Menu

Kunstig intelligens på ”Bette Jenses Hyw”

  • Skrevet af 
Kunstig intelligens på ”Bette Jenses Hyw”

Som bekendt vandt ”Gelænderbanden” den årelange strid med kulturstyrelsen om at få et gelænder på ”Bette Jenses  Hyw”.  Men gelændret lader tilsyneladende vente lidt på sig, og det har sine naturlige grunde. Efter at ”Furnyts Udsendte” nøje har gransket sagen, viser det sig, at det nye gelænder skal være et såkaldt hæve/sænke gelænder, der kun er fremme, når der er brug for det.  

Det hele fungere på følgende måde: Oven på stenen, som geodætiskinstitut engang for næsten 100 år siden støbte ned i toppen på den nu fredede høj, placeres et meget lille kamera. Det kan overskue området i 360 grader  og  står trådløst i forbindelsen med en kæmpe computer i kælderen under Kulturstyrelsen i København. Computeren har det, der populært kaldes kunstig intelligens. Dens program er fodret med alverdens oplysninger som eksempelvis de kriterier kommunale myndigheder bruger, når folk skal visiteres til handicaphjælp inden for ældreplejen.   

Når folk nærmer sig højen vurderer computeren gennem kameraet om det er nødvendigt at hæve gelænderet op. Efter sigende kan den afsløre folk, der simulere at halte eller at have andre handicaps.   Vurderer den kunstige intelligens, at én person har brug for et gelænder under opturen, så hæver gelændret sig straks op. Under opgangen vil den gangbesværede løbende blive vurderet af computeren i København, og skønner den, at det er en simulant sænkes gelændret straks ned i højen. Folk kan derfor komme til at opleve, at der kun er gelænder på opturen, men ikke på nedturen sådan som det også kendes fra livet i almindelighed.

En opringning til Kulturstyrelsen viser, at her  betragter  man nærmest anlægget som en sejr over de genstridige furboer.

”Vi har beregnet at gelænderet kan være nedsænket 80 procent af tiden i sommer halvåret og 99 procent i vinterhalvåret. Det betyder at den høj på Fur, som vi kæmpet for skulle være gelænderfrit stadig er det største delen  af året”, lød det stolt fra manden fra Kulturstyrelse. ”Og”, føjede han til, ”den løsning er helt vores egen uden brug af kunstig intelligens”.k.p.

Senest ændretFredag, 31 marts 2023 21:05
Til toppen