur Museum i 40 år. 

Det blev markeret den 13. august i haven ved museet.

Mange var mødt op, for at ønske "Tillykke" til jubilaren.

Deri blandt borgmester Peder Christian Kirkegaard og formand for Salling museum, Annette Torp, der begge holdt tale.

Læs mere...

Museets genindvielse

Fredag d. 13. august, var der stor fest på Fur museum, da det blev genindviet efter en større udvidelse og modernisering,, som havde stået på i lang tid.

Festen startede kl.14.00, i det store telt, der var blevet opsat til formålet, med at museets nye direktør, Per Lunde Lauridsen bød de fremmødte velkommen, og derefter gav ordet til borgmester Peder Christian Kirkegård, som holdt en stor flot tale om museet, og hvad det havde udviklet sig, til i de mange år.

Derefter gik vi om til den fremtidige hovedindgang, og så den røde snor blive klippet over, af museets formand Anette Torp. og P.C. Kirkegård.

Da det var gjort, gik vi tilbage til teltet, og hørte en tale igen, hvor P.C.kirkegård igen, samt Anette Torp, fortalte om det store arbejde, der var gået forud, for at museet nu er,  som det er ønsket.

Herefter blev vi bespist med pølser og fadøl samt vin, så der var vist ingen, der var sultne eller tørstige derefter.

Herefter tog P.C. Kirkegård fat igen, og bragte en stor hyldelst  til John Berthelsen, der samtidig kunne fejre sit 40 jubilæum i museets tjeneste, og bagefter holdt john selv en tale, hvor han meget humoristisk, fortalte om de mange spændende oplevelser, han havde haft i årenes løb.

Derefter fik vi kaffe, og en lille let anretning, samt vin, inden vi sluttede af, med at høre Furs spillemænd optræde, med nogle gode musikstykker, i den nye tilbyggede hal.

Jeg fik også den ære, at hilse på Magne Breiner Jensens søn,  Niel Krøll,  som jeg havde gået i skole med, men ikke set siden.

Det blev en god mindeværdig dag, som jeg vil have i erindring i lang tid, ligesom jeg også har

Læs mere...

Strandgudstjeneste ved bådelauget

Søndag d. 8-august, havde vi vores årlige strandgudstjeneste,  ved bådelauget.

Vi var lidt bekymrede for, hvordan vejret ville arte sig, da vi dagen før, havde voldsom regn og torrden, men vi var heldige, der kom kun en enkelt byge, så det var kun dem, der sad udenfor halvtaget, der blev lidt våde.

Det var vores præsteafløser, Jens Bisgård fra Herning, der holdt talen, og Anette var kordegn, og organisten fra Duru,p splilede til salmerne,.som var.:"Morgenstund har guld i mund". "Måne og sol", "Ingen er så tryg i fare" og "Solen stråler over vang".

Efter en god prædiken, var der Grilbpølser og ristet brød, med alt muligt tilbehør, så det var en god formiddag.

Læs mere...

Sommeraktiviteter på Fur Museum i uge 30 - oplevelser for hele familien

Museet på Fur kan give dig en heldagsoplevelse med masser af aktiviteter og spændende udstillinger. Der er noget for både børn og voksne. Der er noget, man kan købe. Og der er noget, man kan prøve.
Tag frokostkurv, madpakke og drikkevarer med. Der er borde og bænke i haven.

Det sker på Fur Museum i uge 30:

27/07 tirsdag kl. 11-16:
Biavl, billedkunst for børn, bødning, børstenbinding, detektorjagt, fossilbestemmelse, gammeldags lege, knobbinding, mikroskopi, sløjd, traktortræf og trædrejning.

28/07 onsdag kl. 11-16:  
Biavl, billedkunst for børn, bødning, børstenbinding, detektorjagt, filtning, fossilbestemmelse, gammeldags lege, knobbinding, mikroskopi, sløjd, strikning og traktortræf.

29/07 torsdag kl. 11-16:
Biavl, billedkunst for børn, bødning, børstenbinding, detektorjagt, fossilbestemmelse, gammeldags lege, knobbinding, mikroskopi, rebslagning, sløjd og traktortræf.

Fur Museum, Nederby 28, 7884 Fur.
Åbningstider: Udstillingerne kan ses Fra kl. 10.00 til 17.00 alle dage i juli.

Læs mere...

