Menu

Karolines hus: Forårsudstillingen starter d. 13.05. (Store Bededag) med fernisering kl. 14

Karolines hus: Forårsudstillingen starter d. 13.05. (Store Bededag) med fernisering kl. 14

Så er den første udstilling snart forbi. Den kommende weekend er sidste chance, og stadig med gratis færge. Men så er det slut for denne gang. Gentages til september til vores efterårsudstilling.

Den udvidede påskeudstilling er meget vellykket, smuk og inspirerende, og det skal den næste udstilling også blive.

Forårsudstillingen starter d. 13.05. (Store Bededag) med fernisering kl. 14 som altid!


Vi præsenterer:
Inger Marie Kristensen, maleri. Erik Reinert, maleri. Ginette Wien, keramisk skulptør. Vibeke Borresen krog, keramik

Inge Marie Kristensen

Min baggrund er bl.a. Kunsthistorie fra Århus Universitet 1977, kurser fra Kunstakademiet i Vestergade i  Århus og malerrejser til Italien.
Materialet er nu acryl, tidligere olie, men acrylen passer bedre til mit malertemperament, der kræver ustandselige ændringer og nye afprøvninger.
Mine motiver er som oftest naturmotiver eller portrætter.

Farvernes magi er det styrende i min process, koblet med et kaotisk udgangspunkt i kompositionen.

Så længe jeg kan holde et vist kaos kørende, lever mit billede for mig. Kommer der en overvægt af orden, dør det.

 

Erik Reinert

I grunden maler jeg mit forhold til naturen og kulturen, mine tanker om tilvalg og fravalg, min kærlighed til energi i kraft af lys, farver og bevægelse.

Jeg syntes at maleriet bør tale for sig selv og jeg er også påvirket af vores holdning overfor naturen.
Jeg accepterer at naturen er større end lille mig, og kunne godt se at flere blev mere ydmyge overfor pragten i hendes skaberværk.

Malerierne ligger op til at beskueren kan tænke eller opleve en historie eller fortælling.
Jeg har bare valgt et øjebliksbillede. Udover en fortælling, glædes jeg over farverne hvor jeg bor, på stranden, i haven og skoven. Ofte kan der være nogle sjove dynamikker mellem forskellige aktører på lærredet.

For tiden arbejder jeg med plastik og de farver plastik reflektere, som en kommentar og som en modpol til naturen. Konkret er det en gul regnfrakke, og måske noget med at rydde op.

Håber min begejstring for lyset og det løfte om noget videre… som bevægelse kan, kan blive en inspiration og glæde.

 

Ginette Wien

Siden jeg var på studietur til Kina i 1994, har jeg næsten udelukkende arbejdet med fabeldyr. Turen til Kina var en rejse jeg fik betalt via to legater. Jeg var der i en måned, og så på dyr og dyreforenklinger i kinesisk kunst, kunsthåndværk og arkitektur.

Oprindeligt ville jeg gerne have, at mine dyr skulle være farlige. Det har jeg droppet, det er simpelthen ikke mig, de bliver uvægerligt sjove, og jeg har overgivet mig til dem - det er dem, der bestemmer. En sjælden gang har jeg en fast plan, når jeg starter med at modellere, så er det et dyr, som jeg har set færdigt for mig, og så skal det være som jeg har set det, men som regel er det den anden vej rundt.

 

Vibeke Borresen Krog

Jeg har altid foretrukket at arbejde med det røde ler. Den røde farve danner perfekt baggrund for begitninger, som jeg maler på, stempler, afdækker m.m. på det læderhårde emne. For at opnå kontrast til begitningens matte, glittede overflade, glaserer jeg udvalgte felter. Jeg arbejder med unikke brugsting og skulptur. Enkelt, stramt og grafisk i både form og dekoration og jeg søger stoflighed i materialerne, hvad enten det gælder leret, glasuren, farverne eller overfladerne.

Ud over lyst til og ambitioner om at skabe smukke ting er nysgerrighed en stor drivkraft. At opleve ideer og skitser blive til virkelighed, overraskelsen, når to dimensioner bliver til tre og til sidst hvad brændingen bidrager med. Det er en proces, som løbende udvikler og inspirerer.

Til toppen