Menu
Artikel

Artikel (3798)

Tim Lothar gav koncert på Fur Friskole - se video

Se video:  https://youtu.be/vEb5OTMYnb4

En dag sidst i august ringede telefonen. Fur Friskole blev tilbudt en gratis koncert med guitaristen Tim Lothar.   Han havde søgt midler hos ”Slots- og Kulturstyrelsen” til at give et antal gratiskoncerter rundt i landet og tilbød at komme og spille kvit og frit. Det tilbud blev der ikke sagt nej til og datoen blev sat til torsdag den 17. september.

Omkring 40 mødte op fra øen, hvilket var, hvad der var plads til, når alle corona-regler skulle overholdes.  Tim Lothar er kendt for sine historiefortællinger og skriver sine egne sange. Mange af sangene var inspireret af oplevelser Tim Lothar har fået gennem sine mange togrejser. Men egne ord, så elskede han at rejse med tog og eftersom han har giver mange koncerter i Tyskland, var der rejser nok at fortælle om på hans egen lune, underfundige måde. Hvis man skal dømme efter bifaldet til Tim Lothar efter at han havde fortalt, spillet og sunget i halvanden, så var publikum mere end tilfredse med aftenen.

kpj

Læs mere...

Fur Fotokalender 2021

Nu kan man købe den populære Fur-kalender hos Cirkeline Blomster & Brugskunst Stenøre 19 7884 Fur,

2020 kalenderen blev godt modtager og den nye 2021 kalender med skønne Fur-motiver, er vi selv meget stolte af, og bl.a. indgår Danmarks mest berømte trappe !

Fotografen Anette Gaden Dalsgaard, der bor på Fur, har sit daglige job på Skive Bibliotek, i fritiden ses hun ofte i naturen med sit elskede kamera. Anette er også administrator og fotograf på de sociale medier for Visitfur og Flyt til Fur.

Naturbilleder og billeder af smukke bygninger er hendes store hobby.

Læs mere...

Scleroseforeningens Landsindsamlig

Søndag d. 13. september havde scleroseforeningen sin årlige landsindsamling, og i den forbindelse, blev jeg bedt om at gøre en indsats her på Fur.

Da jeg har lidt problemer med bentøjet, valgte jeg at foretage indsamlingen siddende på min crosser i dagli-brugsens forhal, og det viste sig at være en god ide, da der kom rigtig mange mennesker forbi, der ville give et bidrag, Så de 4½ time jeg sad der gik meget hurtigt.
Hvor mange penge jeg fik samlet ind ved jeg ikke, men det var mange, men de skal tælles op først, før jeg får det at vide.
Det er lidt en glæde at mærke,  at man har gjort et godt stykke arbejde. Det bærer lønnen i sig selv.

Læs mere...

Karolines Hus - efterårsudstilling

Karolines Hus åbner sin efterårsudstilling lørdag d. 19. september. Udstillingen varer til og med d. 18. oktober, hvor efterårsferien slutter.
Derefter er galleriet lukket frem til d. 27. marts i 2021, hvor vi er klar med en spændende påske/forårsudstilling. Ellen Bye Jensens malerier kan altid ses efter aftale i lukkeperioden.
Fire dejlige kunstnere stiller op i efterårsperioden, hvor der er gratis færge til Fur.

Birthe RågårdBirthe Rågård (født 1962) er uddannet på Kolding Kunsthåndværkerskole i årene 1982-86. Efterfølgende har hun haft eget værksted med udstillinger i kunstforeninger, gallerier mv. Hun var i perioden efter endt uddannelse ansat på Sorring Lervarefabrik og har haft perioder med studierejser/-ophold i Italien. Alt sammen med til at præge og udvikle hendes arbejde med keramikken.

Selv fortæller hun:
Gennem mine mange år som keramiker har jeg arbejdet med en lang række forskellige teknikker, udtryksformer og temaer. Det figurative og ofte lidt finurlige univers er et gennemgående træk i mine arbejder, hvor der også er plads til humor.

