Menu
Artikel

Artikel (4087)

Sct.Hansaften på Ældrecenteret

Sct.Hans aften 2022 fejrede vi her på ældrecenteret i vores pavilion, som vi har haft siden i 2009, men aldrig benyttet ret meget, fordi det enten har været for koldt eller for varmt, til at være der, men denne aften var temperaturen lige til pas, og vi måtte have dørene til at stå åbne.

Det var en pragtfuld ide, Lone og Jane havde fået, med at holde det der, og det var for mig en god erstatning, for det vi har haft hos Niels Thise, hvert år, men nu er han her jo ikke mere, Så det synes jeg er godt, Lone vil holde det for os beboere på ældrecenteret.

Hun serverede dejligt smørrebrød, med tilhørende drikkevarer for os, hvorefter vi hyggede os med at synge nogle dejlige sommersange, inden vi sluttede af med kaffe is og jordbær.

Det var en dejlig aften, som Lone og Jane skal have mange tak for.

Læs mere...

Tidsrejse for børn på Fur Museum - Udvalgte dage i juni og juli

Fur Museum
Nederby 28, 7884 Fur

Børn kan lege sig tilbage i tiden på Fur. Det er museumsgården ”Det Lille Land”, der sætter rammerne omkring tidsrejsen, og nogle voksne værter vil lave aktiviteter, så børnene kan leve sig ind i arbejdet på marken, i staldene, stuehuset og værkstedet.

 
 Foto: Tidsrejsen på Fur Museum

Børn har en naturlig fantasi til at lege sig tilbage i tiden. Den evne stimulerer vi, så børnene kommer til at opleve alle de praktiske gøremål, der var på en lille gård i gamle dage. Forældrene og bedsteforældrene er velkomne til at lege med, eller man kan se Fur Museums øvrige udstillinger, mens børnene er på tidsrejsen.

En tidsrejse varer 1½ time.

For at undgå overbooking skal man lave forhåndstilmelding på museets billetbestillingssystem, som kan findes på hjemmesiden.

Hvornår kan man komme på tidsrejse?

25/06 kl. 11.00-12.30

25/06 kl. 13.00-14.30

26/06 kl. 11.00-12.30

26/06 kl. 13.00-14.30

03/07 kl. 11.00-12.30

03/07 kl. 13.00-14.30.  

23/07 kl. 11.00-12.30

23/07 kl. 13.00-14.30

24/07 kl. 11.00-12.30

24/07 kl. 13.00-14.30.

Det er gratis at deltage i tidsrejsen. Voksne over 18 år skal betale normal museumsentré. Der er fri entré for børn.

Projekt Tidsrejse gennemføres med støtte fra Fur Andelsbageris Fond, Fur Museums Støtteforening, Museum Saling, Skive Kommunes Landsbyudvalg og Kulturelt Samråd.

 

For yderligere oplysninger om kontakt venligst:

Museumsinspektør John Brinch Bertelsen

T: 9915 6933

E: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

 

Fotos: Fur Museum

Læs mere...

Vil du låne en bod til Fur Rundt 2022?

Lørdag den 9. juli er der Fur Rundt. Vil du låne en bod, så du kan komme i kontakt med  de mere end tusind mennesker, der er på Fur Havn den dag?

Furs Forenede Foreninger har 10 markedsboder. De er tre meter lange og halvanden meter dybe. Vil du låne en af dem? Har du en vare eller en serviceydelse, som du gerne vil vise for de mange hundrede mennesker, der deltager i Fur Rundt?

Du kan låne en markedsbod helt gratis.  

Bestil den hos Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller ring på 97 59 35 76 efter kl. 17.

FFF sørger for at boderne er fragtet til havnen. Du skal selv hjælpe til med opsætningen og medbringe bord, stole og plakatstander m.m.

Bestillingen sker efter princippet om først til mølle.

På vegne af Furs Forenede Foreninger

John Brinch Bertelsen

Læs mere...

Karolines hus - Ekstra indslag - en musikalsk oplevelse den 25. juni til ferniseringen kl. 14

Karolines Hus vil I forbindelse med ferniseringen d. 25.06. kl. 14 glæde sine gæster med et ekstra indslag i form af en musikalsk oplevelse. Denne oplevelse står sanger, guitarist og komponist Søren Ipland for!