Sommerudstilling i museets have

Igen i år, var der sommerudstilling i museets have, og det fantastisk skønne vejr, havde tiltrukket en masse mennesker for at se på tingene.

Der var især en del gamle traktorer som skabte enorm interesse, især hos børnene. Der var også mange andre interessante ting, som der var værd at se nærmere på.

Efter besøget, kørte jeg en tur ud på havnen, som var stopfuld af mennesker, men det havde nu været bedre for dem, om de var taget op i museets have, hvor det var vidunderligt at være under de store skyggefulde træer.

Læs mere...

Sang og musikgudstjeneste på Ældrecentret

Vi har i dag, tirsdag d.20. juli, haft sang og musikgudstjeneste på ældrecentret, og det var vi rigtig glade for, efter lang tids nedlukning, p.g.a. corona krisen, hvor der var nedlukket for ude fra kommende, men os der bor her, godt måtte have vores sædvanlige Gudstjenester, men nu er der blevet lukket op igen, så de der plejer at komme udefra, også må være med, og det er os en stor glæde.

Det var bare umuligt at skaffe en præst, og så tog Anette Jensen, og Kirsten Gjørtz der er organist ved Durup kirke fat, og gav os en god eftermiddag, hvor vi sang en del gode sommersalmerr, som Kirsten Gjørtz spillede til, og Anette sang for ti,, og så fik vi alligevel en god eftermiddag ud af det,

Vi sluttede af med kaffebord.

Læs mere...

Fur kunst udstilling i forsamlingshuset

Onsdag eftermiddag d.14-juli, var jeg oppe i forsamlingshuset, for at se dette års kunstudstilling, og det var som sædvanligt en god oplevelse.

Vi kan her på Fur glæde os over, at vi har så mange pragtfulde kunstnere, der udstiller deres vidunderlige ting, som folk bagefter kan købe.

Det var skønt, at gå og se på de mange flotte genstande, og så ønsker man bare, at man havde plads og råd, til at købe noget af det, men det har jeg ikke.

Der var et pænt udvalg af sponsorerede gaver til lodseddel salget til 10.kr. pr stk, hvoraf jeg købte 5 stk,. og var så heldig at få gevinst, på de 2 af dem.

Læs mere...

Sommeraktiviteter på Fur Museum i uge 29 - oplevelser for hele familien

Museet på Fur kan give dig en heldagsoplevelse med masser af aktiviteter og spændende udstillinger. Der er noget for både børn og voksne.
I museumshaven er der demonstration af gamle gøremål og håndværk tirsdage, onsdage og torsdage i uge 29, 30 og 31. Der er noget, man kan købe. Og der er noget, man kan prøve.
Tag frokostkurv, madpakke og drikkevarer med. Der er borde og bænke i haven.
Det sker på Fur Museum i uge 29:

20/07 tirsdag kl. 11-16:
Biavl, billedkunst for børn, bødning, børstenbinding, detektorjagt, fossilbestemmelse, gammeldags lege, knobbinding, mikroskopi, rebslagning, sløjd, traktortræf og trædrejning.

21/07 onsdag kl. 11-16:
Biavl, billedkunst for børn, bødning, børstenbinding, detektorjagt, filtning, fossilbestemmelse, gammeldags lege, knobbinding, mikroskopi, pileflet, sløjd, strikning og traktortræf.

22/07 torsdag kl. 11-16:
Biavl, billedkunst for børn, bødning, børstenbinding, detektorjagt, fossilbestemmelse, gammeldags lege, kartning og spinding, knobbinding, mikroskopi, sløjd, og traktortræf.

Fur Museum, Nederby 28, 7884 Fur
Åbningstider: Fra kl. 10.00 til 17.00 alle dage i juli.

Læs mere...

Invitation til 40 års jubilæum

Den 20. juni 1981 begyndte John Brinch Bertelsen sin ansættelse ved Fur Museum, og i år kan han fejre sit 40 års jubilæum.

Dette vil MUSEUM SALLING gerne markere

fredag den 13. august 2021 kl. 16.00
Fur Museum
Nederby 28 . 7884 Fur

Museet er vært ved en forfriskning.Vi håber på en hyggelig eftermiddag og glæder os til at se dig
Med venlig hilsen
MUSEUM SALLING

Kl. 14-16 Indvies den nye Velkomstbygning på Fur Museum.
Kl. ca. 17 står Fur Museums Støtteforening for musikunderholdning ved Most & Company

Læs mere...
Abonnér på dette RSS feed