Menu
Artikel

Artikel (4095)

Foreningen Fur Kunst inviterer til den traditionsrige sommerudstilling fra den 10.-31.juli 2022 i Fur forsamlingshus

Kunstudstillingen er åbent hver dag åbent i tidsrummet fra kl. 13-17.

Sommerudstillingen er stedet, hvor forskellige kunstnere udstiller deres værker, til glæde og inspiration for både fastboende og besøgende.

Entreen er gratis. Det er muligt at købe lodder (så længe der er lodder til salg) til tombolaen med fantastiske gevinster, som er sponsoreret af lokale erhvervsfolk og udstillende kunstnere.

 

Kunsten på Fur er mangfoldige: Udstillingen har i mange år været præget af keramik, skulpturer, fotografier, tekstilkunst, billedkunst og Kunst lavet af andre spændende materialer.  

I år har bestyrelsen ønsket at udvikle konceptet og tilføjer et musikalsk aspekt i form af fire selvstændige koncerter.

Fire koncerter afholdes på de 4 søndage i juli, hvor udstillingen forløber (fra 10. -31.juli 2022).

 

Foreningen Fur Kunst vil gerne invitere til følgende fire spændende og inspirerende koncerter:

 

Den 10. juli 2022, kl. 14(ferniseringskoncert):

Søren Ipland spiller sine egne numre, under temaet `Land og by´.

Koncerten fungerer også som ferniseringskoncert for kunstudstillingen som åbner den 10. juli 2022.

Den 17. juli 2022, kl. 15:

Ute Wagner spiller klassisk musik i børnehøjde med genkendelige melodier, som inviterer til at lytte, nynne og synge med i en symbiose imellem klassisk musik og børnesange.

 

Den 24. juli 2022, kl.15:

Søren Iplandt spiller numre, primært fra `den amerikanske sangbog´, under temaet: `Sange, jeg vil ønske jeg havde skrevet. ´  

Den 31. juli 2022, kl. 15:

Ute Wagner spiller en række melodier og sange, som har oprindelsen i folkmusik og akkompagnerer slutlig i fællessang i forsamlingshuset. Koncerten fungerer også som afslutning på årets kunstudstilling i Fur Forsamlingshus.


Alle koncerter foregår kl. 15 i Fur Forsamlingshus, undtagen ferniseringskoncerten den 10.07. som er kl. 14.

Læs mere...

Menuen til Fur Rundt

Her er årets menu til marchen og havnefesten Fur Rundt lørdag den 9. juli 2022

Kyllingebryst med pikant ost og pesto rullet i bacon

Krydderkartofler, bearnaisesovs og blandet salat med karry og creme fraiche dressing.  

Hertil en god blandet salat.

Maden leveres af Charlottes Kødgryder. Og har man smagt, hvad der kommer ud af de gryder, ja, så ved man, at det bliver godt.

Pris: 130 kr. pr. kuvert.

Forsalg i Dagli´ Brugsen i dagene op til Fur Rundt. Bestil på 97 59 30 03 allerede nu.
Billetter solgt i forsalg skal være afhentet i brugsen senest kl. 18.00 fredag den 8. juli. Dagen efter kan de købes på Fur Havn.

Maden udleveres den 9. juli ved det store festtelt på Fur Havn fra kl. 17.30 til 19.00. Efter spisningen er man klar til havnebal og fest til midnat.

Furs Forenede Foreninger

Læs mere...

Solnedgangs gudstjeneste i Fur kirke

Onsdag aften d. 29. juni havde vi den første, af 3 planlagte solnedgangs Gudstjenester, her i sommermånederne, og det blev en pragtfuld oplevelse.

Først bød Sofie præst os velkommen, hvorefter vi sang: "Nu går solen sin vej", som organisten Knud spillede til.

Herefter holdt Sofie en rigtig god prædiken, og efter den spillede Knud en meget smuk version af, : "Sig månen langsomt hæver". Det lød fantastisk smukt.

Sofies mand havde medbragt sin El-guitar, og gav til slut en rigtig skøn sommersang.

Gudstjenesten sluttede med, at vi gik ned til østerlågen med udsigt over fjorden, og sang. "Sct.Hans" sangen, hvor Sofies mand spillede til.

Det var en pragtfuld oplevelse.

