Menu

Karolines hus' sommerudstilling - åbent alle dage kl 13-17 eller efter aftale. Onsdage er lukket. Udstillingen kører indtil 27. august

Karolines hus' sommerudstilling - åbent alle dage kl 13-17 eller efter aftale. Onsdage er lukket. Udstillingen kører indtil 27. august

Så er der højsæson på Fur, og vi gør selvfølgelig vores ypperste for at leve op til den høje kvalitet, som Karolines Hus er så kendt for. Derfor er kunstnerne på sommerudstillingen også udvalgt med stor omhu og grundighed!
Vi er stolte af at kunne præsentere den internationalt kendte danske skulptør og maler Rolf Jacobsen, glaskunstneren Mette Bülow-Duus, maleren Maiken Hejnfelt og “husets” billedkunstner Ellen Bye Jensen.
Et flot mix, der kun kan komponeres en smuk og spændende udstilling af.

Udstillingen åbner lørdag d. 8. juli, kl. 14, hvor der også er Fur Rundt, og varer frem til og med d. 27. august.
Der er åbent alle dage kl. 13 -17. eller efter aftale. Onsdag er der lukket.

Rolf Jacobsen

Et minde-
Da jeg begyndte at arbejde med skulpturen, var det, som om jeg blev ført ad ukendte veje, skulpturen føltes næsten levende og vidste selv, hvor den var på vej hen.
Ofte synes skulpturen at have ventet på mig. Ligesom Michelangelo søgte at frisætte liv, som allerede ventede på ham i en marmorblok, på samme måde søger jeg det i mine træer, med dens stammer, grene og kviste.

En anskuelse-
At fornemme naturens skjulte signaler: Jeg finder ledetråde i mine nøje udvalgte stykker træ, hvorefter jeg kreerer en bevægelse, som har en følelsesmæssig mening for mig. Samtidig holder jeg altid det færdige værk åben for beskuerens egen fortolkning.
Resultatet er ofte tvetydigt, ligesom der sker i musik og litteratur, kan beskueren drages af maleriet eller skulpturen og befinder sig i nye sindstilstande, som de aldrig har set eller forestillet sig før dette tidspunkt i deres liv.

Rolf har udstillet på den censurerede Charlottenborg Forårsudstilling i København, haft solo show i Milano og New York og flere museumsudstillinger i Amerika, og er i dag tilknyttet et galleri i Philadelphia (USA). Han har flere større værker i såvel offentlige og private samlinger.Mette Bülow Duus
Mette er håndværksmæssigt uddannet i produktionsværksteder på Bornholm, i England og på Island, og i 1992 fik hun sin bachelor fra Edinburgh Collage of Art.
I 1994 tog hun sin afgangseksamen fra Danmarks Designskole, Institut for Unika. I november 1996 åbnede hun Glaspusteriet Bülow Duus, i det smukke gamle latinerkvarter, i hjertet af Aarhus.Maiken Hejnfelt
Maiken Hejnfelt er professionel billedkunstner gennem mere end 25 år. Maiken arbejder med akryl/olie på lærred og akvarel /pastel på papir.
Hun er uddannet hos forskellige uddannede billedkunstnere gennem årene. Senest Kragekær Kunstskole på Tåsinge.
Hendes værker er fortrinsvis inspireret af Danmarks og Nordens kyststrækninger, men også de nære ting får plads. I Maikens værker kommer lyset helt naturligt til udtryk, og hun maler vejret og naturen, som den ser ud.
Hun underviser gerne ud ad huset og er ansat hos LOF Frederikssund som underviser med egne hold.
Maiken har udstillet i et stort antal kunstforeninger i hele Danmark, men også deltaget i adskillige kunstmesser over hele landet. Flere samarbejder med danske gallerier er det blevet til gennem årene, men også repræsentationer på amerikanske, tyske og italienske gallerier og udstillinger har fyldt på CV´et.Ellen Bye Jensen
Willumsen, Van Gogh og Olivia Holm Møller bliver nævnt når man skal finde rødder og slægtskab med Ellen Bye Jensens kunst, og rigtigt er det da også, at disse ligesom Bye Jensen lader farverne i deres landskaber gløde ekspressivt, og nogle af Van Gogh´s billeder har også et linjespil, der kan minde om. Men alligevel synes man knapt sammenligningerne holder udover et ekspressivt udtryk. Hun er sin egen, og landskaberne er hentet fra bl.a. Fur hvor hendes dramatiske linjespil ikke er langt fra virkeligheden, og farverne også blot har fået en anelse mere – måske snarere: ”farvekraft af helvede til..” som Jens Søndergaard sagde. Dramatikken udspringer måske i virkeligheden allermest af fladernes opdeling i klare former, og her er det snarere en Gauguin, man kommer til at tænke på.

Men hvorfor al denne søgen efter nogen at ligne, når nu hendes billeder hviler så godt i sig selv og i virkeligheden blot fortæller ,hvordan det føles at være netop dér, denne dag og med dette vejr….

Det gør de til gengæld overbevisende…

Senest ændretLørdag, 08 juli 2023 21:50
Til toppen