Menu

Oplev universitetsforedraget ”Rejsen ud i rummet” i Fur Friskole tirsdag den 6. oktober 2020

Oplev universitetsforedraget ”Rejsen ud i rummet” i Fur Friskole tirsdag den 6. oktober 2020

Hvordan kommer rumsonder og satellitter egentlig op i rummet? Hvilke baner anbringes de typisk i, og hvordan anbringes de der? – Ja, det er raketvidenskab! Hør også om hvordan en rummission designes og planlægges med eksempler fra aktuelle rummissioner. 
Det bliver astrofysiker Hans Kjeldsen, der holder foredraget på Aarhus Universitet og foredraget livestreames, så du kan opleve det i Fur Friskole.
Det er en bevilling fra Carlsberg Fonden, der gør det muligt at livestreame foredraget til mere end 250 værtssteder landet over. Museum Salling, Fur Museum og arbejdsgruppen Fur Foredrag indgår i det samarbejde, der gør det muligt at vise foredraget på Fur. Foredragene har hidtil været vist på Fur Museum, men på grund af byggearbejde flyttes foredragene det næste års tid til Fur Friskoles aula på Stisagervej 2.   
Du får mulighed for at komme tættere på de nyeste opdagelser og erkendelser inden for naturvidenskab. Engagerede forelæsere holder foredrag om alle grene af naturvidenskaben, og du kan komme med. Niveauet er højt, og du vil blive udfordret, men du kan få udbytte af alle foredrag uanset dine faglige forudsætninger. Du kan stille spørgsmål til foredragsholderen via sms og efterfølgende læse svarene på nettet på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..  Foredragene bliver IKKE offentlig tilgængelig på nettet efterfølgende. Det er altså kun tirsdag den 6. oktober 2020 at du kan få mere viden om rejsen ud i rummet.
Der er gratis adgang til Fur Friskoles aula, hvor døren åbnes kl. 18.40. Sprit venligst hænderne af ved indgangen.
Foredraget begynder kl. 19.00 og varer til kl. ca. 21.00 med 20 minutters pause undervejs. Drikkevarer kan købes til rimelige priser.

Der er gratis færge til Fur den 6. oktober, og deltagere fra fastlandet er velkomne.
I løbet af efteråret kan du opleve disse fem foredrag:

 
Tang.
Af marinbiolog Annette Bruhn.
 
Tirsdag 3. November 2020:  
Dybhavet – nyt fra en ukendt verden.
Af biogeokemikerne Ronni N. Glud og Bo Barker Jørgensen.
 
Tirsdag 10. November 2020:  
Smagen af øl.
Af brygmestre Zoran Gojkovic og Erik Lund.
NB. Smagsprøver kan købes for 30 kr.
 
Tirsdag 17. November 2020:  
Tilblivelsen af det moderne menneske.
Af DNA-forsker Eske Willerslev.
 
Tirsdag 24. November 2020:  
Grønlands indlandsis.
Af geolog Nicolaj Krog og geofysiker David Lundbek Egholm.     

Se mere på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
 

Kontaktpersoner:

Thea Cox, arbejdsgruppe Fur Foredrag E-mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Museumsinspektør John Brinch Bertelsen, Fur Museum. E-mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. Tlf. 99 15 69 33 og 97 59 35 76

 

Senest ændretOnsdag, 30 september 2020 21:03
Til toppen