Menu

Sammenslutningen af Danske Småøer - Formandskabet til møde med indenrigsministeren

  • Skrevet af 
Sammenslutningen af Danske Småøer - Formandskabet til møde med indenrigsministeren

Fredag den 2. juni mødtes formand Kirsten Sydendal, næstformand Bjarne Jepsen og sekretariatsleder Lise Thillemann Sørensen med indenrigsminister Sophie Løhde (V) i København.

Ø-sammenslutningen havde bedt om mødet, for at fortælle ministeren om stigende færgetakster, serviceforringelser på færger og besparelser på småøerne i mange kommuner.

Ø-sammenslutningen ønsker, at rammen for §20 tilskuddet til kommuner med småøer øges, for at sikre den grundlæggende velfærd på småøerne, en bedre øremærkning af midlerne, så man i højere grad sikrer, at midlerne bliver brugt på det, de er tiltænkt fra Folketingets side og at landevejsprincippet indføres fuldt ud hele året.

Derudover ønsker Ø-sammenslutningen, at tilskud til unge, der bliver nødt til at flytte hjemmefra for at starte på en ungdomsuddannelse, gøres til en ret. Nogle kommuner har p.t. valgt at spare denne støtte væk. Ø-sammenslutningen mener, at unge under 18 i Danmark bør kunne starte på en ungdomsuddannelse, uanset hvor man bor og uanset hvilken indkomst forældrene har.

Ministeren bragte ikke nogen løfter med til bordet, men lyttede til de budskaber, som formandskabet havde med.

Ø-sammenslutningen fortsætter arbejdet og har nu sendt en invitation til et ø-besøg til ministeren.

Til toppen