Menu

Forærede ”Parasollen” en uges lejrskole ophold

  • Skrevet af 

I denne uge er Fur Lejrskole i Engelst befolket af børn og deres forældre fra Tornhøjskole i Ålborg Øst. Hvordan det er gået til, at børnene herfra er taget på en uges lejrskole på Fur, kan du læse om her

I denne uge er  Fur Lejrskole i Engelst befolket af børn og deres forældre fra Tornhøjskole i Ålborg Øst. 
Hvordan det er gået til, at børnene herfra er taget på en uges lejrskole på Fur, kan du læse om her.

Engang sidste år var Tove Sohn og hendes mand Per på Vildsund Marked. Her var TV-vært Mogens Jørgensen fra TV-Nord  i gang med at sælge effekter, som var givet til programmet Parasollen, der lader de indkomne midler gå ubeskåret til Børnenes Kontor i Ålborg. ”Vil I ikke købe citronmåner og røde overalls?”, lød det besnærende tilbud fra tv-værten til Tove og Per, da de kom forbi TV-Nords stand.

”Nej”, sagde Tove bestemt, ”men vi vil forære jer en uges lejrskole ophold for 32 personer med alt inklusive”.
Sådan gik det til, at Børnenes Kontor i Ålborg, kunne meddele Tornhøjskolen i Ålborg Øst, at elever og forældre herfra kunne komme på en uges lejrskole. Og sådan gik det til, at FurNyts udsendte en mandag morgen kan sidde og drikke kaffe sammen med Tove, samt lærere og forældre på lejrskolens terrasse. Som sagt er klokken ni og det betyder, at kun de morgenduelige er stået op og i den kategori er børnene kun svagt repræsenteret.

Lise Klitsgaard, der er den ene af de tre lærere, der er med på turen til Fur, fortæller, at det er skolen og specielt klasselærerne, der udpeger de familier, som har fået tilbuddet. Børnenes Kontor i Ålborg råder over tre lejrskoler  i henholdsvis  Blokhus, Tværsted og Sæby. Hidtil har man sendt eleverne af sted uden forældre, men opholdet på Fur er lidt af et forsøg, hvor man har inviteret forældrene med.

Mere end 20 familier fik tilbuddet, men kun tre valgte at tage med, så de fleste børn er med på lejren uden deres forældre.  Men måske skal ideen blot have lov til at modnes, mener Lise.

På Tornhøjskolens hjemmeside kan man blandt andet læse om historien bag Børnenes Kontor: ” Børnenes Kontor blev oprettet 24.maj 1903 af tobaksfabrikant N.P.Pedersen, bogtrykker Leander Nielsen samt lærerne H.Flyger og Jens Larsen. Man ville lave en institution med det formål at hjælpe dårligt stillede børn i Aalborg til et ferieophold på landet i skolernes sommerferie. Institutionen fik navnet BØRNENES KONTOR efter en lignende institution, der var oprettet i København nogle år tidligere. Børnenes Kontor i Aalborg er hermed landets næstældste. I dag er der "Børnenes Kontor" i de 8 største byer i Danmark. De drives vidt forskelligt. De er sammensluttet i Lands-foreningen af Børnenes Kontorer med hovedsæde i København.”

Et par piger er kommet på benene og begynder at spilde bold over et net, mens en dreng tilhørende de yngste årgange målbevidst  stavrer mod sandkassen.

I baggrunden går ”Gerts køer”, som Tove siger, og Lotte – en af forældrene – har set to rådyr og et par ræve er også observeret i området. Naturen og roen er da også det, som alle sættes højest. Her er nemlig hverken TV eller radio, fortæller Tove, og den første tanke var da også, indrømmer Lise, ”hvad med Tour de France?” Men nu er alle glade for, for en stund at være uden for tid og sted. ”Vi har set stæreflokkene vende i luften”, siger en anden og ser ud over markerne.
”Her er alt det, vi behøver og efter hånden har vi fundet ud af, hvor alle kontakterne er”, fortæller Lise. Badning hører naturligvis også med til programmet og de har fundet et sted, hvor der ikke er ret mange sten.
De næste dage skal blandt andet gå med at udforske nordsiden af øen.

Tove fortæller, at hun og Per i flere år havde snakket om at give et ophold til nogle børn og efter alt at dømme, er det ikke sidste gang, at børn vil få glæde af den tanke.

29.07.2008
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.


Senest ændretSøndag, 31 januar 2010 11:38
Til toppen