Menu

Gule COVID-testbiler i sommerlandet

  • Skrevet af 
Gule COVID-testbiler i sommerlandet

Stoppesteder og tidsplaner vil ændre sig i takt med behov og efterspørgsel. Listen bliver løbende opdateret på www.corona.rm.dk

Kun test af danske statsborgere

Det er desværre endnu ikke muligt at teste udenlandske turister. Det skyldes, at de ikke har et sundhedskort, som ellers bruges til at holde styr på, hvem der er testet og hvor svaret skal sendes hen. Vi arbejder intenst på et it-system der kan klare registreringen af udlændinge, men indtil det er klar, kan udlændinge ikke blive testet.


Børn

Afsnit om børn er præciseret: Test af børn og unge under 18 år kræver en henvisning fra egen læge.På vegne af Testcenter Danmark og Ældre- og Sundheds-ministeriet indsætter Region Midtjylland nu gule testbiler, der skal turnere i sommerlandet for at teste personer uden symptomer på COVID-19 i bl.a. turistområder og havne.

Farven bliver solgul på de testbiler, der fra i dag begynder at cirkulere i Region Midtjylland med et tilbud om en test for COVID-19.
15 stoppesteder

De nye biler er Testcenter Danmarks lettilgængelige, mobile tilbud til borgere, turister og større virksomheder i Region Midtjylland. Bilerne bliver drevet og bemandet af Region Midtjylland.

Bilerne gør fra i dag holdt 15 steder, hvor der ofte færdes mange mennesker. Blandt stoppestederne er en række turistattraktioner.

På kortet øverst kan man se stoppestedernes fordeling. Stoppestederne ændrer sig i takt med behov og efterspørgsel. Adresserne bliver løbende opdateret på www.corona.rm.dk
Ingen tidsbestilling til test i gule biler

For at gøre det så nemt som muligt at få taget en test, skal man bare møde op ved de gule testbiler, skanne sit sundhedskort og få podningen overstået! Ved de gule testbiler er tidsbestilling ikke nødvendig, og svaret kan ses på sundhed.dk indenfor maksimalt 72 timer.

Hvis testen bekræfter smitte, bliver man kontaktet direkte.

Ikke for børn

Test af børn og unge under 18 år kræver en henvisning fra egen læge

Stikprøver i havne og lufthavne

Det er også de nye testbiler, der sørger for, at der stikprøvevist er tilbud om COVID-test i havne og lufthavne, der har forbindelse til udlandet. I region Midtjylland gælder det i øjeblikket Grenaa Havn og Aarhus Lufthavn.
26 test-muligheder for raske borgere

Udover de gule testbiler, der har fået en gul prik på kortet, er det også muligt at book en tid til test i Testcenter Danmarks hvide telte – vist med hvide prikker - i Aarhus, Viborg og Herning og på de otte stationer, som siden fredag har haft åbningstider på hospitaler og i sundhedshuse: Horsens, Grenaa, Skanderborg, Randers, Ringkøbing, Holstebro, Skive og Lemvig.

Tidsbestilling

Hvide prikker: Tidsbestilling er nødvendig
Gule prikker: Ingen tidsbestilling

Stoppesteder og tider

Bemærk, at stoppesteder og tidsplaner vil ændre sig i takt med behov og efterspørgsel.

Listen med adresser og åbningstider for både hvide og gule teststeder bliver løbende opdateret på www.corona.rm.dk

Stoppested på Fur
Fursund færgehavn
Stenøre 3
7884 Fur
    
Torsdag kl. 09.30-11.30


Teststrategi

Læs om teststrategi test af raske i ”samfundssporet” på Ældre- og Sundhedsministeriets hjemmeside.
Test-steder

I Region Midtjylland er udover i de nye gule biler i forvejen muligt at bestille test i Testcenter Danmarks hvide telte i Aarhus, Viborg og Herning og på otte stationer, som siden fredag har fået åbningstider på hospitaler og i sundhedshuse i Horsens, Grenaa, Skanderborg, Randers, Ringkøbing, Holstebro, Skive og Lemvig.

Se placering, adresser og åbningstider på www.corona.rm.dk

Podning

Podningen foregår med en vatpind der tager en spytprøve i halsen. Testen viser med rimelig sikkerhed, om en person er smittet med COVID-19 og dermed udsætter andre for smitterisiko.

Flere oplysninger

Spørgsmål om f.eks. opgaver, bemanding og drift:
Region Midtjyllands pressevagt, tlf. 7841 0666
(svarer hverdage kl. 8 – 17)

Spørgsmål om f.eks. Testcenter Danmark, test og teststrategi:
Ældre- og Sundhedsministeriets pressekontakt, tlf. 2132 4727

Til toppen