Logo
Udskriv denne side

Det er bare en virus - et offentligt foredrag på Fur Museum

Det er bare en virus - et offentligt foredrag på Fur Museum

Tirsdag den 3. marts 2020 kan du komme til et gratis universitetsforedrag på Fur Museum.

Foredraget livestreames fra Aarhus Universitet, der har fået støtte fra Carlsberg Fonden til at afholde en serie af offentlige foredrag. Museum Salling, Fur Museum og arbejdsgruppen Fur Foredrag indgår i det samarbejde, der gør det muligt at vise foredraget på Fur.
Foredraget holdes af overlæge og virusforsker Anders Fomsgaard fra Statens Serum Institut.
De er overalt, virus: Det mindste smitstof som trænger ind i og udnytter levende celler til at formere sig. De fleste af dem er fredelige, men en del af dem giver sygdom, og det er nogle af dem du vil høre om: ”de grove”, ”de utilpassede”, ”de klamme” og ”de virkelig syge”. Dem der rammer os mennesker. Dem vi bør kende. Hør de vigtigste kendetegn
for virus, hvordan de opfører sig, hvordan de ”tænker” og hvordan virusforskerne tænker.

Du får mulighed for at komme tættere på de nyeste opdagelser og erkendelser inden for naturvidenskab. Engagerede forelæsere holder foredrag om alle grene af naturvidenskaben, og du kan komme med. Niveauet er højt, og du vil blive udfordret, men du kan få udbytte af alle foredrag uanset dine faglige forudsætninger. Du kan stille spørgsmål til foredragsholderen og efterfølgende læse svarene på nettet på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..  Foredragene bliver IKKE offentlig tilgængelig på nettet efterfølgende. Det er altså kun tirsdag den 3. marts 2020 at du kan få mere viden om virus. Alle er velkomne.
Der er gratis adgang til Fur Museums undervisningslokale, hvor John Brinch Bertelsen åbner dørene kl. 18.40. Foredraget begynder kl. 19.00 og varer til kl. ca. 21.00 med 20 minutters pause undervejs. Der kan købes drikkevarer til rimelige priser og arbejdsgruppen Fur Foredrag forkæler deltagerne med hjemmebagt kage.
Deltagere, der kommer fra fastlandet, kan få færgebilletten refunderet. Det kræver forhåndstilmelding til Thea Cox på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.. Så klarer Thea det praktiske.

Der kommer flere foredrag i løbet af foråret 2020:
Tirsdag den 10/03 2020: Fremtidens natur.
Tirsdag den 31/03 2020: Dybhavet - nyt fra en ukendt verden.
Tirsdag den 14/04 2020: Ig Nobel Prize: first laugh, then think. Sprog (på engelsk).
Tirsdag den 21/04 2020: Rask og glad - tak dine unikke mikrober.


Yderligere information:
Thea Cox, arbejdsgruppe Fur Foredrag
E-mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Museumsinspektør John Brinch Bertelsen, Fur Museum.
E-mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Tlf. 99 15 69 33.

furnyt.dk - 2019-2020 - All rights reserved.