Menu

Rejsebrev fra Madrid

Rejsebrev fra Madrid

Læs endnu et rejsebrev fra én af Furs unge, som har søgt om tilskud til et praktik- eller studieophold i udlandet i forbindelse med uddannelse.
Husk alle unge som har boet eller bor på Fur kan søge om tilskud fra Fur Uddannelseslegat til bl.a. et ophold i udlandet i forbindelse med deres uddannelse.

Skrevet af Ida Hedevang Thomassen

Dette er mit rejsebrev for mit udlandsophold i Madrid. Mit navn er Ida Hedevang Thomassen og jeg er 22 år. Til daglig læser jeg Spansk og spanskamerikansk sprog, litteratur og kultur på Aarhus Universitet og er lige blevet færdig med mit 4. semester, som foregik i Madrid. Jeg har fra begyndelsen af uddannelsen set rigtig meget frem til udlandssemesteret, og da corona heldigvis tillod det, rejste jeg afsted mod Madrid i Spanien d. 16 januar 2022. Med hjælp fra Furs Uddannelseslegat blev det også økonomisk muligt, så det er jeg meget taknemmelig for!

Da hele ansøgningsprocessen begyndte, var der mange forskellige spansktalende lande jeg kunne ansøge om. Mit valg faldt dog på Spanien, da jeg følte, at Latinamerika var lidt for risikabelt i forhold til corona situationen. Aarhus Universitet har samarbejde med mange forskellige byer rundt i Spanien, men mit valg faldt dog på Madrid, da jeg før havde besøgt byen i en weekend, hvor jeg var blevet helt solgt på dens charme og kultur. Især storby-faktoren appellerede meget til mig. Jeg er selv født og opvokset i vores dejlige lokalsamfund her på Fur, så jeg ville gerne prøve det helt modsatte, ved at bo i en rigtig storby.

Da først byen var valgt var det næste skridt at ansøge om, hvilke fag jeg skulle have. Fordi min uddannelse handler om det spanske sprog og kultur, skulle de fag jeg ansøgte om også vedrøre dette emne. Jeg skulle vælge fem forskellige spanske fag, og valgte: fonetik, kulturstudier, tekstlingvistik, introduktion til lingvistik og undervisningsprocesser og strategier. Jeg valgte disse fem forskellige fag, da jeg følte at de gav mig et bredt omfang af den spanske sprogvidenskab.Da først hele ansøgningsprocessen var overstået og jeg var blevet optaget af det spanske universitet: Universidad Complutense de Madrid, kunne jeg rigtig begynde at glæde mig. Jeg tog som sagt afsted d. 16 januar 2022, et par uger inden studiestart, så jeg lige kunne nå at finde en lejlighed og komme på plads i byen. Den første uge boede jeg på et Airbnb sammen med to andre piger fra Aarhus Universitet, som også skulle studere i Madrid. Det passede med at jeg ca. efter en uge, fandt en lille fin lejlighed i et område der hedder La Latina, som ligger ca. 1 km fra byens centrum.I starten af februar begyndte semesteret. Jeg havde et fast skema, som hed 8:30 til 14:30 tirsdag til fredag. I starten skulle jeg lige vænne mig til at alt foregik udelukkende på spansk, uden hensyn til at vi var nogle som måske ikke var helt flydende på spansk endnu. Men man kom heldigvis hurtigt ind i den spanske rytme, og ellers var vi udvekslingsstuderende gode til at hjælpe hinanden, hvis alt ikke var blevet helt forstået. Udover Danmark var der også udvekslingsstuderende fra både Norge, Ungarn og især Kina. Så det var dejligt at man kunne finde fællesskab i at udforske den spanske kultur sammen.

Det var lidt forskelligt hvordan de forskellige fag blev undervist, men generelt havde de alle meget fokus på opgaver og især fremlæggelser gennem semesteret. Så normalt havde jeg to til tre fremlæggelser om ugen, og så opgaver ved siden af. Det var generelt en meget anderledes undervisningsform i forhold til undervisningen på Aarhus Universitet. Også selve undervisningskulturen var meget anderledes, især i forhold til tid. I Danmark sidder både studerende og undervisere klar fem minutter før undervisningen starter, hvor vi i Madrid tit skulle sidde og vente minimum et kvarter på at underviseren dukkede op. Men det er jo heldigvis bare en del af den spanske charme.

Hverdagene gik derfor meget med skolerelaterede ting, mens jeg i weekenderne brugte tiden på at se og opleve byen og den dejlige spanske kultur. Jeg var så heldig, at min kæreste havde mulighed for at komme ned og bo sammen med mig en stor del af semesteret, så da vejret blev godt, brugte vi især tiden på at nyde solen i de flotte parker rundt i Madrid. Det spanske folk er især kendt for bruge meget af deres tid ude i gaderne, både i hverdage og især i weekenderne, så derfor brugte vi meget tid på at udforske de mange små restauranter og barer, som der er rundt i Madrid.Det har været et rigtig spændende og oplevelsesrigt semester i Madrid, fyldt med masser af ny læring og viden omkring det spanske sprog og kultur. Jeg er virkelig glad for at jeg valgte netop Madrid og fik muligheden for at udforske denne smukke by. Herunder kan i se nogle billeder fra min rejse:

Det var mit rejsebrev fra min tid i Madrid. Endnu engang mange tak.

De bedste hilsner fra Ida Hedevang Thomassen

Senest ændretTorsdag, 07 juli 2022 21:05
Til toppen