Læs mere...

Ny brugsuddeler

Torsdag eftermiddag d. 29. juni, holdt vores nye brugsuddeler Pernille Flyeger en fin velkomsfest for kundekredsen, og i det fine vejr, blev det holdt udendørs på parkeringspladsen.

Her var der en pølsevogn, hvor vi fik ristede pølser med alt tilhørende, samt kolde øl og sodavand.

Bestyrelsen hjalp så med til serveringen. Så det var meget godt.

Pernille selv gik rundt og talte med de der var der. Så vi har al mulig god grund til at håbe, det bedste for alle parter,

Jeg kan ikke vise billeder, da jeg ikke havde fået mit kamera i lommen, men jeg havde det nye mobil kamera med, og tog nogle billeder med det, men jeg har ikke fået lært endnu, at lægge billede over på p.c.en. jeg håber, at få det lært.

Læs mere...

Nye takster Fur Færgeri - gælder fra 1. juli 2022

D 28. juni 2022 besluttede Skive kommune at hæve billetpriserne ved Fur Færgeri. Dette sker primært på baggrund af de øgede priser på brændstof.

De nye takster gælder fra den 1. juli 2022.

Takst stigningerne ses af takstbladet - og som PDF

Priser på turkort er undtaget i denne omgang, men det er varslet at turkortene vil få en stigning i 2023.

Læs mere...

Context spiller til Fur Rundt 2022

Fur Rundt den 9. juli slutter med vablebal på havnen fra kl. 19.00 til midnat. Du kan godt glæde dig, for det bliver Context, der går på scenen.

Context er en trio, der spiller alle de største hits fra de seneste 3 årtier med en stor hang til 80-erne. Der er lagt op til en aften fuld af dans, syng med og luft-guitar. Kendetegnet ved Context er energi, spilleglæde og underholdning i absolut topklasse. Der er kælet for mindste detalje.
Context består af Kirstine Bloch Kirkegaard på lead-vokal/backing-vokal, Preben Aarup på keyboards, lead-vokal/backing-vokal og Anders Lykke på guitar.

Velkommen til Fur Rundt lørdag den 9. Juli 2022.
Furs Forenede Foreninger

Læs mere...

Porten til Fur – Fur Museum vil have gæsterne ud af museet

Fur Museum - Nederby 28, 7884 Fur

Sommeren nærmer sig, og på Fur Museum arbejder vi lige nu på højtryk for at blive klar til det store turistrykind, der plejer at ramme Fur i sommerferien.

Tine Klitgaard Danielsen, Teamleder for formidling på Museum Salling udtaler: ”Som noget helt nyt for os, har vores fokus i år været på, hvordan får vi gæsterne ud af museet. Det skal selvfølgelig forstås i positiv forstand. For vi vil naturligvis gerne se mange glade turister på museet, men vi vil samtidig have, at folk kommer ud af museet, ud af sommerhusene og ud af bilerne og får oplevet alt den fantastiske natur, geologi og kultur, som Fur har at byde på.”

Og hun fortsætter: ”Vi har et ønske om at museets nye velkomstområde skal blive ”Porten til Fur”, der åbner op for de gode oplevelser ude på øen. Alle, der kommer til Fur Museum, kan derfor kvit og frit komme ind og finde inspiration i vores nye velkomstbygning, uden at skulle indløse billet til resten af museet. Her vil man via interaktive installationer og ”gode råd” fra museets eksperter kunne blive inspireret til at tage ud og opleve øen.”

Fra den 1. juli vil turister og andre interesserede også kunne hente vores nye App, Porten til Fur, ned på deres telefoner. App’en bliver en digital guide, man kan have med i lommen og som giver adgang til endnu flere spændene oplevelser og viden med rundt på Fur.

Et bærende element i Appen bliver en stribe korte formidlingsfilm, hvor museets eksperter fortæller om deres favoritsteder på Fur. Filmene bliver produceret af de dygtige naturfotografer fra Chilbal film, der lige har vundet en international naturfilmpris i Australien.

Hele projektet med ”Porten til Fur” var ikke blevet til noget, hvis Fur Museum ikke havde fået økonomisk støtte fra Nordea Fonden til ideen. Er man ikke så meget for apps og andet nymoderne pjat, så er der på alle hverdage i juli også mulighed for at komme forbi museet og møde vores naturvejledere, geologer og eksperter, der vil fortælle om og inspirere til fantastiske kultur- og naturoplevelser rundt på øen.

