Menu

Kommunekonference ved Sammenslutningen af Danske Småøer

Kommunekonference ved Sammenslutningen af Danske Småøer

Dorte Christensen fra Fur Ø forening, Jens Peter Hedevang formand for Teknik og miljø udvalget i Skive kommune samt Anne-Marie Mortensen fra LAG Småøerne/ Fur Ø forening deltog.
Samt omkring 100 beboere/repræsentanter fra ø-kommuner.

Efter velkomst ved formanden fra Sammenslutningen af Danske Småøer Dorthe Winther, gik social og indenrigsminister Astrid Krag på scenen og kom med et oplæg  om vigtigheden af at der bliver bakket op om de små øer. Og at Landevejspricippet bliver evalueret næste gang i 2022.

Derefter var der paneldebat med Lennart Damsbo-Andersen formand for Folketingets udvalg for Småøer, Peter Sørensen borgmester i Horsens kommunes Og Dorthe Winther i panelet, og der var en god debat i salen. Hvor især færge drift og Landevejspricip blev diskuteret.

Derefter fortalte bosætningskonsulnet Anja Bech Knudsen om projekt "Nye naboer-mere øliv.

Derefter fortalte 3 nye øbeboer henholdsvis fra Omø, Fejø og Strynø om deres især gode og mindre gode oplevelser ved at flytte til en ø.Især den sidste tilflytter til Strynø kunne berette om udfordringerne ved ikke at kunne låne penge til en bolig, det lykkedes dog til sidst. Dette leder os frem til dagens sidste punkt der netop omhandler udfordringer i forhold til lånemuligheder på småøerne.


3 panel deltagere


Hans Stavnsager Borgmester i Fåborg-Midtfyns kommune som fortalte om de udfordringer der er for en landkommune,  når det er postnummeret der bestemmer om man kan låne penge i en kreditforening. Samt Peter Jayaswal direktør i Finans Danmark og Louise Mogensen direktør i Forenet Kredit.

Der var igen en livlig debat uden der dog kom nogle konkrete løsninger på problemet.Men man kan håbe at den fokus der nu er på problemet bære noget med sig hen af vejen.

Dorthe Winther sluttede en indholdsrig dag af med at ønske det bedste for de Danske Småøer

Billederne:
Det første billed er Dorthe Winther og Astrid Krag det andet billede er de 3 panel deltagere vedr lånemuligheder det er borgmesteren til højre. Lisbeth yderst til venstre er ordstyrer.

Til toppen