Vi er stolte og glade for, at dette har kunnet lade sig gøre, og byder alle velkommen med gratis adgang.  

 

Søren Ipland

Til ferniseringen d. 25. juni i Karolines Hus på Fur spiller jeg mine egne sange, bare mig, min stemme og min guitar.  

Mellem numrene fortæller jeg historier om min inspiration til at skrive mine sange. Det sker, at der sniger sig et par enkelte sange ind, som jeg ikke selv har skrevet, men som har inspireret mig.

Jeg spiller sange med klare toner fra country- og folkgenren. Mine sange har ofte en melankolsk stemning. Jeg tror, det er fordi, melankolien giver mig mulighed for at skrive mest ærligt og intenst. 

 

Læs mere...

Generalforsamling i Sammenslutningen af Danske Småøer på Fur 2022

Jeg deltog i lørdags på generalforsamlingen i Sammenslutningen af Danske Småøer 2022 på Fur I Forsamlingshuset og sender lige lidt billeder samt den nye formands Kirsen Sydendals tale til den afgående formand Dorte Winther. Der var deltagere fra næsten alle de 27 småøer.

Efter generalforsamlingen var deltagerne på bustur rundt på øen. Først til Landstedhuller for at nyde frokost fra Bryghuset derefter til Bette Jen's hyw. Efter Landstedhuller og inden skolen besøgte vi Kenneth og Marie på Turisten og så deres fine butik og hørte deres historie og planer for fremtiden. På Fur Friskole og Børnehus havde 6 Ø-familier slået lejr for weekenden. Her nød vi en kop kaffe inden turen gik til museet. Om aftenen  var der middag på kroen for gæsterne og deres værter. Om søndagen var flere af deltagerne til gudstjeneste i kirken hvor der på dagen var barnedåb. Vores nye Præst Sofie Skamris Pedersen var desuden  dirigent på generalforsamlingen.

Den nye bestyrelse består af
Fmd. Kirsten Sydendal - Fejø
Næstfmd. Bjarne Jepsen -Aarø
Mogens Wideleff - Lyø
Flemming Christensen- Avernakø
Søren Svennesen - Barsø
Nyvalgt :
Birte Harritsø - Femø
Dorte Christensen  - Fur
Jørn Højer Pedersen  - Omø

Den nye formand Kirsten har skrevet den fine tale til Dorthe Winther.

TAK TIL DORTHE WINTHER ?
 
Ved generalforsamlingen i den forgangne weekend var min første opgave som formand naturligvis at takke Dorthe Winther fra Omø for hendes enorme arbejde i Øsammenslutningens ledelse i de seneste 21 år. Min tale kan I læse her:
 
Kære Dorthe

Jeg vil gerne rette en stor tak til dig på vegne af repræsentantskabet, bestyrelsen og ikke mindst mig selv.

Du har været næstformand for Sammenslutningen af danske Småøer i 9 år (2001-2010) og formand (2010-2022) i nu 12 år. Det er en kæmpestor bedrift, som du virkelig fortjener tak og anerkendelse for.

I de år er der sket virkelig meget. Der har været skiftende regeringer, statsministre og indenrigsministre, men småøernes interesser har de sidste 12 år været varetaget med den samme person i spidsen, nemlig Dorthe Winther. Regeringer forgår, Dorthe Winther består.
Men nu har du altså valgt at stoppe som formand. Det beklager vi, men vi har også forståelse for din beslutning og accepterer den med stor respekt for dig og det arbejde du har udført igennem årene.

Det er svært at udtrykke alt det vi danske øboer skylder dig for alt det du har gjort for os i din tid som næstformand og formand for de danske småøer. For os der skal gå i dine fodspor og sejle i dit kølvand bliver det en stor opgave at løfte. Det har vi alle vidst, og det er også derfor vi sidste år ændrede vedtægterne så vi i dag har fået en ny struktur i bestyrelsen som gør at man kan stille op til en almindelig bestyrelsespost når man vil, og ikke behøver at vente på at det bliver ens øs tur i rotationen eller at der er brug for en ny næstformand eller formand, for at træde ind i bestyrelsen. Det bliver spændende at se om vi kan få bredt nogle af de mange opgaver du har påtaget dig, ud på flere personer i bestyrelsen. For det er en nødvendighed. Du har påtaget dig et enormt arbejde som jeg tror er vokset for hvert år du har siddet. Du sætter en ære i at levere et godt stykke arbejde, og det har du gjort!