Der vil desuden blive mulighed for at deltage i en række aktiviteter på Fur, som for eksempel Ø-rundtur med bus og blind guide, eller komme med museets geologer på fossiljagter og prøve, om man skulle være så heldig at finde nogle af molerets fantastiske fossiler.

 

For yderligere oplysninger om kontakt venligst:

Teamleder for formidling Tine Klitgaard Danielsen

T: 9915 6917/21153150

E: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

 

 

Fotos: Fur Museum

Læs mere...

Højskoledag på Fur - ”Frygt og sikkerhed” - Fur Forsamlingshus, lørdag d. 24. september 2022

”Frygt og sikkerhed”

Fur Forsamlingshus

Lørdag d. 24. september 2022

Baggrund:

Højskolegruppen under Fur Ø-forening har i samarbejde med Fur Forsamlingshus og Fur menighedsråd fornøjelsen af at kunne byde velkommen til den 13. højskoledag siden starten i 2009.

I 2019 ændrede corona-pandemien pludselig vores hverdag og liv til noget, vi måtte forholde os til. Netop som vi troede os i smult vande, angreb Putins Rusland Ukraine. En handling, som vi alle mærker store konsekvenser af i dagligdagen samtidig med, at frygten for en storkrig sniger sig ind i vores sind.

Til årets højskoledag har vi inviteret to foredragsholdere, der på hver sin måde forholder sig til emnet ”Mellem Frygt og sikkerhed”. Dagen slutter med musikalske indslag fra Lars Kristensen og Anders Kappel Øvre.

Lektor ved Århus Universitet, Michael Nørager lægger for ved at fortælle om:

Hvordan vi bliver bedre til at leve det meningsfulde liv – mellem frygt og sikkerhed?

”Der er hele tiden noget at frygte for og vi får stadigt sværere ved at se meningen, med det vi foretager os. … Baggrunden er alvorlig, men vi er nødt til at tage humor i brug, hvis vi skal få tilstrækkeligt mange med på ideen om det meningsfulde liv”, siger Michale Nørager om sit foredrag.

Til daglig er han ph.d. og lektor i innovation og forandringsledelse på Århus Universitet.  

 

Over middag kommer forfatter og journalist Leif Davidsen og holder foredraget:

Fra Lenin til Putin.

Her fortælles om arven fra fortiden, der i den grad præger præsident Vladimir Putins Rusland, der den 24. februar 2022 indledte en angrebskrig mod nabolandet Ukraine.

Leif Davidsen er forfatter, journalist og foredragsholder. I en årrække arbejdede han som udenrigsjournalist for DR, bl.a. også som korrespondent i Moskva.  

 

Verdensmusik fra Thissinghus

Som sidst indslag på højskoledagen spiller Lars Kristensen og Anders Kappel Øvre musik fra deres fælles musikalske univers.

Lars er spillemand af den gamle skole og er vokset op med folkemusikken fra de nordiske lande.

Lars har også kastet sin kærlighed over musikken fra de britiske øer. Især den keltiske musik har fanget hans hjerte.

Anders har spillet guitar siden han var dreng og efter mange år bosat i Caribien er han vendt hjem til øen Mors. Med sig har han spændende rytmer fra sydlige himmelstrøg.

Sammen spiller de et varieret program med violin, nyckelharpe, keltisk harpe, guitar og cuatro.

 


Program:

9.00:         Morgenkaffe og rundstykker.


9.30:         Velkomst og morgensang.


10.00:       Michael Nørager har ordet.

 

12.00         Frokost.

 

13.00          Leif Davidsen har ordet.

 

15.00:        Kaffe.


15.30:        Lars og Anders spiller.

 

17.00:        Farvel og på gensyn.

 

Højskoledagen i Fur Forsamlingshus finder sted i samarbejde med Fur Forsamlingshus, Fur Menighedsråd og Fur Ø-forening.
Dagli´Brugsen på Fur sponsorerer morgenkaffen.

Praktiske oplysninger:

Sted:

Fur Forsamlingshus, Nr. Madsbadvej 36, 7884 Fur

 

Pris:

Deltagelse i højskoledagen koster 400 kr. pr. person.

