Menu

Skulpturen Guldlaks, Fossilfisk, som er en af 4 skulpturer, skabt af kunstner Poul Erik Nielsen

  • Skrevet af 
Skulpturen Guldlaks, Fossilfisk, som er en af 4 skulpturer, skabt af kunstner Poul Erik Nielsen

Skulpturen Guldlaks, Fossilfisk, som er en af 4 skulpturer, skabt af kunstner Poul Erik Nielsen med inspiration fra fossilfund fra moleret på Fur.

I vinter under stormen ”Pia” knækkede Fossilfisk Guldlaks af sit fundament. De 3 andre fisk står fordelt på øen med en ved Museet, en på Havnen og en ved Gammel Havn.

Skulpturene er ejet af FurKunst og vi vurderede, at skulpturen Guldlaks stod for udsat, da den også tidligere har lidt overlast. Den har tidligere stået på kanten af molergraven ved Langstedvej.

Efter aftale med Skamol har vi fået tilladelse til at flytte den hen på en plads til venstre for Molermanden. Derfra er der udsigt til Molergraven, Bispehuen, fjorden og Livø. Vi håber  nu i FurKunst at skulpturen vil blive til glæde for alle, der kommer forbi. Vi håber også, at den nu står tilstrækkelig beskyttet mod vejr og vind.

Vognmand Palle Christensen har bistået med at flytte fisken til den nye placering, efter den først har været en tur forbi smeden Torben Rasmussen, hvor figuren blev svejset fast igen.

FurKunst takker mange gange for hjælpen.

Formand for FurKunst

Ellen Bye Jensen


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/furnyt.dk/public_html/templates/gk_news/html/com_k2/templates/default/item.php on line 191
Til toppen