Jeg har sat utrolig meget pris på dig og vores samarbejde især i det år der er gået. Vi har kendt hinanden i mange år, synes jeg. Det har været en smule perifert, men jeg har altid godt kunnet lide dig. I 2014 var vi på Femø sammen på et øseminar, og jeg kan huske tog jeg et billede af dig og mig, hvor jeg skrev: ”Her er min formand”. Jeg var blevet lidt træt alle de lokalpolitikere der var omkring mig som pralede med selfier af deres partiformænd. Jeg havde ingen formand fra Christiansborg som jeg kunne sige jeg bekendte mig til. Men jeg havde Dorthe, hende ville jeg gerne bekende mig til i 2014, og sådan har jeg haft det lige siden. Du er et stort forbillede, og det har været værdifuldt for mig at følge dig og - i det seneste år - kunne betragte dig og lære af dig på tæt hold.
At få lov at efterfølge dig på formandsposten fylder mig med ydmyghed, gåpåmod og en kæmpe glæde.

Sekretariatet har arrangeret en afskedsreception for Dorthe d. 27. august i Odense – det er den dag hvor vi også skal vælge en ny LAG-bestyrelse. Jeg håber at I alle sammen vil dukke op og hylde Dorthe den dag, for det fortjener hun. Jeg glæder mig til at høre taler og historier fra alle de mange forskellige folk og organisationer som har samarbejdet med Dorthe igennem årene.

Dorthe, jeg håber du får en dejlig tid nu med mindre øarbejde og mere fritid og familieliv.

Du har været en fantastisk formand for Sammenslutningen af Danske Småøer. Professionel, vedholdende og med en ordentlighed og troværdighed som er helt i top. For at være en dygtig repræsentant og forhandler skal man have en høj grad af det man inden for retorikken kalder etos, og det kræver: 1) faglig dygtighed, 2) en høj moral og 3) imødekommenhed og velvilje. Du har det hele, Dorthe. ?

Jeg tror at alle dem der stiftede vores forening for snart 50 år siden ville fryde sig hvis de så de kampe du har taget, den udvikling og de resultater du og sammenslutningen har opnået frem til i dag. Der er noget at være stolt af, og jeg håber du tager det ind og mærker en tilfredshed helt ind i hjertet. For det kan du om nogen godt tillade dig.

Tak for din store indsats, Dorthe! ?

Beboerforeningerne fra øerne har en gave til dig. Hele 8230 kr. er der blevet samlet ind. Dem får du hermed på denne check. Til dig fra alle os!


BILLEDSERIER:

 

Læs mere...

Karolines Hus - Galleri på Fur - Sommerudstilling - start den 25. juni

Så er den store sommerudstilling på vej:

Lørdag d. 25. Juni kl. 14 slår vi dørene op for endnu en dejlig udstilling med fantastiske kunstnere fra Fyn og Jylland.

Kaj Glad viser sine glade og positive akvareller om livet i stort og småt.

Helen Nagel og datteren Christina Nagel præsenterer deres naivistiske malerier med motiver fra vores hverdag. Ofte med en del humor.

Ellen Bye Jensen viser os med sine sansninger af landskaber den bedste side af Fur.Nærmere introduktion følger:

Kai Glad, fuglemaleren fra Fyn
For et par år siden begyndte jeg for alvor at male akvareller.
Jeg blev fascineret af den lethed og elegance, som akvarelmaleriet udstråler. Det udtrykker meget præcist hvad jeg har på hjerte.
Mine motiver er typisk fugle, blomster og landskaber, som jeg holder meget af. De er en hyldest til den smukke natur og dens skabninger, som vi er omgivet af. Overalt hvor jeg færdes – på skovstier, langs stranden, og i det åbne landskab – ser jeg motiver. Jeg fotograferer og laver små skitser på stedet, men selve maleriet foregår hjemme i mit atelier.


Christina Nagel                                 

Jeg er født i Tyskland, men flyttede som 3 årig til Danmark.

