Menu

Sæsonens sidste udstilling hos RAKLA: Norsk sensommerdialog

Sæsonens sidste udstilling hos RAKLA: Norsk sensommerdialog

To norske kunstnere afrunder på smukkeste vis årets udstillingsrække

Det er med et stærkt Norsk aftryk, at RAKLA Galleri afslutter årets udstillingsrække, idet to norske kunstnere fra lørdag d. 13. august viser deres værker på RAKLA´s sensommerudstilling. De to kunstnere bor og arbejder begge i Trysil, nordøst for Oslo på grænsen til Sverige. De to kunstnere, Julie Sandvik Myrvold og Vera Woll Godal repræsenterer på mange måder en fælles grundlæggende forståelse for tegning og grafik, men præsenterer samtidig to meget forskellige måder at anvende de klassiske medier. De to kender hinanden godt, da de bor og arbejder i samme område og ikke mindst fordi Julie Sandvik Myrvold har været elev hos Vera Woll Godal på den lokale kulturskole i Trysil.  Det er på den måde læreren og eleven – to generationer – som udstiller og går i dialog på RAKLA Galleri.

Julie Sandvik Myrvold er uddannet i kunst og Design ved Oslo Metropolitan Universitet. Hun har tidligere vist sin kunst på adskillige udstillinger i Norge. Det er første gang, at hun udstiller i Danmark. Hun præsenterer os for billeder, der som oftest er skabt i en blanding af flere medier i en unik spændende helhed. Billederne tager som oftest afsæt i menneske og liv, i det at være et menneske med de udfordringer som følger af at være til, at eksistere. Det er stærke billeder, der som oftest fortæller historier om de kampe, som ethvert menneske har for at finde sin plads blandt andre mennesker og i eksistensen.

Vera Woll Godal er uddannet i tekstildesign med diplom fra Statens Handverks- og Kunstindustriskole i Oslo. Hun har leveret flere tekstilarbejder i form af bl.a. messehagler til en række norske kirker og har tidligere også udstillet sine billeder lokalt. Det er ligeledes første gang, at hun udstiller i Danmark. Vera Woll Godal arbejder med kul, grafit, kridt, olie og pastel på papir og har en mere klassisk tilgang i sin anvendelse af materialet, men så meget stærkere står hendes billeder, hvor det oftest men ikke altid er den natur, som omgiver og former rammerne for vores tilværelse, der er i centrum for hendes stærke og udtryksfulde kunst. Motiverne er for det meste hentet i den norske natur - både den store dramatiske såvel som den fine sarte og de afspejler derfor dybest set også de vilkår og rammer, vi som mennesker er sat i.

På den måde ender de to kunstneres arbejder på udstillingen med fra hver sin vinkel i dialog og fællesskab at tale ind i og indkredse nogle af tilværelsens grundvilkår i de smukke og indtagende værker.

Udstillingen, som løber indtil 18. september, åbnes med fernisering på lørdag d. 13. om eftermiddagen. Begge kunstnere vil være til stede, så man vil have rig mulighed for at få en snak med kunstnerne selv. RAKLA Galleri er som altid vært ved ferniseringen, hvor der vil være lidt lækkert til ganen. Der er som altid fri entre og alle er velkomne.

Til toppen