Menu

Porten til Fur – Fur Museum vil have gæsterne ud af museet

  • Skrevet af 
Porten til Fur – Fur Museum vil have gæsterne ud af museet

Fur Museum - Nederby 28, 7884 Fur

Sommeren nærmer sig, og på Fur Museum arbejder vi lige nu på højtryk for at blive klar til det store turistrykind, der plejer at ramme Fur i sommerferien.

Tine Klitgaard Danielsen, Teamleder for formidling på Museum Salling udtaler: ”Som noget helt nyt for os, har vores fokus i år været på, hvordan får vi gæsterne ud af museet. Det skal selvfølgelig forstås i positiv forstand. For vi vil naturligvis gerne se mange glade turister på museet, men vi vil samtidig have, at folk kommer ud af museet, ud af sommerhusene og ud af bilerne og får oplevet alt den fantastiske natur, geologi og kultur, som Fur har at byde på.”

Og hun fortsætter: ”Vi har et ønske om at museets nye velkomstområde skal blive ”Porten til Fur”, der åbner op for de gode oplevelser ude på øen. Alle, der kommer til Fur Museum, kan derfor kvit og frit komme ind og finde inspiration i vores nye velkomstbygning, uden at skulle indløse billet til resten af museet. Her vil man via interaktive installationer og ”gode råd” fra museets eksperter kunne blive inspireret til at tage ud og opleve øen.”

Fra den 1. juli vil turister og andre interesserede også kunne hente vores nye App, Porten til Fur, ned på deres telefoner. App’en bliver en digital guide, man kan have med i lommen og som giver adgang til endnu flere spændene oplevelser og viden med rundt på Fur.

Et bærende element i Appen bliver en stribe korte formidlingsfilm, hvor museets eksperter fortæller om deres favoritsteder på Fur. Filmene bliver produceret af de dygtige naturfotografer fra Chilbal film, der lige har vundet en international naturfilmpris i Australien.

Hele projektet med ”Porten til Fur” var ikke blevet til noget, hvis Fur Museum ikke havde fået økonomisk støtte fra Nordea Fonden til ideen. Er man ikke så meget for apps og andet nymoderne pjat, så er der på alle hverdage i juli også mulighed for at komme forbi museet og møde vores naturvejledere, geologer og eksperter, der vil fortælle om og inspirere til fantastiske kultur- og naturoplevelser rundt på øen.

Der vil desuden blive mulighed for at deltage i en række aktiviteter på Fur, som for eksempel Ø-rundtur med bus og blind guide, eller komme med museets geologer på fossiljagter og prøve, om man skulle være så heldig at finde nogle af molerets fantastiske fossiler.

 

For yderligere oplysninger om kontakt venligst:

Teamleder for formidling Tine Klitgaard Danielsen

T: 9915 6917/21153150

E: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

 

 

Fotos: Fur Museum

Til toppen