Menu

Fur Bryghus sætter fokus på dyrevelfærd og lokale råvarer med nyt a la carte kort og aftenåbent

  • Skrevet af 
Fur Bryghus sætter fokus på dyrevelfærd og lokale råvarer med nyt a la carte kort og aftenåbent

Restaurant Bryghuset på Fur Bryghus tager nu skridtet fuldt ud og åbner for aftenservering fra starten af februar.  Fokus på lokale råvarer samt dyrevelfærd, og ikke mindst historiefortælling, skal være med til at trække gæsterne til den smukt beliggende restaurant på Limfjordsøen Fur.

- vi har kæmpesucces med vores frokoster, hvor vi i det daglige har så godt som fuldt hus og hvor vores skønne udendørs terrasse er fyldt, når vejret ellers tillader det. Herudover har vi vores events, der trækker tusindvis af gæster til Fur i løbet af en sæson. Det eneste vi har manglet at få i spil, udover i højsæsonen, har været at have aftenåbent i vores restaurant, fortæller Restaurant- & Eventchef Danni S. Boysen.

Knivskarp gastronomisk profil

Han påpeger, at det erfaringsmæssigt tager tid før, aftenåbent slår fuldt igennem. Men det skal en knivskarp gastronomisk profil være med til at sikre.  

- det er ingen hemmelighed at glade dyr, giver god smag. God mad med god smag, giver glade gæster og det er dem, vi lever af. Derfor har vi også besluttet, at alle de råvarer vi bruger i form af fisk og skaldyr, men også svine- og oksekød, skal stamme fra producenter, hvor vi kan følge råvarernes vej fra vand eller land og direkte ind i vores køkken, siger Danni S. Boysen.

Fur er god smag  

Det betyder blandt andet, at personalet har brugt efteråret på at henkoge og sylte forskellige råvarer, hentet på Fur og omegn.

- på samme måde som vi kommer til at bruge af de spiselige blomster, svampe, rødder og så videre, der findes på Fur i vores menuer. Resten af råvarerne leveres af dedikerede lokale leverandører fra Fur eller tæt på Fur, fortæller Danni S. Boysen.Han kan nu også skrive griseavler på sit visitkort.  

- det er rigtigt.  Vores egne sortfodsgrise går lige udenfor vinduerne på Fur Bryghus og nyder det gode og frie liv De spiller en af hovedrollerne i det nye koncept, hvor nogle af nøgleordene er Smagen af Fur og bæredygtighed, fortæller Danni S. Boysen.

En af de eneste ting han ikke henter lokalt, er oksekød.

- vi har ikke kunnet finde noget af høj nok kvalitet. Derfor er valget faldet på det prisbelønnede fynske økologiske landbrug Grambogård, der siden 1999 har sat dyrevelfærd og økologi i højsædet. Det er ganske enkelt den bedste kvalitet på markedet, siger Danni S. Boysen.

Fur Bryghus løfter de kommende uger sløret for det nye menukort og de lokale producenter samt flere nye lokale gastronomiske tiltag, der ikke er helt på plads endnu.

Sikkert er det dog, at Fur Bryghus åbner for aftenservice fra torsdag den 3. februar 2022 og bordbestillingen er allerede åben på www.furbryghus.dk

 

Yderligere information:

Danni S. Boysen, tlf. 2349 2198

Til toppen