Menu

På rumsafari blandt Mælkevejens planeter – et foredrag på Fur Museum tirsdag 26. april 2022

På rumsafari blandt Mælkevejens planeter – et foredrag på Fur Museum tirsdag 26. april 2022

Astrofysiker Hans Kjeldsen fortæller om, hvordan astronomer gennem de sidste 30 år har placeret teleskoper på satellitter og opdaget flere tusinde exoplaneter – det vil sige planeter, der kredser om andre stjerner end vor sol. Kom og hør om vandplaneter, klippeplaneter og gigantiske gasplaneter.

Foredraget bliver livestreamet fra Aarhus Universitet, der har fået støtte fra Carlsberg Fonden til at afholde en serie af offentlige foredrag. Museum Salling, Fur Museum og arbejdsgruppen Fur Foredrag indgår i det samarbejde, der gør det muligt at vise foredraget på Fur.

Du får mulighed for at komme tættere på de nyeste opdagelser og erkendelser inden for naturvidenskab. Engagerede forelæsere holder foredrag om alle grene af naturvidenskaben, og du kan komme med. Niveauet er højt, og du vil blive udfordret, men du kan få udbytte af alle foredrag uanset dine faglige forudsætninger. Du kan stille spørgsmål til foredragsholderen og efterfølgende læse svarene på nettet på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..  Foredragene bliver IKKE offentlig tilgængelig på nettet efterfølgende. Det er altså kun tirsdag den 26. april, at du kan komme på rumsafari blandt Mælkevejens planeter.

Der er gratis adgang til Fur Museums nye velkomstbygning med storskærm og lyd i topkvalitet. John Brinch Bertelsen åbner dørene kl. 18.40, og Kirsten Høgh tager sig af teknikken. Foredraget begynder kl. 19.00 og varer til kl. ca. 21.00 med 20 minutters pause undervejs. Der kan købes drikkevarer til rimelige priser  

Deltagere, der kommer fra fastlandet, kommer gratis med færgen Det kræver ingen forhåndstilmelding.

Rumsafarien bliver den sidste af forårets livestream foredrag fra Aarhus Universitet, men der kommer en ny foredragsrække efteråret 2022. Og vi er klar på Fur Museum.

Til toppen