I skolen var kunst et af mine yndlingsfag og jeg deltog i diverse konkurrencer, lavede tegneserier, som jeg vandt priser med.
Den naivistiske stil faldt mig helt naturligt og jeg er nok blevet inspireret hjemmefra, da min mor Helen har malet over 30 år i den naivistiske stil.
Rigtig at male for alvor begyndte jeg efter længere tids sygdom, lidt som terapi.
Inspirationen til malerierne finder jeg i oplevelser i dagligdagen, historier, naturen, i fotos eller reklamer.

I mine malerier håber jeg at kunne give mennesker et smil på deres læber. De kan måske genkende humoristiske situationer, de selv har oplevet.Helen Nagel    

Allerede da jeg fik min uddannelse som håndværksmaler lærte jeg at holde helt rigtigt på en pensel. Jeg ville hurtigt noget andet og meget mere. Efter nogle år som hjemmegående husmor, begyndte jeg at male, og har selv senere forklaret, at det aldrig var realistiske motiver”, men i stedet hentet fra fantasien. Ikke desto mindre tager jeg ofte udgangspunkt i det nære, i hverdagen og i mennesker jeg møder på min vej. Det kan være et menneske, jeg netop har set på gaden, og som bliver hovedperson i min næste billede, eller det kan være motiver fra land og by, hvor mennesker færdes, kommer cyklende, taler sammen eller sidder på en bænk.

En kendt kritiker har kaldt hende for ”troskyldighedens talent”, hvilket er et andet ord for den fine og ægte naivisme, som stråler ud af hendes billeder. Hun maler altid glade billeder i rene klare farver, hvor det idylliske er det fremherskende, og der er altid et glimt i øjet i hendes beskrivelser. Hun holder tydeligvis af de mennesker hun portrætterer.Ellen Bye Jensen, Karolines Hus


Himmellyset på Fur

Mødet med landskabet på Fur blev min kunstneriske inspiration

Fur er en overraskende og bjergtagende oplevelse for enhver, der besøger øen. At leve her på denne lille plet på jorden midt i Limfjordens omskiftelighed, er et privilegium uden sidestykke. Ens blik suges ind af landskabets vekselvirkninger. Indtrykkene fæstner sig på øjets nethinde. Det er disse indtryk for mit indre blik jeg udtrykker og fortolker i mine landskabsbilleder.

Lyset fra fjorden skifter umærkelig. Det ene øjeblik hensættes man i en stemning af rosa fredfyldthed, snart i en gylden skarphed, hvor hver detalje i landskabet står mejslet, for snart at kaste én ud i en elementernes rasen med storm, torden og lyn over himlen.

Saftigt grønne marker, gråviolette skyer, som flygter fejende over bakkerne. Klinterne mod nord, der rejser sig i både skifergrå toner og i alle regnbuens farver i de friske skreds forvredne former. Molergravenes arrede former, som genfortæller fortidens landskaber i nye fortolkninger.

Læs mere...

Husk marchen Fur Rundt 2022

Lørdag den 9. juli er der igen Fur Rundt. Sæt kryds i kalenderen. Efter to års ufrivillig pause afvikler vi igen marchen rundt om Danmarks skønneste ø.

Starten går fra Fur Havn kl. 8.00-10. Der er fire rastepladser undervejs på de ca. 20 km. Ved middagstid tændes grillen i målområdet på havnen. Der er folkefest om eftermiddagen, og senere aftensmad. Dagen slutter med havnebal. Alle er velkomne.

Furs Forenede Foreninger

Læs mere...

Sct. Hans i Bådelauget

Fur Bådelaug inviterer igen i år til Sct. Hans fest. Alle er velkommen – furboer, sommerhusejere og besøgende på øen.

Fra kl. 18.00 kan man købe pølser, øl og sodavand og kaffe og kage til rimelige priser. Der er gratis snobrødsbagning til alle børn.

Årets båltaler er Jørgen Ruby, formand for Fursund Turistforening og indehaver af Fur Antik.

Han holder båltalen ca. kl. 19.30. Bålet tændes ca. 20.30.

Medbring sangstemme, varmt tøj og kontanter. Vi tager hverken mod MobilPay eller kort.

Læs mere...

Fur Kunst inviterer til gratis koncert på havnen 18/6 kl. 10

Lørdag den 18/6 tager 5 troubadour på en lille musikalsk tur gennem Salling og spiller koncert på deres ladvogn.

