Menu
Artikel

Artikel (3868)

Bor den næste Mads Langer på Fur ? - Musik på Fur Friskole

 • Udgivet i Artikel
 • Skrevet af

 • Notice: Undefined property: stdClass::$numOfComments in /var/www/furnyt.dk/public_html/templates/gk_news/html/com_k2/templates/default/category_item.php on line 54
  Vær den første til at kommentere!

Alle skal have mulighed for at få professionel musikundervisning, uanset hvor de bor. Det mener Skive Musikskole, som nu er godt i gang med ’Musik til Fur’ - et pilotprojekt, som skal nå ud til de børn, som ikke selv kan nå ind til musikskolen.

Han er tidlig på den. Men børnene har allerede stillet tre keyboards op og fundet guitaren frem, og sidder klar, da musiklærer Rasmus Trinderup træder ind på Fur Friskole.

De er fire: Asta, Magnus, Freja og Maya.En time går med højt humør. Børnene laver toplister med yndlingssange, og knipser selfies med store smil og musikinstrumenter – men når de bliver bedt om at spille, går de koncentreret til værks og god ro og orden. Selvom de utrænede fingre og håndled bliver ømme undervejs:

- Det er nemmere at lære det, når du er her, udbryder én af de unge elever.

Det er Rasmus Trinderup klar over. Det er ikke alt, man kan lære over en skærm:

- Det er klart, at undervisning ansigt til ansigt har nogle fordele. Dels fordi man nemmere kan hjælpe eleven med det tekniske, og dels fordi man selvfølgelig bedre kan mærke stemning og humør, når man sidder sammen, siger Rasmus Trinderup.

Det er dog ikke pilotprojektets vilkår. For ’Musik til Fur’ skal finde ud af, om blandingen af online undervisning, videolektioner og fysisk undervisning kan få flere børn og unge til at spille og interessere sig for musik. I dag er Rasmus Trinderup kørt til Fur Friskole, men for det meste foregår undervisningen adskilt.

- Det er lidt af en mundfuld at undervise online. Det har de fleste lærere nok erfaret det seneste år, bemærker Rasmus Trinderup:

- Men det fungerer med det hold, jeg har her, for det er nogle ekstremt søde børn. De vil gerne lære og de synes, det er sjovt.

Rasmus Trinderup er i øvrigt selv et levende bevis på, at undervisning bag en skærm har sin berettigelse. Han startede selv sådan for cirka 16 år siden: med øvevideoer fra YouTube og DVD.


 
Musikalske muligheder for alle

’Musik til Fur’ er en prøveballon, og Skive Musikskole vil på sigt gerne udbrede konceptet for at nå ud til flere elever på Skiveegnen. Lige nu er der fire elever. Fire. Det lyder måske ikke af meget at sætte resurser af til, men det understreger måske netop pointen:

- Det er jo vilkårene, når man vil nå ud til de tyndtbefolkede områder. Disse fire udgør vel 20 procent af Furs børn i den aldersgruppe, så jeg synes, det er et ganske pænt antal elever – og hvis den næste Mads Langer gemmer sig blandt de fire, er det jo det hele værd, siger Rasmus Trinderup med et grin og bliver alvorlig:

- Hvis vi som samfund ønsker at give alle lige muligheder, må vi jo tage med, at det kræver en ekstra indsats at nå herud. Musikundervisning kan være lige så vigtig for et barn på Fur, som den er for et barn i Aarhus – måske endda vigtigere, fordi der i alt er færre tilbud at vælge imellem.

Musik til Fur kører over otte undervisningsgange. Den tidsramme er for snæver til at skabe garvede musik-elever, påpeger Rasmus Trinderup:

- Det vigtigste er at skabe interessen og lade børnene udforske musikken. Hvis nogle af dem vil fortsætte som elever tilknyttet Skive Musikskole, er det en succes, men jeg forventer ikke, at alle gør. Sådan er det jo også med håndbold og fodbold – nogle prøver det af, og falder fra igen.

