Menu

Klimaforandringerne – et foredrag på Fur Museum tirsdag 1. marts 2022

Klimaforandringerne – et foredrag på Fur Museum tirsdag 1. marts 2022

Kom og få svar på spørgsmål som: Hvilke konsekvenser får den globale opvarmning? Hvordan afbøder vi den? Hvordan tilpasser vi os?

Svarene kommer fra Jens Hesselbjerg Christensen, der har været hovedforfatter til flere af kapitlerne i rapporterne fra FN’s Klimapanel. Rapporterne har med stigende sikkerhed kunnet dokumentere, at gletsjernes tilbagetrækning samt havisens afsmeltning og dermed havstigningerne skyldes menneskets udledning af drivhusgasser. Du vil gå hjem efter foredraget med en ide om, hvilket klima vi overlader til vore efterkommere.

Foredraget bliver livestreamet fra Aarhus Universitet, der har fået støtte fra Carlsberg Fonden til at afholde en serie af offentlige foredrag. Museum Salling, Fur Museum og arbejdsgruppen Fur Foredrag indgår i det samarbejde, der gør det muligt at vise foredraget på Fur.

Du får mulighed for at komme tættere på de nyeste opdagelser og erkendelser inden for naturvidenskab. Engagerede forelæsere holder foredrag om alle grene af naturvidenskaben, og du kan komme med. Niveauet er højt, og du vil blive udfordret, men du kan få udbytte af alle foredrag uanset dine faglige forudsætninger. Du kan stille spørgsmål til foredragsholderen og efterfølgende læse svarene på nettet på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..  Foredragene bliver IKKE offentlig tilgængelig på nettet efterfølgende. Det er altså kun tirsdag den 1. marts, at du kan få mere viden om klimaforandringerne.

Der er gratis adgang til Fur Museums nye velkomstbygning med storskærm og lyd i topkvalitet. John Brinch Bertelsen åbner dørene kl. 18.40, og Kirsten Høgh tager sig af teknikken. Foredraget begynder kl. 19.00 og varer til kl. ca. 21.00 med 20 minutters pause undervejs. Der kan købes drikkevarer til rimelige priser  

Deltagere, der kommer fra fastlandet, kan komme gratis med færgen Det kræver forhåndstilmelding til Kirsten Høgh på mail Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller på 30 20 53 58, så klarer Kirsten det praktiske.

 

Der kommer yderligere tre foredrag på Fur Museum i løbet af foråret 2022:

    15. marts: Ekstrem fordøjelse

    29. marts: Flagermus

    26. april På rumsafari blandt Mælkevejens planeter.

Til toppen