Menu

Praktikant på Furfærgen

Praktikant på Furfærgen

Kasper er 33 år, han er opvokset og bor på Fur, og han har kørt lastbil, siden han var 18.
Men nu er han klar til at starte på den nye uddannelse som færgenavigatør den 2. december 2020 på Marstal Navigationsskole.


- Jeg starter på uddannelsen til færgenavigatør på Marstal Navigationsskole til december og skal i praktik på Fur-færgen midt i januar 2021. Jeg har altid sejlet – joller, småbåde og fiskejoller, så jeg er vant til at færdes på fjorden, fortæller en glad Kasper Justesen:
- Det er klart, at det kræver noget øvelse at sejle færgen, men det er jeg sikker på, nok skal gå.
Det halve år i Marstal er den nyslåede praktikant ikke bekymret for, familien er vant til, at han er meget væk i løbet af ugen.
- Jeg glæder mig til et mere fast vagtskema.
Ideen om at sejle færgen opstod for flere år siden, hvor Kasper Justesen talte med overfartsleder Anne-Marie Mortensen for om et job på færgen:
- Men det lød ret uoverskueligt, at jeg skulle hele vejen igennem søfartsskole, sejltid og kystskippereksamen – det går ikke, når man har familie og hus.
Da han så en artikel om uddannelsen til færgenavigatør i Ø-Posten, og talte med Anne Marie Mortensen igen var der bonus.
- Jeg regner med, at jeg vil sejle færge resten af mit liv, fastslår Kasper Justesen.

Lokale folk
Anne-Marie Mortensen er også glad for, at Fur Færgefart kan uddanne ”deres egen” navigatør til færgen:
- Det er en god mulighed for at få lokale folk, det er ellers svært, vi bor jo ikke i et søfartsområde. Og når praktiktiden er her hos os, kan vi jo forme ham og lære ham lige præcis det, vi mener, er nødvendigt til at sejle vores færge. Det er en lidt speciel overfart – den er jo meget kort, vi har travlt – vi sejler med meget erhverv, turister, fragt og naturligvis øboer.
Dem der normalt søger hyre hos os, er søfolk, der kommer hjem fra langfart og gerne vil have de sidste år her på færgen. Nu får vi en nyuddannet ung mand, der aktivt har valgt, at han gerne vil sejle Furfærgen i forhåbentlig mange år frem.
Uddannelse som færgenavigatør er delt op i et skoleforløb på 5 uger derefter 6 måneders praktik på færgen, og derefter igen det afsluttende skoleforløb på 5 måneder med afsluttende eksamen. Derefter er Kasper klar til at sejle med Fur Færgen.
Vi ønsker Kasper god fornøjelse med en spændende uddannelse.


Til toppen