 
Om ’Musik til Fur’

’Musik til Fur’ kører derudaf mellem Påske og sommerferien 2021 og er en del af det større projekt ’Musik til Randen’ under Aarhus Musikskole. I efteråret 2020 fik projektet tildelt en luns af Region Midtjyllands kulturudviklingsmidler til at udvikle et nyt koncept for musikundervisning, som skal give lige adgang til kultur uanset hvor, man bor – og desuden udnytte teknologi i undervisningen.Sidst opdateret på skive.dk
https://skive.dk/nyheder-og-presse/kultur-og-fritid/musik-til-fur-1/

17.05.2021

Ansvarlig redaktør
MISK

Læs mere...

Har du en kandidat til prisen som ”Årets Iværksætter på Fur 2020?

Det er Fur Udviklingsråd, der indførte iværksætterprisen sidste år, hvor det var Limfjordens Sejlmageri ved Maria Øgaard Madsen, der modtog prisen. Hvem skal kandidere til prisen i år? Prisen tildeles personer eller virksomheder, der har gjort en særlig indsats – enten ved at etablere en ny virksomhed på Fur eller for at udvikle en eksisterende. Det er altså ikke nok at oprette et cvr-nr. Virksomheden skal have demonstreret sin levedygtighed. Derfor uddeles prisen i 2021 til den virksomhed, der gjorde en forskel i 2020. Virksomheden skal også fremstå som et godt eksempel og forbillede.

Hvis du har et forslag, så indsend det til formanden for Fur Udviklingsråd på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. inden udgangen af maj sammen med en begrundelse for, hvorfor lige præcis den virksomhed fortjener prisen.

 

 

Med venlig hilsen

John Brinch Bertelsen

 

Kønsborgvej 1, 7884 Fur

Tlf. 97 59 35 76

E-mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Læs mere...

Magtfulde mikrober, der gavner dig – et offentligt foredrag på Fur Friskole den 18. maj 2021

Alle er velkomne til at deltage i det livestreamede foredrag fra Aarhus Universitet. Alle skal fremvise gyldigt coronapas for at komme ind.
Det er professor i genomforskning, Oluf Borbye Pedersen, der fortæller. Du kan blive klogere, på den nyeste forskning om de svampe, bakterier og vira, der lever på og i os alle livet igennem. De styrker vores modstandskraft mod farlige mikrober, beskytter os mod kroniske sygdomme og   påvirker vores hjerner og stofskifte positivt.

Foredraget bliver livestreamet fra Aarhus Universitet, der har fået støtte fra Carlsberg Fonden til at afholde en serie af offentlige foredrag.  

Du får mulighed for at komme tættere på de nyeste opdagelser og erkendelser inden for naturvidenskab. Engagerede forelæsere holder foredrag om alle grene af naturvidenskaben, og du kan komme med. Niveauet er højt, og du vil blive udfordret, men du kan få udbytte af alle foredrag uanset dine faglige forudsætninger. Du kan stille spørgsmål til foredragsholderen og efterfølgende læse svarene på nettet på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..  Foredragene bliver IKKE offentlig tilgængelig på nettet efterfølgende. Det er altså kun tirsdag den 18. maj at du kan få mere viden om de magtfulde mikrober.

Arbejdsgruppen Fur Foredrag, Fur Friskole og Fur Museum indgår i det samarbejde, der gør det muligt at vise foredraget på Fur.
Der er gratis adgang til Fur Friskoles aula, hvor dørene åbner kl. 18.40. Foredraget begynder kl. 19.00 og varer til kl. ca. 21.00 med 20 minutters pause undervejs. Der kan købes drikkevarer til rimelige priser.
Deltagere, der kommer fra fastlandet, kan få færgebilletten refunderet. Det kræver forhåndstilmelding til Thea Cox på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.. Så klarer Thea det praktiske.

 

Yderligere information:

Thea Cox, arbejdsgruppe Fur Foredrag
E-mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Museumsinspektør John Brinch Bertelsen, Fur Museum.
E-mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Tlf. 99 15 69 33.

Læs mere...

