Menu

Find vej på Fur

Find vej på Fur

I sommerferiens uge 30 kunne Limfjordsøen Fur indvie et helt nye Find-vej projekt. En aktivitet, som tager udgangspunkt i orienteringssporten.

Find vej i Danmark er sjov motion i det fri – næsten som en skattejagt. Med et kort finder du vej til posterne. Når du har fundet alle poster, har du fået en skøn og anderledes tur rundt i naturen. Du kan tage af sted alene eller sammen med andre og hele familien kan være med.

Det er FUR Camping, der i samarbejde med Skive Orienteringsklub, er bagmændene for projektet, der takket være økonomiske donationer fra lokale fonde, gennem det seneste 1½ år har fået tegnet et orienteringskort over den nordlige del af Fur samt opsat faste poster.

Brian Sørensen Bugge, der driver campingpladsen på Fur – og selv har dyrket orienteringssporten siden Corona-tiden – er meget glad for, at projektet endelig kunne indvies.
”Der kom mange besøgende på dagen, både feriegæster, lokale, familier og habile orienteringsløbere fra andre klubber, så det vidner om, at det er en sport for alle”, fortæller han.
”Find vej på Fur” er en del af det landsdækkende Findveji-projekt, hvor man på Fur således foreløbig tilbyder 3 forskellige ruter fra 2,3-6,8 km, der følger eksisterende veje og stier.  Find vej er åben året rundt, da du hjemmefra selv kan udskrive sit kort og rute – og postskiltene hænger altid derude.

Formand for Skive Orienteringsklub, Gert Johannesen tilføjer, at klubben udover projektet Findvej på Fur også har faste poster i Krabbesholm, Skive Plantage og Havbjerg Skov.
Som en ekstra lille bonus, har Brian også opsat faste poster med dyremotiver til en lille skattejagt på og omkring campingpladsens areal. ”-Og de vil helt sikkert komme til at indgå som elementer i nogle af campingpladsens aktiviteter”, slutter han.

.

Til toppen