Menu

Karolines Hus - efterårsudstilling

  • Skrevet af 
Karolines Hus - efterårsudstilling

Karolines Hus åbner sin efterårsudstilling lørdag d. 19. september. Udstillingen varer til og med d. 18. oktober, hvor efterårsferien slutter.
Derefter er galleriet lukket frem til d. 27. marts i 2021, hvor vi er klar med en spændende påske/forårsudstilling. Ellen Bye Jensens malerier kan altid ses efter aftale i lukkeperioden.
Fire dejlige kunstnere stiller op i efterårsperioden, hvor der er gratis færge til Fur.

Birthe RågårdBirthe Rågård (født 1962) er uddannet på Kolding Kunsthåndværkerskole i årene 1982-86. Efterfølgende har hun haft eget værksted med udstillinger i kunstforeninger, gallerier mv. Hun var i perioden efter endt uddannelse ansat på Sorring Lervarefabrik og har haft perioder med studierejser/-ophold i Italien. Alt sammen med til at præge og udvikle hendes arbejde med keramikken.

Selv fortæller hun:
Gennem mine mange år som keramiker har jeg arbejdet med en lang række forskellige teknikker, udtryksformer og temaer. Det figurative og ofte lidt finurlige univers er et gennemgående træk i mine arbejder, hvor der også er plads til humor.

Min keramik spænder fra drejede kopper, fade, lågkrukker og anden brugskunst til modellerede figurer og andre unikaarbejder. Jeg har også gennem årene lavet mange forskellige bestillingsopgaver til både private, virksomheder og kommuner.

Karen Hedvig DuelundKaren Hedvig Duelund fortæller om sine værker:
Verden er mangfoldig og farverig – både i det virkelige liv og i mit billed-univers - Jeg elsker farver - stærke farver og store armbevægelser, når jeg med maling og pensel sætter kulør på lærred og tilværelsen.
Jeg skildrer mennesker, udtryk og relationer. Mit liv og mit arbejde med mennesker giver mig inspiration.
Mennesker, følelser, relationer, stemninger, sammenhænge og udtryk har min særlige interesse. Mennesket er altid i fokus uanset om motivet er et portræt, en situation eller en fortælling.

Lys, farver, form, følelser og musik er drivkraften i min arbejdsproces. At forglemme sig selv.

Personligheder, relationer og nærvær. "At se.. At blive set" er centrale livstemaer, som også skildres i mine billeder, hvor øjnene har stor betydning. Jeg betragter andre og jeg bliver selv betragtet af mange forskellige øjne.

Tidligere har jeg arbejdet med oliefarver, ler, gips og oliepastelkridt. I øjeblikket bruger jeg hovedsageligt akrylfarver.

Per Kjeld Jensen

PKJ arbejder hovedsagelig med akrylfarver på lærred, men benytter sig også af blandinger. Som eksempel kan nævnes akryl blandet med olie, pastel eller fedtkridt, men han bruger også mere eksotiske blandinger.
Flertallet af arbejderne er spartlet på lærred. Men på det seneste er han begyndt at arbejde en del med pensel, måske fordi man bliver lidt mere tålmodig med alderen.  Alle de spartlede billeder er lavet med venstrehånden, hvorimod de penslede billeder er lavet med højrehånden, med mindre hjernen oplever finmotoriske detaljer i de spartlede eller større områder i de malede, den føler, er bedre egnet for højre resp. venstrehånden.
Per Kjeld Jensen arbejder både figurativt og abstrakt. Og skulle han have en ansats til stil, kunne det være, at selv når han forsøger at være abstrakt, kan han ikke lade være med at tegne.

PKJ fortæller:” Med risiko for, at folk siger, det ved vi godt, må jeg sige, at jeg ikke har nogen stil. Jeg arbejder i hvert fald ikke bevidst på, at mine malerier skal følge en bestemt stil eller farve. Jeg maler, fordi jeg kan lide at male, og fordi jeg har set eller oplevet noget, som jeg synes er værd at bruge en hvid blindramme på. Jeg er så åbenbart så indbildsk, at jeg tror på at andre også vil kunne lide det, jeg maler.”

Malene Hansen”Keramiker Malene Hansens værker, skulpturer, handler om styrke, om skrøbelighed og hvad hun som keramiker kan gøre med materialet ler. Malene Hansens arbejder har en indre kraft i sig, og de er båret af en søgen og en voldsom nysgerrighed. Hendes skåle, kander, fade og vaser er ikke alene keramiske værkers præcise og smukke håndværksmæssige arbejder. De er visionære, legende, søgende og livsbekræftende arbejder.”
Lars Lisberg, Kunstavisen

Til toppen