Menu
Artikel

Artikel (4066)

Grundlovsmøde på Fur

Alle er velkomne søndag den 5. juni på Fur Museum, Nederby 28, 7884 Fur.

Arrangementet finder sted i museumshaven. Der er fri adgang fra kl. 15.00. Der kan købes kaffe og kage m.m.

Siden 2004 har man på Fur markeret Grundlovsdagen med et arrangement, der tiltrækker rigtig mange mennesker. Deltagerantallet svinger fra 60-70 og til over 100. Det gør Grundlovsdagen på Fur til en af Skiveegnens bedst besøgte.

Gennem årene har talen været holdt af kendte politikere, organisationsfolk eller kulturpersonligheder. Den tradition fortsætter vi. I år bliver det folketingsmedlem Signe Munk, der holder talen.

Program:

Kl. 15.15 byder John Brinch Bertelsen velkommen på vegne af arrangørerne Fur Museums Støtteforening, Fur Ø-forening og Museum Sallings afdeling på Fur.

Derefter er der en sang, kaffe og kage, samt fri snak.

Kl. 15.30 Holder Signe Munk grundlovstalen, der sikkert giver anledning til mere snak.
” Et gammelt ordsprog siger, at man ikke skal gå over åen efter vand", siger John Brinch Bertelsen og fortsætter: " Det har vi heller ikke gjort, for vi har jo et folketingsmedlem, der er bosat på Fur. Vi glæder os til at høre Signe Munks tale, som sikkert vil give et godt indtryk af, hvordan de unge generationer ser på nogle grundlæggende principper og fremtidige udfordringer. Kom selv og hør!

Kontaktperson:
Museumsinspektør John Brinch Bertelsen. Telefon: 99 15 69 33.
E-mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Læs mere...

Bill har sin helt egen forbindelse fra Branden til Fur

Bill har sin helt egen forbindelse fra Branden til Fur! Men gør det kort og godt og præcist.Gorm Wæhrens
VeteranImporten
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
+4529820010

 

 

Læs mere...

Journalist Lasse Ellegaard fortæller: Om venstrefløjsmiljøet, forbilleder, mødet med det sønderjyske og tiden med Kim Larsen - se video

Vi er nu nået til den 4. video, hvor journalist Lasse Ellegaard fortæller. Videoen handler venstrefløjsmiljøet omkring Roskilde  i perioden 1965-68, om journalistiske forbilleder, mødet med det sønderjyske og tiden med Kim Larsen.

Undertegnede mødte Lasse Ellegaard på Askov Højskole i vinteren 1994-95, hvor han stod for undervisningen på højskolens journalist-kursus. Vi blev nærmeste naboer i hver sin lærerbolig og har siden bevaret kontakten.  I 2008 købte Lasse et fritidshus på Tråen Trap i Nørre Debel på Fur, og vi blev igen naboer nogle måneder hvert år. Mange fælles middage er det blevet til, hvor Lasse ofte har fortalt om sine mange oplevelser som journalist.

Det gav ideen til at lave en video om hans vej til journalistikken og hans liv som journalist. Optagelserne blev lavet i perioden august 2019 - januar 2020.  Det er der kommet 13 videoer ud af, der sammenlagt varer ca. 5 timer og 20 minutter. Afsnittene vil i den kommende tid blive bragt på FurNyt.

God fornøjelse

Se video: https://youtu.be/w2Pmizf1nZo

 

Læs mere...

Kære 1-1-2 førstehjælper / hjerteløber på Fur - NU PRØVER VI IGEN

Vi synes, at det vil være dejligt, hvis vi igen på Fur kunne mødes til lidt genopfriskning af genoplivning/hjertestarter - og hygge.

Vi har gennem Hjerteforeningen været på kursus som hjerteredder-instruktør, og vil gerne invitere Furs 1-1-2 førstehjælpere og hjerteløbere til en kort genopfriskning / Giv-liv-kursus, da vi har fået træningsudstyr til rådighed.

Vi mødes over en kop kaffe og kage torsdag den 30. maj kl. 19 på FUR Camping.

Vi får også tid til at få snakket nogle relaterede ting igennem.

Bl.a. ny "Hjertesikker Zone", samarbejde med Ø-foreningen eller stiftelse af ny hjerteredder-forening?

Aftenen er kun for deltagere fra 1-1-2 og hjerteløbere, og tilmelding til Brian på 61701214.

Se begivenheden her: https://www.facebook.com/events/1676243992742483

Der vil senere blive tilbudt gratis kurser til alle.

Mange hilsner Ute Wagner og
Brian S. Bugge

Læs mere...

Online møde om energiomstilling II - torsdag den 9. juni kl. 19.00 - 20.30

Info fra Sammenslutningen af Danske Småøer

Vi følger op på februars velbesøgte møde om energiomstilling på småøerne med et nyt møde for øboere med interesse for energiomstilling og initiativer på området.
Alle er velkomne.
 
Kontakt Jan Bendix, Venø, Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.og få sendt mødelink med program i ugen før mødet.

Læs eventuelt mere om det første energiomstillingmøde i Ø-Posten nr. 187.

Du finder artiklen i Ø-Posten her: https://issuu.com/sammenslutningenafdanskesmaoer/docs/_-posten_187_skaerm_e

 

Læs mere...

Sofie præsts første Gudstjeneste på Ældrecenteret

Det var en stor dag for os på Ældrecenteret, da vi havde den første Gudstjeneste med vores nye præst, Sofie Skamris Pedersen.

Der var omtrendt fuldt hus i spisesalen, plus nogle udefra.

Gudstjenesten foregik på sædvanlig måde, som vi nu er vant til det.

