Menu
Artikel

Artikel (4475)

23 oktober 2024 kl. 19 - 2030 - Guidet fælleslæsning - Litteratur på menukortet hos Fru Jensen på Fur Søndergårdevej 64, 7884 Fur

  • Udgivet i Artikel
  • Skrevet af

  • Notice: Undefined property: stdClass::$numOfComments in /var/www/furnyt.dk/public_html/templates/gk_news/html/com_k2/templates/default/category_item.php on line 54
    Vær den første til at kommentere!

Guidet fælleslæsning er en unik måde at opleve litteratur på. Her samles små grupper, for sammen at dykke ned i skønlitterære værker. En uddannet læseguide leder fælleslæsningen, som veksler mellem højtlæsning og livlige samtaler om teksten.

Læseguiden forbereder nøje udvalgte tekster, der kan være alt fra noveller til poesi. Det bedste ved det hele? Du skal ikke forberede sig hjemmefra. Vi mødes blot for at lytte, dele tanker og lade ordene flyde. Det skaber en afslappet atmosfære, hvor litteraturen kan komme til live, og hvor alle kan bidrage med deres perspektiver. 

Det er en indbydende måde at opleve bøger på, og en chance for at opdage nye sider af litteraturen sammen. 

DER ER KUN 7 pladser tildeltagere/efter først til mølle. Pris 149 kr. inkl. en let anretning og et glas vin Foregår hos Fru Jensen på Søndergårdevej 64, 7884 Fur Arrangører: Skive Bibliotek og. Fru Jensen Book billet her?? 

 https://www.place2book.com/da/sw2/sales/fjzcymu03w

Eller på skivebibliotek.dk

Billedet er fra et tidligere arrangement hos Fru Jensen

Læs mere...

Så er det nu der skal tegnes annonce i Fur og Øst Salling Guide 2025

Vi er i fuld gang med at planlægge guiden for 2025

Og igen i år er der god opbakning. Guiden er vigtig for at kunne drive vores fysiske Turistkontor, hvor der ydes en ekstra god vejledning om både naturen, spisestederne, kunsten, overnatningsmuligheder samt cykeludlejning.

Siger Linnea Lykke Andersen der er med i arbejdsgruppen omkring Guide.

 

Og derudover er den jo næsten en Bibel for øens gæster, i 2025 trykker vi 34.000 stk., som bliver delt ud på Ferie for Alle messen i Herning, den kommer også som i 2024 til at stå på tankstationerne mm. langs motorvejen, lige som campingpladser, spisesteder, overnatningssteder mv. i hele landet, ja selv flere tyske steder bestiller den online.

 

Men da vi har fået at vide at der af uforklarlige årsager er nogle der ikke har fået mailen omkring tilmelding til Guiden 2025, vælger vi at skrive ud her også.

Der er stadig mulighed for at man kan nå at komme med, det er bare at skrive en mail til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. – så skal vi nok tage kontakt ud til jer omkring tilmeldingen til Guiden 2025.

 

Samtidig er Linnea mv. mere end godt tilfredse med vinder billedet, der i 2025 skal være på forsiden.

Foto: Mik Dyrberg Andersen

 

Kontakt arbejdsgruppen på:

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. 

Eller 

Linnea på telefon 22 65 07 18

Jørgen på 24 25 70 67

Læs mere...

Efterårsferieaktiviteter på Fur Museum - Vulkanudbrud, Rundvisning og 'Tidsrejsen'

Efterårsferieaktiviteter på Fur Museum
Mandag d. 14. til fredag d. 18. oktober kl. 10-16
Masser af oplevelser for hele familien! Ud over at besøge Fur Museums udstillinger har du blandt andet også mulighed for at være kreativ og male på moler og skaller og lave smykker med forskellige naturmaterialer.

Vulkandemonstration kl. 11
Mandag til fredag kan du komme med vores geolog, Bo, til vulkandemonstration i geoparken bag museet, hvor han vil fortælle mere om, hvordan en vulkan fungerer og hvad det har med Fur at gøre.

Rundvisning på museet kl. 11.30
Mandag til fredag kan du tage med vores geolog på rundvisning på museet, så du kan blive klogere på Fur Museum og hvad museet tilbyder.

”Tidsrejsen” på Fur Museum
Tirsdag d. 15. og onsdag d. 17. oktober kl. 12
Leg dig tilbage i tiden i “Det Lille Land”

“Det Lille Land” sætter rammerne omkring Tidsrejsen, og voksne værter vil lave aktiviteter, så børnene kan leve sig ind i arbejdet i marken, staldene, stuehuset og værkstedet.

