Menu

Legepladsen på Hellesmindevej

Legepladsen på Hellesmindevej

En æra på Fur er slut, 33 år er gået siden starten på legepladsen på Hellesmindevej, som i dag d. 12. april 2021 har holdt flyttedag.

Historien bag :
I november måned 1987 besluttede daværende Sundsøre kommune at udlåne et stykke jord, som øens dagplejere kunne benytte til legeplads. Der blev nedsat et legepladsudvalg med H.C og Jette Christensen samt de øvrige frivillige forældre i spidsen og  der blev nu bygget en legeplads og et utal af børn og voksne har haft uforglemmelige timer igennem tiden på legepladsen på Hellesmindevej. Løbende er der søgt fonde og især de lokale Fur Fonde har været gode til at støtte op om legepladsen. Også bidrag fra Furboer og sommerhus folk har legepladsen haft stor glæde af.
En stor tak til jer alle.

I 2008 var der inspektion af daværende legeplads, der var bygget op af telefonspæle, en rapport på 72 sider blev det til og den gode gamle legeplads fik dødsstødet "ingen krav var overholdt" ups.
H.C kontakter mig om jeg er interesseret i at overtage drift og opsyn med legepladsen. Vi fik nedsat en forening i februar  2012.  Nu kunne der søges penge, mange penge til en ny legeplads.
Og i maj  2012 bliver den gamle legeplads så revet ned og i oktober måned 2012 bliver en ny stor borg og gynger opsat. Og en frivillig forældre gruppe har derefter i alle årene, stået for vedligehold af pladsen og redskaber, så glæden var stor da friskoleforningen spurgte om de måtte overtage den, og da der så småt begyndte at blive reparationer på borgen, var der ingen betænkeligheder. Så nu er alle redskaber flyttet hen på Fur friskole / Fur udviklings råds grund. Hvor den frit kan benyttes af alle under ansvar selvfølgelig  og jeg og de frivillige forældre der har været omkring legepladsen, håber at mange flere børn og forældre vil få glæde af "Den nye legeplads".

Vh Anne-Marie Mortensen

Senest ændretMandag, 12 april 2021 20:11
Til toppen