Menu

Fortsat kogeanbefaling af vandet på Fur 

  • Skrevet af 
Fortsat kogeanbefaling af vandet på Fur 

Det vil tidligst være muligt at ophæve kogeanbefalingen onsdag den 22. maj 

Borgerne på Fur må væbne sig med tålmodighed i weekenden og i Pinsen. Det er nemlig fortsat anbefalingen, at de koger drikkevandet fra Fur Vandværk.  

Skive Vand A/S har siden første fund af bakterierne enterokokker i drikkevandet fra Fur Vandværk fået analyseret mange vandprøver for at lokalisere forureningskilden. Det er dog endnu ikke lykkedes at fjerne kilden til forureningen, og derfor har Skive Vand A/S arbejdet intensivt på at løse problemet.   

Skive Vand A/S skal kunne vise tre rene analyser, før kogeanbefalingerne kan ophæves. Grundet helligdagen mandag er det ikke muligt at få svar på tre analyser før tidligt onsdag den 22. maj, oplyser Skive Vand A/S.   

Der har ikke været fund af bakterier i vandværkets boringer, så kilden til forureningen vurderes at stamme fra teknisk arbejde i forbindelse med udskiftning af en rentvandspumpe, som pumper drikkevandet fra vandværket ud til forbrugerne, oplyser Skive Vand A/S.  

 

 

Læs om håndtering af drikkevandet på kommunens hjemmeside:  

https://skive.dk/nyheder/temu-byg-miljoe/vandforurening-paa-fur/  

Læs mere om sagen på Skive Vands hjemmeside: 

https://www.skivevand.dk/skive-vand/sidste-nyt/389-forurening-af-drikkevandet-fra-fur-vandvaerk 

Senest ændretFredag, 17 maj 2024 21:50

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/furnyt.dk/public_html/templates/gk_news/html/com_k2/templates/default/item.php on line 191
Til toppen