Inden Gudstjenesten begyndte, blev hun budt velkommen af een af beboerne på ældrecenteret, som også overbragte hende en gave.

Vi tog Sofie til vores hjerte med det samme, og håber, vi må beholde hende i mange år. Så på den måde, håber vi for større tilslutning til Gudstjenesterne i fremtiden.

Læs mere...

Sofie Skamris - præst - indsættes i Fur kirke

Søndag eftermiddag d.8. maj var en pragtfuld dag, da vi endelig fik vores nye præst, Sofie Skamris indviet, noget vi havde ventet længe på, og det ser ud til at hun  var et godt valg.

Hun har sammen med sin mand og 2 børn, indtaget den store præstegård, og vi håber vi må beholde hende længe.

Der var indsætningsgudstjeneste i den fyldte kirke kl.14.00, hvor vores provst Susan Åen, indsatte hende i hendes gerning, som præst i Fur og Nordsalling pastorater.

Der var ikke mindre end 7 præster til at følge op. Så det blev en festlig oplevelse, og efter indsættelsen overtog hun tjenesten, og gjorde det så godt, at der er al mulig grund til at håbe, at vi har gjort et godt valg.

Efter Gudstenesten var menighedsrådet vært ved et stort flot kaffebord, hvor krosalen var helt fyldt op

Menighedsrådets formand Birgit Ladefoged, bød forsamlingen velkommen, og overbragte nogle gaver til hende, og vi sang da også nogle sange.
Foruden Birgit, der holdt en god velkomsttale til Sofie havde hendes mor, der havde været præst sammen med hendes far en god tale. De havde begge 2 været præster, men var nu gået på pension.

Det sidste, der skete var at Sofies mand, der er læge, sang en sang med guitarspil til og Sofie sang til.

Det var en god eftermiddag.

Læs mere...

Fur portrætter - RAKLA Galleri

RAKLA Galleri indleder 2022 sæsonen med en anderledes portrætudstilling af 25 mennesker, som du sikkert kender, hvis du er Furbo.

RAKLA Galleri åbner årets første udstilling lørdag d. 14. maj kl. 14 med fernisering på den Hollandske airbrushkunstner Edwin Weimar´s fine portrætter af 25 Furboere.  

Edwin Weimar har tidligere boet på Fur og er således ikke ukendt med mange af de mennesker, som han har skabt sine portrætter af, ligesom mange Furboere også vil kunne huske Edwin, som flyttede fra Fur for ikke mere end 5-6 år siden.

Lasse Højgaard fra RAKLA Galleri er meget spændt på, hvordan udstillingen bliver modtaget: ”Maleri eller akvarel eller foto, det er nogle billedtyper, som folk er bekendt med, men airbrush.? Det lyder nok lidt mere fremmed i de flestes ører og de som kender det, vil nok mest forbinde teknikken med reklameverdenen. Men sådan er det ikke mere kun.” I forbindelse med udstillingen vil der være sat en skærm op, hvor det er muligt at følge Edwin Weimars arbejde med airbrush, så man kan se, hvordan et billede bliver til.

Edwin Weimar har ikke lavet sine portrætter ud fra erindringen, men i tæt samarbejde med Lasse Højgaard, som i sin tid foreslog ham at lave udstillingen. Lasse Højgaard har været rundt på øen for at fotografere de mennesker, som nu bliver udstillet. Fotografierne har Lasse Højgaard så sendt til Edwin Weimar, som så har brugt billederne som forlæg for sine tegninger. Alle 25 portrætterede er naturligvis blevet spurgt og har indvilget i projektet.

”Et foto af et menneske kan give et og fint nuanceret billede af en person, men med airbrush kan man sige, at der tilføjes yderligere et lag, fordi tegningen jo i høj grad vil være kunstnerens fortolkning af fotografiet. Der er tilført en anden dybde, så at sige”, siger Lasse Højgaard om de mange portrætter. Derfor er han selvfølgelig også meget spændt på reaktionen fra det lokale publikum, som jo kender de fleste af de portrætterede. ”Jeg håber selvfølgelig, at de genkender personerne på billederne – og selvfølgelig ikke mindst: At de portrætterede også er tilfredse med resultatet.”

Der er fernisering d. 14. maj om eftermiddagen, hvor Edwin Weimar selv vil være til stede. Udstillingen vises til og med søndag d. 26. juni. Der er fri entre og altid the og kaffe på kanden i galleriet.

Læs mere...

Fur Tennisklub indbyder til sæson 2022

Nye og gamle medlemmer bydes velkommen til en ny sæson i klubben

Banerne er klar til brug fra lørdag den 7. maj 2022

Pris for medlemskab:
Juniorer (før 18 år) kr. 40
Seniorer kr. 100
Par kr. 150
Husstand kr. 250
Passiv kr. 100
50 Kr. - for depositum af nøgle


Kontingent for 2022 kan indbetales på :  MobilePay: 257731  Fur Tennisklub eller Spar Nord: 8510 7231962 -  

Vigtigt: Husk navn og adresse

Udleje af baner for ikke medlemmer:
100 Kr. - incl. ketsjere og bolde - 1 times rådighed over banerne.
50 Kr. - for depositum af nøgle

Udleje og reservation af baner sker fra turistkontoret nær banerne.
Åbningstid på kontoret er fra mandag, tirsdag, torsdag, fredag, lørdag 10.00-14.00

Aflevering af ketsjere og bolde efter denne tid, aftales med turistkontoret.

Bestyrelsen:

Knud Peder Jensen (formand) 61273832
Stefan Frøkjær-Jensen , kasserer 40321732
Arne Lykke-Sørensen 97593727
Alek Krylow 50816908
Erik Wind Andersen

Læs mere...
Abonnér på dette RSS feed