Min keramik spænder fra drejede kopper, fade, lågkrukker og anden brugskunst til modellerede figurer og andre unikaarbejder. Jeg har også gennem årene lavet mange forskellige bestillingsopgaver til både private, virksomheder og kommuner.

Karen Hedvig DuelundKaren Hedvig Duelund fortæller om sine værker:
Verden er mangfoldig og farverig – både i det virkelige liv og i mit billed-univers - Jeg elsker farver - stærke farver og store armbevægelser, når jeg med maling og pensel sætter kulør på lærred og tilværelsen.
Jeg skildrer mennesker, udtryk og relationer. Mit liv og mit arbejde med mennesker giver mig inspiration.
Mennesker, følelser, relationer, stemninger, sammenhænge og udtryk har min særlige interesse. Mennesket er altid i fokus uanset om motivet er et portræt, en situation eller en fortælling.

Lys, farver, form, følelser og musik er drivkraften i min arbejdsproces. At forglemme sig selv.

Personligheder, relationer og nærvær. "At se.. At blive set" er centrale livstemaer, som også skildres i mine billeder, hvor øjnene har stor betydning. Jeg betragter andre og jeg bliver selv betragtet af mange forskellige øjne.

Tidligere har jeg arbejdet med oliefarver, ler, gips og oliepastelkridt. I øjeblikket bruger jeg hovedsageligt akrylfarver.

Per Kjeld Jensen

PKJ arbejder hovedsagelig med akrylfarver på lærred, men benytter sig også af blandinger. Som eksempel kan nævnes akryl blandet med olie, pastel eller fedtkridt, men han bruger også mere eksotiske blandinger.
Flertallet af arbejderne er spartlet på lærred. Men på det seneste er han begyndt at arbejde en del med pensel, måske fordi man bliver lidt mere tålmodig med alderen.  Alle de spartlede billeder er lavet med venstrehånden, hvorimod de penslede billeder er lavet med højrehånden, med mindre hjernen oplever finmotoriske detaljer i de spartlede eller større områder i de malede, den føler, er bedre egnet for højre resp. venstrehånden.
Per Kjeld Jensen arbejder både figurativt og abstrakt. Og skulle han have en ansats til stil, kunne det være, at selv når han forsøger at være abstrakt, kan han ikke lade være med at tegne.

PKJ fortæller:” Med risiko for, at folk siger, det ved vi godt, må jeg sige, at jeg ikke har nogen stil. Jeg arbejder i hvert fald ikke bevidst på, at mine malerier skal følge en bestemt stil eller farve. Jeg maler, fordi jeg kan lide at male, og fordi jeg har set eller oplevet noget, som jeg synes er værd at bruge en hvid blindramme på. Jeg er så åbenbart så indbildsk, at jeg tror på at andre også vil kunne lide det, jeg maler.”

Malene Hansen”Keramiker Malene Hansens værker, skulpturer, handler om styrke, om skrøbelighed og hvad hun som keramiker kan gøre med materialet ler. Malene Hansens arbejder har en indre kraft i sig, og de er båret af en søgen og en voldsom nysgerrighed. Hendes skåle, kander, fade og vaser er ikke alene keramiske værkers præcise og smukke håndværksmæssige arbejder. De er visionære, legende, søgende og livsbekræftende arbejder.”
Lars Lisberg, Kunstavisen

Læs mere...

Gudstjeneste på Sømandsmissionens sejlende skib i Fur havn

Søndag d. 6-9 afholdt vi vores ordinære gudstjeneste på Sømands missionens  sejlende skib, der lå til kaj i fur havn, og det blev en god oplevelse. De havde anbragt en del stole på kajkanten, som vi kunne sidde på under Gudstjenesten, som menighedsrådet havde arrangeret.