Børnene kommer til at opleve alle de praktiske gøremål, der var på en lille gård i gamle dage.

Forældre og bedsteforældre er velkomne til at lege med, eller kan – mens børnene er på Tidsrejsen -  se Fur Museums øvrige udstillinger.

 

En Tidsrejse varer 1½ time. Der er ingen forhåndstilmelding. Deltagerantallet er begrænset, så man deltager efter først-til-mølle princippet.

 

Det er gratis for børn at deltage; voksne betaler normal entré til Fur Museum

Læs mere...

Oplev magi og mystik på Fur Museum – En unik aften for hele familien - Mandag den 14. og tirsdag den 15. oktober kl. 19-21

Et samarbejdsprojekt mellem Museum Salling/ Fur Museum og TRAKO – Skives Teaterskole for børn

Kom og oplev en helt unik familieaften i samarbejde med TRAKO, hvor historiens magi og kreativiteten får frit spil på Fur Museum!

 

”Igennem museets projekt Kunst og Kulturlaboratorium har vi fået mulighed for at indgå i et helt nyt samarbejde med TRAKO i Skive. Det er projektets afsæt at undersøge nye formidlingsmuligheder og metoder.  Muligheden, her, for at arbejde med børnene og de unge, som en del af museets formidling er helt speciel. Vi får nye øjne på vores eget sted, for hvad ser børnene? Hvordan oplever de museet? udtaler Anja Høegh Projektleder på Kunst og Kulturlaboratorium. ”Og børnene får også et nyt ejerskab til deres lokale historie, og kan blive ambassadører for deres egen by eller område og måske kan disse samarbejder vokse og udvikles på sigt.”

 

”Vi inviterer hele familien til en spændende og magisk oplevelse, når museet på en helt særlig måde bliver vækket til live efter mørkets frembrud. Den onde Dr. Dunder, der hader sjov og leg, har sat sig for at forvandle Fur til Danmarks kedeligste ø. Hans mål er at sende alle landets skolebørn dertil for at gøre dem kedelige, så han kan få den fred og ro, han længes efter. Men hans onde planer er gået galt! Ved en fejl har han vækket hele museets udstilling til live – og det er jeres chance for at redde børns sjov og fantasi! Det er rammen om aftenens oplevelse”, fortæller Marc Bray instruktør i TRAKO, som har været glad for muligheden med samarbejdet. ”Vi får en unik mulighed for at udvide scenerummet til andet end en teatersal, og så er det sjovt med en opgave, som både er bundet op på at bruge fantasien, men også på den lokale historie. Vi glæder os!”

 

Gæsterne kan udforske museet i mørket med egen lommelygte som guide. Oplev mystiske væsner, historiske personer og måske endda dyr fra Furs fascinerende fortid. Aftenens rundtur fører både ind og ud af museet, hvor man vil blive mødt af spændende og dramatiske scenarier, opført af elever fra TRAKO – Skives teaterskole for børn og unge.

 

Efter levendegørelsen vil der være mulighed for kreative aktiviteter, hygge og køb af snacks i caféen og butikken.

Husk at medbringe din egen lommelygte for at få mest muligt ud af den stemningsfulde aften, hvor hele museet og øens historie får nyt liv. Der er begrænset antal billetter, så vi opfordrer til at bestille i god tid; billetterne kan købes via museets hjemmeside.

 

Kom og oplev en helt unik familieaften i samarbejde med TRAKO, hvor historiens magi og kreativiteten får frit spil på Fur Museum! Støttet af Kulturelt Samråd og Kunst og Kulturlaboratorium.

 

For yderligere oplysninger kontakt venligst:

Anja Høegh, projektleder Kunst & Kulturlaboratorium

E: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

 

 

Fotos: Museum Salling

Læs mere...

Krebs og DODO klar til FUR SOMMERKONCERT 2025

FUR SOMMERKONCERT 2025 afvikles lørdag den 9. august 2025 fra kl. 12.00 i den hyggelige park ved Fur Bryghus. Programmet byder på Poul Krebs, DODO & THE DODOS, Kalaset, Mumle og mange flere. Billetsalget starter fredag den 4. oktober for dem, der vil sikre sig billet og samtidigt spare penge.

