Menu

Skive Kommune stiller garanti på 1 million kr.

  • Skrevet af 

Fur Udviklingsselskab ApS har på byrådsmødet lige før påske fået tilsagn om en kommunegaranti på 1 million kroner. Det sker i forbindelse med en større ombygning af Fur Camping og Råkilde Lejrskole

Fur Udviklingsselskab ApS har på byrådsmødet lige før påske fået tilsagn om en kommunegaranti på 1 million kroner. Det sker i forbindelse med en større ombygning af Fur Camping og Råkilde Lejrskole.

Furs eneste campingplads fik pr. 1. januar nye forpagtere, da Brian Sørensen og Betina Bugge overtog pladsen efter Karl Ejner Jensen, der sidste sommer meddelte, at han stoppede som forpagter til årsskiftet.

Samtidig med det nye forpagter par har taget over, er Fur Udviklingsselskab i gang med en større ombygning og renovering af campingplads og  lejrskole. Over det nuværende køkken og cafeteria etableres en forpagterbolig i tagetagen, vinduer og døre er blevet udskiftet i hovedbygning og lejrskole, solvarmeanlæg til produktion af brugsvand og etablering af familiebaderum, så campingpladsen  kan bevare sine tre stjerner. Der har været stor opbakning til projektet, idet Furs to store fonde, Fuur Sparekasses Erhvervsfond og Foreningen Fur Brand har ydet et større beløb. Dertil kommer midler fra Småøernes Aktionsgruppe med midler fra EU og Fødevareministeriet.

I forbindelse med forpagterskiftet skiftede pladsen også navn, så den nu hedder Fur Camping – Råkilde Lejrskole. Det skulle gøre det nemmere at finde frem til pladsen på internettet. 

Forhistorien

Råkilde Camping og Lejrskole  blev etableret i 1963 af ægteparret Åse og Anders Andersen, der anlagde en campingplads på et tidligere husmandsbrug. Der havde Fur fået sin første og eneste campingplads.

Efter at campingpladsen havde  været handlet et par gange, overtog staten (Skov- og Naturstyrelsen) ejendommen i 1978 og campingpladsen  blev bortforpagtet til private. I 1993 blev Råkilde også godkendt som lejrskole, idet det oprindelige stuehus blev ombygget og indrettet til dette formål.

Første januar 1997 forpagtede Fur Udviklingsselskab Råkilde Camping- og Lejrskole af staten. Det skete for gennem de nødvendige investeringer og vedligeholdelser at sikre eksistensen af campingplads og lejrskole.

Den 1. januar 2006 købte Fur Udviklingsselskab Råkilde Camping og Lejrskole for en pris af 2.000.000 kr. Det skete for at sikre, at der forsat kan drives campingplads på Fur, og da Udviklingsselskabet mente, at det var nemmere at søge om fondsmidler, når selskabet selv stod som ejer, end når ejeren var staten.

Den 5. marts var der rejsegilde på forpagterboligen og den 26. marts rykkede de første campister ind.

Det meste af ombygningen forventes at være færdigt 1. maj, hvorefter at Betina og Brian kan se frem til en mere normal hverdag, hvis ellers en sådan findes på en campingplads om sommeren.

07.04.2010
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Til toppen