Menu

Gudstjeneste i naturen - Pilgrimsvandring på Fur

  • Skrevet af 

Lørdag d. 8. Maj havde Fællesudvalget for Selde-Åsted, Junget-Thorum og Fur Menighedsråd arrangeret en pilgrimsvandring i bakkerne på nordsiden af Fur. Vi havde valgt en dato en maj i håb om solskin og godt vejr til vandringen, men det gode vejr havde valgt at gå uden om Fur. Det gjorde imidlertid ikke vandringen og samværet ringere – tværtimod

Lørdag d. 8. Maj havde Fællesudvalget for Selde-Åsted, Junget-Thorum og Fur Menighedsråd arrangeret en pilgrimsvandring i bakkerne på nordsiden af Fur. Vi havde valgt en dato en maj i håb om solskin og godt vejr til vandringen, men det gode vejr havde valgt at gå uden om Fur. Det gjorde imidlertid ikke vandringen og samværet ringere – tværtimod.

En pilgrimsvandring er en vandring af længere eller kortere varighed, hvor der veksles mellem bøn og ord til eftertanke og vandring i naturen. Nogle strækninger tilbagelægges i tavshed og på andre strækninger kan man tale sammen. Man kunne kalde det en slags gudstjeneste i naturen, hvor den rolige vandring får en særlig meditativ stemning frem.

Pilgrimsvandringen blev anført af sognepræst Claus Olsen, Fur, som havde planlagt en fin rute i det bakkede terræn og fundet ord til eftertanke, som vi fik ved små stop på vejen. Vi gik ud fra Emmelstenhus kl. 14.00 i let regn og efter en vandring på næsten to timer i både strid blæst og læ, kom vi tilbage til udgangspunktet. En dejlig overraskelse ventede ved Rødstenen, hvor der var kaffe og chokolade.

Samværet sluttede med sang og varm suppe, som blev nydt i fulde drag. Vi håber at kunne gentage pilgrimsvandringen til næste år enten i Fællesudvalgets regi eller med Fur Menighedsråd som arrangør.

På vegne af Fællesudvalget - 14.05.2010
Anne Marie Hansen, Fur Menighedsråd

Senest ændretLørdag, 26 juli 2014 11:16
Til toppen