Indkaldelse til generalforsamling i Fur Udviklingsråd

Onsdag den 26. maj 2021 afholder Fur Udviklingsråd ordinær generalforsamling. Det sker på Fur Museum kl. 19.00.

Dagsorden ifølge vedtægter:

1. Valg af ordstyrer og referent.
2. Godkendelse af dagsorden og generalforsamlingens lovlighed.
3. Fremlæggelse og godkendelse af årsberetning.
4. Fremlæggelse og godkendelse af årsregnskab (bilag).
5. Fastsættelse af kontingent.
6. Indkomne forslag.
7. Valg af medlemmer til bestyrelsen + en suppleant.
8. Valg af intern eller ekstern revisor + en revisorsuppleant.
9. Eventuelt.

Forslag skal være formanden i hænde senest 8 dage før generalforsamlingen.
På valg til bestyrelsen er John Brinch Bertelsen (genopstiller) og Mildred Fog (genopstiller ikke).

Efter tur er Ea Fur på valg som suppleant. Ea genopstiller ikke.

Årsrapport 2020Elly Hedevang og Anette Dalsgaard er på valg som revisor og revisorsuppleant (de genopstiller).

Af hensyn til borddækningen beder vi medlemmerne tilmelde deltagerantallet til formanden på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. senest 22. maj.

 

Foreninger, organisationer og virksomheder, der støtter Fur Udviklingsråds formål kan optages som medlem ved indbetaling af det fastsatte kontingent (500 kr.) på foreningens konto i Spar Nord: 8510-4585200609.

”Det er foreningens formål at udvikle og gennemføre projekter, der kan styrke erhvervsudvikling og bosættelse på Fur ud fra et strategisk helhedssyn. Ny viden, nytænkning og nye samarbejdsrelationer skal synliggøre og udnytte Furs potentiale som bo- og iværksætterø for aktive og kreative mennesker.”


Indkaldelsen er den 10. maj 2021 udsendt til de fonde, foreninger og virksomheder, der er medlem af Fur Udviklingsråd.

Med venlig hilsen

John Brinch Bertelsen (formand)
Få mere info på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Læs mere...

Sommerbilledskole på Fur Museum

Igen i år tilbyder Fur Museum to dages sommerbilledskole i den første uge af skolernes sommerferie.

Der bliver gang i farver, pensler og blyanter. Eleverne kommer til at gå på opdagelse i museets udstillinger og samlinger. Og ud fra inspirationen her, skal der arbejdes med opgaver inden for tegning, maleri og blandformer. Der skal leges og eksperimenteres med farver og materialer. Det bliver to dage med fuld gang i kreativitet og skaberkraft.

Undervisningen er for børn fra 3. til 6. klasse. Det kræver ingen særlige forudsætninger at være med de to dage.  

Vi følger de råd sundhedsmyndighederne anbefaler omkring corona.

Sommerbilledskolen er arrangeret af John Bertelsen Fur Museum og Lisbet Hauge.

Hvor:  Fur Museum, Nederby 28, 7884 Fur
Hvornår: 29. juni og 30. juli kl. 9.30-14.30
Pris: 200 kr.

Undervisere Lisbet Hauge tidligere leder af Herning Billedskole og Tina Hauge

Tilmelding og nærmere information Lisbet Hauge: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. tlf. 29 10 17 41

Tilmeldingsfrist 11. juni. Tilmelding efter ”først til mølle” princippet

Billeder fra sidste års sommerbilledskole

Læs mere...