 

- Til FUR Sommerkoncert finder du hyggelige barer, der serverer frisktappet fadøl fra Fur, cocktails, vine, bobler, kaffe og meget andet, ligesom de hyggelige madboder byder på lækker mad i hyggelige omgivelser, fortæller Eventchef Danni Boysen, og fortsætter:

 

- Og så kan man vælge at købe en normal billet, der giver adgang til pladsen og alle koncerter. Du kan også vælge at købe en VIP-billet, der giver dig adgang til VIP-området med egne toiletter, lækker to retters menu, adgang til alle de fede koncerter mv., fortæller han. 

 

Krebs og DODO giver hitparade

Publikum kan glæde sig til et musikalsk cruise i Poul Krebs' fantastiske sangskat, der rummer hits som "Sådan Nogen Som Os", "Johnny Har Var Lige Ved At Blive Sindssyg", "Morisson, Dyla n og Elvis", "Små Sensationer" og mange, mange flere.

 

Det samme gælder for DODO & THE DODOS. 

 

- Hvem kender ikke hits som "Vågner i natten", "Sømand af verden", "Vi gør det vi ka' li", "Lev livet nu" og "Pigen med det røde hår"? Nej vel!, siger Danni Boysen.

 

KALASET fyrer op under festen på FUR

Er der nogle, der forstår at holde et rigtigt kalas, er det himmelstormerne i danske KALASET.

 

KALASET er inspireret af bands som Superheroes, Broken Social Scene og The Cure, og er kendt for radiohits som "Vi Uendelige", "Kaos Kan Være Smukt" samt debutsinglen "Riv I Mit Hår".

 

De er også på plakaten, sammen med MUMLE, som publikum stensikkert  kender fra hittet "Det Modsatte" - der i 2023 og 2024 blev et stort radiohit. Sangen rundede hurtigt 1 million afspilninger hos musiktjenesten Spotify, og har placeret MUMLE som en af ungdommens mest populære, nye og unge danske artister.

 

Danni Boysen fortæller, at der kommer endnu et par navne på det allerede flotte program.

 

Køb billet nu og spar penge

Billetsalget til FUR Sommerkoncert skydes i gang fredag den 4. oktober 2024 kl. 10.00 på www.furbryghus.dk, og der er penge at spare for de hurtige, der køber billet i weekenden fredag den 4. oktober kl. 10.00 til og med søndag den 6. oktober ved midnat.

 

FAKTABOX:

VIP EARLY BIRD 745 + gebyr (MAN SPARER 150 KRONER)

som inkluderer adgang til pladsen og alle koncerterne - egen plads i vip området med udvidet komfort – 2 retters aftenmenu. Drikkevarer er ikke inkluderet i billetten.

 

NORMAL EARLY BIRD 445,- + gebyr (MAN SPARER 150 KRONER)

som inkluderer adgang til pladsen og alle koncerterne.

 

Start billetsalg:  fredag den 4. oktober 2024 kl. 10.00

STOP SALG EARLY BIRD: søndag den 6. oktober 2024 ved midnat.

 

Billetsalg på www.furbryghus.dk

 

Fotos:

Pressefotos

 

Yderligere information:

Danni Boysen, tlf. 2349 2198

Læs mere...

Fur Kraftvarmeværk afholder ordinær generalforsamling onsdag den 9. oktober 2024 kl. 19.30 på Fur Færgekro

 Dagsorden:

 

1. Valg af dirigent

2. Beretning for det forløbne regnskabsår

3. Fremlæggelse af det reviderede årsregnskab 2023/2024 til godkendelse

4. Fremlæggelse af budget for 2024/2025

5 . Forslag fra bestyrelsen

6. Indkomne forslag fra andelshaverne

7. Valg af bestyrelsesmedlemmer og suppleanter

    Bestyrelsesmedlemmer der er på valg:

    Esben Sejer Jeppesen, Gunnar D. Christensen og Erik Wind Andersen

8. Suppleanter der er på valg:

    Søren Jul Søndergaard og Torben Lange Simonsen

8. Valg af revisionsfirma

9. Eventuelt

 

Koncentrat af det reviderede regnskab kan ses på www.fur-fjernvarme.dk

 

 

Med venlig hilsen

 

Bestyrelsen

Fur Kraftvarmeværk

Vilietoften 4

7884 Fur

Tlf.: 97 59 38 44

E-mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Læs mere...
Abonnér på dette RSS feed
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/furnyt.dk/public_html/templates/gk_news/html/com_k2/templates/default/category.php on line 191