Menu

Smuk og tankevækkende kunst hos RAKLA Galleri

Smuk og tankevækkende kunst hos RAKLA Galleri

RAKLA Galleri åbner sin sommerudstilling med den Aalborgensiske kunstner Lise Dunn´s smukke og fascinerende billeder 

Når RAKLA Galleri byder indenfor til sin sommerudstilling, venter der de besøgende en lidt anderledes oplevelse med kunstmaleren Lise Dunn´s billeder. Den Aalborgensiske kunstners billeder er en særegen blanding af naturalisme, spiritualitet og utopia. Det er smukke og farvemæssigt meget harmoniske billeder. Der hviler altid en dyb næsten meditativ ro over billederne og i motiverne, der som regel er taget ud af situationer, som vi alle kender, ligger en opfordring til indre fordybelse og eftertanke.  

Man kan sige at Lise Dunn maler noget, vi alle ved hvad er, men sjældent eller slet ikke har i vores travle liv, nemlig harmoni og tid til fordybelse i sig selv og hinanden. På en måde er det ofte en utopisk verden, som vi ser på lærredet og derfor er det billeder, som skaber en længsel i os og som på den måde får os til at reflektere over tilværelsen og den plads i livet, som vi har valgt til os selv. Billederne viser oftest en harmoni, som kunne være der, hvis vi selv vil. 

Lise Dunn´s kunst placerer mennesket i en stor verden; i et verdensalt, hvor det enkelte individ tilsyneladende ikke fylder meget og hvor man som menneske kan undres: Hvad laver jeg her, hvad er meningen, hvor passer jeg ind ? Det er spørgsmål, som også ligger i billederne, - men de svarer ikke, omend de antyder en sammenhæng og en indbyrdes forbundethed mellem den enkelte og verdensaltet. 

Lise Dunn´s billeder prædiker ikke nogen form for religion og de moraliserer ikke. Men der er ingen tvivl om, at hun vil noget, at hun vil vække os og have os til at tænke over vores plads i det store verdensalt og at der er et stort begreb, som binder det hele sammen: Samhørighed – den erkendte såvel som den uerkendte! 

I øvrigt er en flok af Lise Dunn´s værker på vej ud i den store verden, hvor de hen over det næste års tid udstilles fire forskellige steder i verden, nemlig Rom, Firenze, London og New York. 

Lasse Højgaard hos RAKLA Galleri glæder sig meget til at præsentere Lise Dunn´s billeder for publikum og over at være med i det internationale selskab, som Lise Dunn netop i disse dage også begynder at udstille i.  ”Lise Dunn´s billeder er af den slags, hvor billedet umiddelbart ser enkelt ud, men som kan ses igen og igen og hver gang vække glæde og eftertanke; derfor føler jeg mig privilegeret ved tanken om, at jeg de næste 5 uger kan se dem hver dag”, siger Lasse Højgaard. 

Der er fernisering lørdag d. 26 om eftermiddagen og RAKLA Galleri er som altid vært med lidt vådt og tørt til ganen. Udstillingen, som også er en salgsudstilling, vises til og med d. 8. august og der er som altid fri entre. 

Til toppen