Menu

Karolines Hus - Galleri på Fur - Sommerudstilling - start den 25. juni

Karolines Hus - Galleri på Fur - Sommerudstilling - start den 25. juni

Så er den store sommerudstilling på vej:

Lørdag d. 25. Juni kl. 14 slår vi dørene op for endnu en dejlig udstilling med fantastiske kunstnere fra Fyn og Jylland.

Kaj Glad viser sine glade og positive akvareller om livet i stort og småt.

Helen Nagel og datteren Christina Nagel præsenterer deres naivistiske malerier med motiver fra vores hverdag. Ofte med en del humor.

Ellen Bye Jensen viser os med sine sansninger af landskaber den bedste side af Fur.Nærmere introduktion følger:

Kai Glad, fuglemaleren fra Fyn
For et par år siden begyndte jeg for alvor at male akvareller.
Jeg blev fascineret af den lethed og elegance, som akvarelmaleriet udstråler. Det udtrykker meget præcist hvad jeg har på hjerte.
Mine motiver er typisk fugle, blomster og landskaber, som jeg holder meget af. De er en hyldest til den smukke natur og dens skabninger, som vi er omgivet af. Overalt hvor jeg færdes – på skovstier, langs stranden, og i det åbne landskab – ser jeg motiver. Jeg fotograferer og laver små skitser på stedet, men selve maleriet foregår hjemme i mit atelier.


Christina Nagel                                 

Jeg er født i Tyskland, men flyttede som 3 årig til Danmark.

I skolen var kunst et af mine yndlingsfag og jeg deltog i diverse konkurrencer, lavede tegneserier, som jeg vandt priser med.
Den naivistiske stil faldt mig helt naturligt og jeg er nok blevet inspireret hjemmefra, da min mor Helen har malet over 30 år i den naivistiske stil.
Rigtig at male for alvor begyndte jeg efter længere tids sygdom, lidt som terapi.
Inspirationen til malerierne finder jeg i oplevelser i dagligdagen, historier, naturen, i fotos eller reklamer.

I mine malerier håber jeg at kunne give mennesker et smil på deres læber. De kan måske genkende humoristiske situationer, de selv har oplevet.Helen Nagel    

Allerede da jeg fik min uddannelse som håndværksmaler lærte jeg at holde helt rigtigt på en pensel. Jeg ville hurtigt noget andet og meget mere. Efter nogle år som hjemmegående husmor, begyndte jeg at male, og har selv senere forklaret, at det aldrig var realistiske motiver”, men i stedet hentet fra fantasien. Ikke desto mindre tager jeg ofte udgangspunkt i det nære, i hverdagen og i mennesker jeg møder på min vej. Det kan være et menneske, jeg netop har set på gaden, og som bliver hovedperson i min næste billede, eller det kan være motiver fra land og by, hvor mennesker færdes, kommer cyklende, taler sammen eller sidder på en bænk.

En kendt kritiker har kaldt hende for ”troskyldighedens talent”, hvilket er et andet ord for den fine og ægte naivisme, som stråler ud af hendes billeder. Hun maler altid glade billeder i rene klare farver, hvor det idylliske er det fremherskende, og der er altid et glimt i øjet i hendes beskrivelser. Hun holder tydeligvis af de mennesker hun portrætterer.Ellen Bye Jensen, Karolines Hus


Himmellyset på Fur

Mødet med landskabet på Fur blev min kunstneriske inspiration

Fur er en overraskende og bjergtagende oplevelse for enhver, der besøger øen. At leve her på denne lille plet på jorden midt i Limfjordens omskiftelighed, er et privilegium uden sidestykke. Ens blik suges ind af landskabets vekselvirkninger. Indtrykkene fæstner sig på øjets nethinde. Det er disse indtryk for mit indre blik jeg udtrykker og fortolker i mine landskabsbilleder.

Lyset fra fjorden skifter umærkelig. Det ene øjeblik hensættes man i en stemning af rosa fredfyldthed, snart i en gylden skarphed, hvor hver detalje i landskabet står mejslet, for snart at kaste én ud i en elementernes rasen med storm, torden og lyn over himlen.

Saftigt grønne marker, gråviolette skyer, som flygter fejende over bakkerne. Klinterne mod nord, der rejser sig i både skifergrå toner og i alle regnbuens farver i de friske skreds forvredne former. Molergravenes arrede former, som genfortæller fortidens landskaber i nye fortolkninger.

Til toppen