Støt vort lokale bestyrelsesmedlem i Destination Limfjorden

Hvis Fur fortsat skal have en stemme i Destination Limfjordens  bestyrelse, så opfordrer vi jer til at møde frem til den årlige generalforsamling, som i år afholdes :

Onsdag den 19. maj kl. 17.00 – 20.00
Kulturcenter Limfjord, Skyttevej 17 – 7800 Skive

Tilmelding: https://www.ferievedlimfjorden.dk/erhverv/generalforsamling-2021

Alle der var med sidste år er automatisk registreret som medlemmer, og kan blot tilmelde sig og møde frem.
Ønsker du at blive medlem ( gratis i år ), og derved have den vigtige stemmeret til generalforsamlingen, så kontakt venligst Destination Limfjorden.
info@destinationlimfjorden@dk  telefon nr. 21490730

Jørgen Christiansen, som er ”vores” bestyrelsesmedlem hos Destination Limfjorden, er på valg i år og han er villig til genvalg. Vi har brug for en person som Jørgen, som til dagligt arbejder på Herrens Mark, (Fur) og som i mange år har udført et utroligt godt stykke arbejde indenfor erhverv, håndværk og ikke mindst kultur - ikke kun på Fur men også på Østsalling.

Fursund Turistforening opfordrer derfor alle vore medlemmer om at møde frem den 19. maj og deltage fysisk i ovenstående generalforsamling.

På bestyrelsens vegne
Fursund Turistforening

Jørgen Ruby
formand                      Skive, den 10. maj 2021


Dagsorden : Generalforsamling Destination Limfjorden

1. Velkomst ved formand Peder Christian Kirkegaard
2. Præsentation af bestyrelsen
3. Valg af dirigent
4. Bestyrelsens beretning om destinationen i det forgangne år (2020)
5. Forelæggelse og godkendelse af regnskab
6. Indkomne forslag:

Bestyrelsen foreslår en vedtægtsændring.
I henhold til §12 står der at bestyrelsen skal udpege en uafhængig sagkyndig, der skal revidere regnskabet. Dette er meningsforstyrrende i forhold til §6.
Følgende ændring foreslås: § 12 - 3. afsnit ændres til "Destinationens regnskab revideres af en af generalforsamlingen hvert år valgte revisor".
7. Fremlæggelse af årets budget
8. Orientering om årets aktiviteter 2021
9. Fastsættelse af kontingent
10. Valg til bestyrelsen

På valg er: Ordinært bestyrelsesmedlem
Jørgen Christiansen (modtager genvalg)
Suppleanter:
Danni Boysen (modtager genvalg)
Peter Kjeldberg er stoppet i Lydens By, der skal derfor findes en ny suppleant for en 1-årig periode
11. Valg af revisor
12. Eventuelt

Læs mere...

Ændrede åbningstider for kviktest i Fur Forsamlingshus

 • Udgivet i Artikel
 • Skrevet af

 • Notice: Undefined property: stdClass::$numOfComments in /var/www/furnyt.dk/public_html/templates/gk_news/html/com_k2/templates/default/category_item.php on line 54
  Vær den første til at kommentere!

Fra onsdag den 12. maj sker der en lille ændring af åbningstiderne for kviktest i Fur Forsamlingshus.

Der er adgang fra kl. 9.30 til 18.00.

Man kan fortsat blive testet onsdage og fredage.

 

 

 

Læs mere...

Indkaldelse til generalforsamling i Fur Væksthus - 10. juni

 • Udgivet i Artikel
 • Skrevet af

 • Notice: Undefined property: stdClass::$numOfComments in /var/www/furnyt.dk/public_html/templates/gk_news/html/com_k2/templates/default/category_item.php on line 54
  Vær den første til at kommentere!

Foreningen Fur Væksthus afholder ordinær generalforsamling torsdag den 10. juni 2021 fra kl. 19.00 Generalforsamlingen afholdes i mødelokalerne på Madsbadvej 15.

Alle medlemmer er velkomne. Kontingentet for 2021 kan indbetales på foreningens konto i Spar Nord: 8510-458-28-73785.

Dagsorden:

1. Valg af dirigent.

2. Bestyrelsen aflægger beretning.

3. Det reviderede regnskab forelægges til godkendelse.

4. Fastsættelse af medlemskontingent.

5. Valg af bestyrelsesmedlemmer og 2 suppleanter.

6. Valg af revisor.

7. Indkomne forslag.

8. Eventuelt

 

Med venlig hilsen

Bestyrelsen for Foreningen Fur Væksthus

Læs mere...