Selve Gudstjenesten foregik på sædvanlig vis, med at Stefan læste indgangsbønnen, hvorefter vi sang den første salme, som var:"I østen stiger solen op" og så læste vores præst Rikke dagens tekst, stående på det øverste dæk, så vi alle kunne høre hende. Dernæst sang vi: :Gud har fra evighed givet sin søn os til Herre: Efter prædikenen sang vi"Nu falmer skoven trindt om land", og derefter holdt hun en rigtig god prædiken.Den sidste salme var: "Spænd over os din himmelsejl"., inden hun læste velsignelsen og Stefan læste udgangsbønnen.De havde fået fremskaffet musik og højtalerudstyr, så det blev en god oplevelse.

Efter aflutningen fortalte chefen for skibet om, hvordan de sejlede fra havn og til havn, og gjorde en indsats for at forkynde evangeliet, for de mennesker der måtte indfinde sig, og gjorde dermed en stor indsats.

Efter Gudstjenestens afslutning blev vi beværtet med kaffe og kage om bord på skibet,.så det blev en rigtig god oplevelse at være til Gudstjeneste i  dag.

Læs mere...

Kunstpartiet besøgte Fur Friskole - se video

Se video: https://youtu.be/2k1tu33qBmo

Fra den 10. august til den 27.  september 2020 besøger Kunstpartiet, der er hjemmehørende i Holstebro syv danske øer.  Her vil Kunstpartiet søsætte ”Kunstreaktoren” et helt nyt projekt om Miljø og Bæredygtighed.

I sidste uge kom holdet til Fur i deres let genkendelig bil ”Kunstbulance”. Her gik de rundt og samlede affald hos folk, som så blev kørt til Fur Friskole, hvor eleverne brugte et par dage på at transformere skraldet til kunstværker.

Resultatet endte i to tidskapsler – en med kunstværker af nedbrydeligt materiale, hvor affaldet forsvinder, når det graves ned i jorden, og en anden tidskapsel, hvor kunstværkerne består af uforgængelige ting.

Begge tidskapsler endte på Fur Museum, hvor den forgængelige tidskapsel blev gravet ned foran Rødstenstrolden og den anden placeret inde i museet, hvor der kom en forsvarlig hængelås på. Om ti år er det planen, at de to tidskapsler skal åbnes, så folk til den tid kan se, hvad der er blevet af affaldet.

Projektet er målrettet nutidens borgere, og er samtidig et budskab til fremtidens borgere. Målet er også at skabe en bølge af aktivisme med god vilje og energi mellem borgerne, især efter de seneste måneder med generel isolation og nedlukning.

Læs mere...

Koncert på Fur Friskole

Torsdag den 17. september kl.19.00 gæster blues-guitaristen Tim Lothar Fur Friskole.

Tim Lothar er kendt for sine historiefortællinger og sine egne sange, og dette gør ham til en interessant og meget personlig kunstner - en storyteller.

Lothar er et anerkendt navn på den internationale blues/roots scene. Han har turneret 20 lande, har otte anmelderroste udgivelser bag sig, har modtaget priser i ind‐ og udland, og er en af de flittigst turnerende musikere i Europa. Han hører til i blandt Danmarks bedste bluesmusikere.

Aftenen består af 2x45 minutter. hvor Tim Lothar synger og fortæller.   

Arrangementet afholdes i friskolens gymnastiksal og vi håber, at mange vil støtte op om arrangementet, der er åbent for alle.

Grundet den særlige corona situation er der et begrænset antal pladser, hvorfor det anbefales at tilmelde sig på: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Entre: Gratis

Det er Fur Friskoles Skoleforening, der står for arrangementet.

Læs mere...

Fur Kunst er med til Åben Ø

Når der er Åben Ø lørdag den 5. september, så er Fur Kunst naturligvis med. Nissen har været på spil, så Fur Kunst beklageligvis er gledet ud af programmet. Lad os derfor slå fast, at du kan møde repræsentanter for Fur Kunst i Havnegalleriet, Stenøre 11 fra kl. 11 til 16 og se udstillingen. Kunstforeningen kan kontaktes på tlf. 20 94 88 17 (Inge-Lise).

Det er Fur Kunst, der står bag alle de forunderlige fisk, som du møder, når du kører rundt på Fur.

Læs mere...
Abonnér på dette RSS feed