(Unge under uddannelse 200 kr.)

Prisen indbefatter: morgenkaffe, frokost og eftermiddagskaffe. Øl, vand og vin kan købes på stedet.

 

Tilmelding:

Send en mail til:  Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. med navn, adresse og telefonnummer og antal personer.  Du vil i løbet af få dage modtage en bekræftende mail med et kontonummer, hvor beløbet for deltagelse indbetales.  Er du i tvivl om noget, så kontakt:

Birgit Ladefoged, Søndergårdevej 10, mob.: 30 33 94 35

Knud Peder Jensen, Boagervej 3, mob.: 61 27 38 32.

Sidste frist for tilmelding er søndag den 18. september 2022.    

 

Færgeforbindelse:

Færgen sejler døgnet rundt. I dagtimerne er minuttallet fra Stenøre 00, 15, 30 og 45. Afgang fra Branden i Salling er 5 minutter senere.  Der er gratis færge på dagen

Vil du vide mere om Fur, så se øens hjemmeside www.furnyt.dk eller Fur Turist Information på www.fursund.dk

Birgit Ladefoged

Knud Peder Jensen

Amalie F. Kæseler      

Højskolegruppen under Fur Ø-forening

Læs mere...

Sct.Hansaften på Ældrecenteret

Sct.Hans aften 2022 fejrede vi her på ældrecenteret i vores pavilion, som vi har haft siden i 2009, men aldrig benyttet ret meget, fordi det enten har været for koldt eller for varmt, til at være der, men denne aften var temperaturen lige til pas, og vi måtte have dørene til at stå åbne.

Det var en pragtfuld ide, Lone og Jane havde fået, med at holde det der, og det var for mig en god erstatning, for det vi har haft hos Niels Thise, hvert år, men nu er han her jo ikke mere, Så det synes jeg er godt, Lone vil holde det for os beboere på ældrecenteret.

Hun serverede dejligt smørrebrød, med tilhørende drikkevarer for os, hvorefter vi hyggede os med at synge nogle dejlige sommersange, inden vi sluttede af med kaffe is og jordbær.

Det var en dejlig aften, som Lone og Jane skal have mange tak for.

Læs mere...

Tidsrejse for børn på Fur Museum - Udvalgte dage i juni og juli

Fur Museum
Nederby 28, 7884 Fur

Børn kan lege sig tilbage i tiden på Fur. Det er museumsgården ”Det Lille Land”, der sætter rammerne omkring tidsrejsen, og nogle voksne værter vil lave aktiviteter, så børnene kan leve sig ind i arbejdet på marken, i staldene, stuehuset og værkstedet.

 
 Foto: Tidsrejsen på Fur Museum

Børn har en naturlig fantasi til at lege sig tilbage i tiden. Den evne stimulerer vi, så børnene kommer til at opleve alle de praktiske gøremål, der var på en lille gård i gamle dage. Forældrene og bedsteforældrene er velkomne til at lege med, eller man kan se Fur Museums øvrige udstillinger, mens børnene er på tidsrejsen.

En tidsrejse varer 1½ time.

For at undgå overbooking skal man lave forhåndstilmelding på museets billetbestillingssystem, som kan findes på hjemmesiden.

Hvornår kan man komme på tidsrejse?

25/06 kl. 11.00-12.30

25/06 kl. 13.00-14.30

26/06 kl. 11.00-12.30

26/06 kl. 13.00-14.30

03/07 kl. 11.00-12.30

03/07 kl. 13.00-14.30.  

23/07 kl. 11.00-12.30

23/07 kl. 13.00-14.30

24/07 kl. 11.00-12.30

24/07 kl. 13.00-14.30.

Det er gratis at deltage i tidsrejsen. Voksne over 18 år skal betale normal museumsentré. Der er fri entré for børn.

Projekt Tidsrejse gennemføres med støtte fra Fur Andelsbageris Fond, Fur Museums Støtteforening, Museum Saling, Skive Kommunes Landsbyudvalg og Kulturelt Samråd.

 

For yderligere oplysninger om kontakt venligst:

Museumsinspektør John Brinch Bertelsen

T: 9915 6933

E: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

 

Fotos: Fur Museum

Læs mere...
Abonnér på dette RSS feed