Offentligt foredrag om sære sanser på Fur Friskole den 11. maj 2021

Efter en coronapause genoptager vi de livestreamede foredrag fra Aarhus Universitet. Alle skal fremvise gyldigt coronapas for at komme ind.

Det er professor i sansefysiologi Peter Teglberg Madsen, der forelæser om sære sanser. Vores opfattede virkelighed er bestemt af den hukommelse og de sanser, som vi er udstyret med.

Hør om hvor lille en del af omverdenen vi reel opfatter, og om de sære sanser, der giver nogle dyr en virkelighedsopfattelse, der er meget langt fra vores egen.
Foredraget bliver livestreamet fra Aarhus Universitet, der har fået støtte fra Carlsberg Fonden til at afholde en serie af offentlige foredrag. Arbejdsgruppen Fur Foredrag, Fur Friskole og Fur Museum indgår i det samarbejde, der gør det muligt at vise foredraget på Fur.

Du får mulighed for at komme tættere på de nyeste opdagelser og erkendelser inden for naturvidenskab. Engagerede forelæsere holder foredrag om alle grene af naturvidenskaben, og du kan komme med. Niveauet er højt, og du vil blive udfordret, men du kan få udbytte af alle foredrag uanset dine faglige forudsætninger. Du kan stille spørgsmål til foredragsholderen og efterfølgende læse svarene på nettet på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..  Foredragene bliver IKKE offentlig tilgængelig på nettet efterfølgende. Det er altså kun tirsdag den 11. maj at du kan få mere viden om de sære sanser. 

Der er gratis adgang til Fur Friskoles aula, hvor dørene åbner kl. 18.40. Foredraget begynder kl. 19.00 og varer til kl. ca. 21.00 med 20 minutters pause undervejs. Der kan købes drikkevarer til rimelige priser.

Deltagere, der kommer fra fastlandet, kan få færgebilletten refunderet. Det kræver forhåndstilmelding til Thea Cox på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.. Så klarer Thea det praktiske.

 

Yderligere information:

Thea Cox, arbejdsgruppe Fur Foredrag
E-mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Museumsinspektør John Brinch Bertelsen, Fur Museum.
E-mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Tlf. 99 15 69 33.

Læs mere...

Fur Andelsbageris Fond indkalder ansøgninger

Ifølge vedtægterne skal bestyrelsen for Fur Andelsbageris Fond forvalte kapitalen, så den giver et årligt afkast på minimum 50.000 kr. Som renteudviklingen har været, er det i dag en umulig opgave. Afkastet er nu så beskedent, at det ikke længere kan opveje omkostningerne.

Bestyrelsen har derfor besluttet at opløse fonden ved at udlodde egenkapitalen i portioner a 50.000 eller 100.000 kr. til almennyttige og kulturelle projekter, der kan komme Fur og furboer til gode. Foreninger, institutioner og borgere kan søge.

Det er en betingelse, at støtten fra Fur Andelsbageris Fond udgør højest halvdelen af projektets samlede finansiering. Der kan med andre ord kun søges til større udviklingsprojekter, hvor der er  en egenfinansiering og/eller støtte fra for eksempel, Landsbypuljen, Landdistriktspuljen og LAG eller andre fonde. Der kan ikke søges til drift.

Ansøgningen skal indeholde projektbeskrivelse, budget, finansieringsplan og driftsbudget for de første tre år efter projektets afslutning samt det senest godkendte årsregnskab. En eventuel støtte fra Fur Andelsbageris Fond kan først komme til udbetaling, når der er endelig dokumentation for, at den samlede finansiering er tilvejebragt.

Ansøgning skal sendes til formanden for Fur Andelsbageris Fond, Lars Lykke på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.. Senest den 5. juni 2021. Bestyrelsen vil snarest herefter behandle ansøgningerne.
Når egenkapitalen er på mindre end 50.000 kr. vil bestyrelsen fordele de sidste midler og opløse fonden.

Med venlig hilsen på vegne af fondsbestyrelsen Lars Lykke (formand)

Læs mere...
Abonnér på dette RSS feed