Logo
Udskriv denne side

Første spadestik er taget ved Fur Museum

Første spadestik er taget ved Fur Museum

De første spadestik til om- og tilbygningen ved Fur Museum blev taget den 23. november 2020 kl. 14.

En historisk begivenhed, der blev gennemført uden forhåndsomtale. Coronasituationen gjorde, at der højest måtte deltage 10 personer. Derfor var kun pressen til stede sammen med nogle få repræsentanter fra den kommunale forvaltning, Museums Sallings bestyrelse og de daglige medarbejdere ved Fur Museum.

Det var museumschef Per Lunde Lauridsen der bød velkommen og gav ordet til Anette Torp, der er formand for Museums Sallings bestyrelse. Hun takkede alle, der havde taget del i den politiske proces, der førte til beslutningen om at sætte byggeriet i gang, og de personer i teknisk forvaltning, der havde lavet al forarbejdet. Anette Torp rettede også en tak til Sparvest Fonden, Fuur Sparekasses Fonde og Fur Andelsbageris Fond, der allerede har støttet projektet.

Anette Torp, Per Lunde Lauridsen og museumsinspektør Rene Lyng Sylvestersen tog de første spadestik til byggeriet, der vil vare frem til sommeren 2021. Det knapt 300 kvadratmeter store parkeringsområde mellem museets tre længer bliver til en ny velkomstbygning med indgang gennem en markant rotunde ud mod vejen. Der bliver billetsalg, museumsbutik og et udstillingsområde, der skal fortælle om øens seværdigheder og museet.

I den nuværende østfløj, skal der indrettes personaleindgang, handicaptoilet og garderobe. I vestfløjen, skal indrettes teknik- og depotrum. Og som et sideprojekt skal taget på vestfløjen fornyes med undertag og tidssvarende isolering. Endelig skal der etableres et nyt parkeringsområde.

Det er totalentreprenør Per Christensen, der har vundet licitationen. Den nye velkomstbygning bliver klar til brug sommeren 2021, men man regner med, at Fur Museum som sædvanlig åbner udstillingerne den 1. april og gennemfører en række formidlingsaktiviteter i løbet af foråret og sommeren.

Der var få med til det første spadestik. Til gengæld var der stor glæde over, at byggeriet nu igangsættes.

Anette Torp sluttede med at udtrykke håb om, at Coronasituationen ville blive bedre, så det vil blive muligt at invitere alle til rejsegilde og et brag af en indvielse.

 

 
Med venlig hilsen

John Brinch Bertelsen

Senest ændretTirsdag, 01 december 2020 08:55
furnyt.dk - 2019-2020 - All rights reserved.