Menu

Fur er blevet endnu mere hjertesikker

Fur er blevet endnu mere hjertesikker

Hjerteløberne har stiftet en lille forening "Fur redder Liv" - og har med tak til Foreningen Fur Brand netop fået opsat en hjertestarter på Gammelhavn.

Fur tæller nu 12 hjertestartere. Siden årsskiftet har Nomi4S opsat hjertestarter ved genbrugspladsen på Vilietoften, og Færgervig Grundejerforening har opsat én på Engelskskovvej.

"Fur redder Liv" arbejder desuden på at gøre hele Fur til en "Hjertesikker Zone". Der er fra Trygfonden opstillet en række kriterier - herunder indbyrdes afstand til hjertestartere, registrering samt sikre, at langt flere danskere tør træde til ved et hjertestop.

Hvis ingen træder til med genoplivning inden ambulancens ankomst, så overlever 1 ud af 17.

Hvis et vidne træder til med hjertemassage inden ambulancens ankomst, så overlever 1 ud af 7.

For personer med hjertestop, som modtager genoplivning med brug af en hjertestarter inden ambulancen ankommer, overlever næsten 1 ud af 3.

Foreningen har derfor startet en indsamling til endnu en hjertestarter, som ønskes placeret på den nordlige del af Fur for at sikre, at der også her kan komme en hjertestarter hurtigere frem til en person med hjertestop. Alle bidrag modtages med tak via MobilePay Box 6187XR.

Du kan også få et gratis Hjerteredderkursus - og det tager kun ½ time.

Alle over 12 år kan deltage på Hjerteforeningens Hjerteredderkursus - 30 minutters intro i genoplivning, og du er velkommen til at invitere både familie, venner, kollegaer og naboer mv.  Tilmeld en gruppe på max. 15 personer og få undervisning af en frivillig instruktører. På 30 minutter får I viden om hvordan man:

• Undersøger en bevidstløs person

• Ringer 1-1-2

• Giver hjertemassage og kunstigt åndedræt med 30 tryk og 2 pust

• Bruger en hjertestarter (AED).

Ute Wagner og Brian Sørensen Bugge er begge uddannet instruktører i Hjerteredderkursus, og dekan bookes på www.hjerteredder.dk

Til toppen