Logo
Udskriv denne side

Udvikling eller afvikling

Det er med stor sorg og modløshed, at vi modtager beskeden om, at børne- og familieudvalget på deres møde den 7. april har besluttet, at Furs børn fra 3-6 år enten skal passes i Selde Børnehave eller skal tilbage til dagplejen sammen med børn fra 0-3 år, som det var for 15 år siden, inden børnehaven blev oprettet.

Det er med stor sorg og modløshed, at vi modtager beskeden om, at børne- og familieudvalget på deres møde den 7. april har besluttet, at Furs børn fra 3-6 år enten skal passes i Selde Børnehave eller skal tilbage til dagplejen sammen med børn fra 0-3 år, som det var for 15 år siden, inden børnehaven blev oprettet.

Jeg har selv en søn, der er startet i børnehaven 1. marts, og det er han glad for, og han var også klar til at komme videre fra dagplejen og hen til de større børn i børnehaven på det tidspunkt.

Der er i øjeblikket 9 børn i børnehaven og 11 børn i dagplejen fordelt på tre dagplejemødre, hvoraf de tre af børnene går videre til børnehaven inden nytår, og fem nye furboer er såmænd også på vej i år. Det er ikke mange nej, men det går fremad, og vi oplever heldigvis, at unge furboer flytter tilbage til Fur og stifter familie. Det er dejligt, og vi håber på flere. Og det er den yngre generation, der får børn nu, så vi håber på, at der kommer flere nye små furboer de kommende år.

Den 27. februar i år blev der afholdt et seminar »Branding Fur« på Fur Skole. Det gik ud på at markedsføre Fur som en ø i udvikling og lokke flere til at bosætte sig på øen. Men det er jo ikke det, der sker nu. Nu afvikler vi i stedet for. Lukker børnehaven og Furs børn starter i Selde Børnehave, så går de videre på skolen derovre, for der har de nu deres kammerater, og så lukker skole og sfo på Fur, og hvad sker der så ...

Det er børnene, der er det grundlæggende i et samfund, og vi skal ikke regne med, at der flytter børnefamilier til øen, når ikke der er pasningsmuligheder. For det betyder meget, når familier vælger at bosætte sig her, at de kan få deres børn passet her på øen. Hvis begge forældre arbejder her på øen, som min mand og jeg gør, så er det en stor udgift at skulle med færgen to gange om dagen for at hente børn, og det tror jeg ikke, kommunen er villig til at betale, for vi har jo selv valgt at bo på Fur, nå ja det var vel nok ærgeligt.

Jamen så lad os da alle sammen flytte til Skive og gå i kulturcenter og se på kunst i gågaden, så lader vi de gamle blive herovre, der er godt ikke nogen busser, der kører rundt, for det er også sparet væk, så de er bundet til deres hjem uden mulighed for at komme hjemmefra.

For lige at vende tilbage til mødet den 27. februar om markedsføring af Fur, der var der til lejligheden inviteret både borgmesteren (forhenværende furbo) og en repræsentant fra Socialministeret, da de havde bevilget en million kr. til projektet.

Repræsentanten fra Socialministeret havde store forventninger til projektet og lagde vægt på, at det kræver opbakning fra kommunen for at det kan lykkes at udvikle og trække tilflyttere til øen. Den opbakning kan vist ligge på et meget lille sted. Borgmesteren selv syntes godt om projektet og sluttede af med ordene »Fur først og fremmest«. Mon ikke det skulle have været »Fur sidst og længst væk« i stedet for?

Jeg læste et sted i beslutningsreferatet fra børne- og familieudvalget, at det kan balancere i børnehaven med 15 børn, så vi kommer lige til at mangle to, når vi kommer til nytår, og så lige de ca. 300.000 kr., der er i underskud. Mon ikke de kan findes et sted i de millioner, som kommunen får af staten for at være belastet af en ø som Fur, og som ingen aner hvor havner. En bøn til byrådet: Lad os da give det en chance det halvandet års tid, så længe Branding Fur projektet kører, så vi føler, at man udvikler i stedet for at afvikle.

På mine børns vegne

Anne-Marie Mortensen
Hellesmndevej 2
7884 Fur

14.04.2010
www.furnyt.dk

furnyt.dk - 2019-2020 - All rights reserved.