Menu

RAKLA Galleri - Grafik og Skulptur i dialog

RAKLA Galleri - Grafik og Skulptur i dialog

RAKLA Galleri viser to kunstformer i smuk og interessant dialog på sin sensommerudstilling.

Der er både smukke medspil og spændende modspil i dialogen mellem de to kunstnere Birgit Kvorning og Ashte Faieq´s arbejder, som RAKLA Galleri viser på sin store sensommerudstilling. Der er tale om to meget udtryksfulde og dygtige kunstnere, som gæster galleriet på udstillingen, der åbner på lørdag d. 14. august. Begge kunstnere er professionelle og har arbejdet med deres kunst i mange år.

Birgit Kvorning, som bor i Viborg, arbejder i keramik, stentøj, bronze mm. Hun henter tit inspirationen i naturens utallige former og udtryk og bearbejder formen – ikke til ukendelighed men oftest ind til dens kerne, så den rene fundamentale bevægelse i linje og form træder frem og herudfra spirer så noget nyt, en ny form, en ny bevægelse og derved vokser en ny fortælling ud af værkets smukke og harmoniske linjer for øjnene af beskueren. Smukke arbejder som kan ses igen og igen.

Ashte Faieq, som er bosat i Odense, arbejder med billeder. Malerier, ætsninger og grafik er hans foretrukne medier. Han studerer mennesket i alle dets udtryk og former såvel i dets fysiske fremtræden såvel som i dets psykologiske, - ”visuelt flotte udtryk og følelsesmæssigt stærke indtryk”, som en anmelder har skrevet om hans kunst. Ashte Faieq´s billeder kan virke umiddelbart dystre og de stiller krav til beskuerens fortolkningsevne, men bag hans arbejder ligger en kærlighed til mennesket og en stor nysgerrighed på de liv, som vi skaber for os selv og hinanden. Der er tale om dybt inspirerende billeder, som tåler mange gensyn.
Lasse Højgaard fra RAKLA Galleri fortæller, at han glæder sig til udstillingen, som han ser frem til med stor spænding, fordi det er flere år siden, at RAKLA Galleri sidst har haft en udstilling, hvor to forskellige kunstarter skal spille op mod og med hinanden. ”Den dialog som opstår imellem de to kunstneres værker, skulle gerne give vores gæster en berigende og inspirerende oplevelse og samtidig også forstærke den enkelte kunstners udtryk. Det er den dobbelt-oplevelse, som jeg håber vores gæster går her fra med”, udtaler Lasse Højgaard.

Som det er sædvanen tro, er RAKLA Galleri vært med lidt vådt og tørt ved ferniseringen, som finder sted om eftermiddagen på lørdag. De to kunstnere er i øvrigt til stede ved ferniseringen, så der vil være rig mulighed for gæsterne til at tale med både Birgit Kvorning og Ashte Faieq den dag.

Udstillingen, som også er en salgsudstilling, slutter d. 19. september og der er som altid gratis adgang alle dage.


Senest ændretTorsdag, 19 august 2021 13:12
Til toppen