Og turen starter med en gratis koncert på Fur havn kl. 10

Herefter drages videre til:

Da Winti i Selde, kl. 12.30

Kunst i Grønning, kl. 15

På Fællesscenen i Skive, kl. 17.30

De 5 troubadour er: Astrid Alsbjerg, Søren Lyhne, Lars Harboe, Michael Hamilton og Søren Ipland.
Koncerten vare ca. en times tid og er gratis

Så tag en kær ven om skulderen, en kop kaffe i hånden og kom ned og hør noget musik, den sidste lørdag i Skiveegnens Kulturuge 

Læs mere...

Investorgruppe køber sig ind i Fur Bryghus

Fur Bryghus byder fire erfarne erhvervsfolk velkommen i ejerkredsen. Det sker efter tidligere eneejer Mildred Fog har besluttet at byde nye kompetente investorer indenfor.

Fur Bryghus har siden åbningen d. 30 september 2004 udviklet sig fra at være et lille mikrobryggeri til at være en af Limfjordsøens største turist- og kulturinstitutioner samt opbygget et stærkt øl brand i det danske specialøls segment. Og i dag har en gruppe af fire erfarne erhvervsfolk købt sig ind i virksomheden.  

Mildred Fog udtaler:

”Det er ikke nogen hemmelighed, at min dåbsattest efterhånden siger, at det er tid for nye visioner og kræfter. Derfor glæder det mig, at jeg i dag kan byde en yderst kompetent investorgruppe velkommen i ejerkredsen. Det er vores fælles ambition, at Fur Bryghus fortsat skal være et lokalt fyrtårn, der skaber liv og aktivitet på Fur. Det har betydet meget for mig, at vi deler den ambition. Samtidig vil vi sammen udvikle øl brandet FUR så det kommer stærkere og bredere ud i markedet. Disse opgaver har jeg nu fundet de helt rigtige kompetencer til.”

Investorgruppen kommer med et bredt kompetencefelt og består af:

Michael Ring
- ny bestyrelsesformand i Fur Bryghus og ejerleder af Stelton i de sidste 18 år. Michael kommer med stærke kompetencer indenfor branding og mærkevareopbygning og har stor bestyrelseserfaring indenfor blivende forbrugsvare og FMCG.

Søren Holm Jensen
- Adm. Direktør i CO-RO, en dansk baseret juice- og læskedrik virksomhed, samt bestyrelsesmedlem i handelsvirksomheden Uhrenholdt. Tidligere 16 år i Carlsberg, blandt andet som kommerciel direktør i Europa og adm. direktør i Malaysia og Hong Kong. Søren kommer med stærke kompetencer indenfor produktion, salg- og markedsføring af drikkevarer samt organisationsudvikling.

Mads Hylleholt Bøttger,
Ejerleder af Dragsholm Slot og Brdr. Price Restauranterne samt Byens Hotel. Mads kommer med stærke kompetencer indenfor konceptudvikling, oplevelsesøkonomi, strategisk udvikling, branding og gastronomi.

Jacob Hjortshøj,
Partner i et af landets største advokatfirmaer. Jacob har stor bestyrelseserfaring fra mange formandsposter. Herudover er han en af landets førende M&A advokater og har væsentlig erfaring med ventureinvestering samt opstart og udvikling af mindre virksomheder.

Den nye bestyrelsesformand i Fur Bryghus, Michael Ring udtaler i forbindelse med investeringen:

”Vi glæder os meget til samarbejdet med Mildred og de mange dygtige medarbejdere på Fur Bryghus. Kulturen og atmosfæren er helt specielt og noget vi vil værne meget om. Det er vores klare fælles ambition at udvikle FUR brandet i craft beer segmentet og komplementerende produktkategorier med udgangspunkt i den helt specielle natur og de råvarer øen Fur kan bibringe. Fur Bryghus er ikke blot et bryggeri, men en kulturinstitution med mange koncerter og events og det er vores ambition at videreudvikle denne position. Vi kommer med en række forskellige kompetencer som med fælles bidrag vil videreudvikle selskabet i en positiv retning. Vi er ikke blot investorer, men aktive ejere og derfor har vi alle valgt at indtræde i Fur Bryghus bestyrelse. ”

For mere information kontakt venligst:
Mildred Fog                       
+45 20 93 32 80                   

 Michael Ring
+45 20 20 84 86

Foto:
Pressefoto

Læs mere...
Abonnér på dette RSS feed